e
Banner

Etiketler: ihracat



"Kadın İçin Taşıyoruz" projesi, Aydın'da ihracatçılarla buluştu


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

DFDS Akdeniz İş Birimi’nin, KAGİDER iş birliği ile devam ettirdiği “Kadın İçin Taşıyoruz” projesini, Anadolu’daki kadın ihracatçılarla buluşturan dijital paneller serisi ikinci turunda Aydın’daki ihracatçılarla yeniden bir araya geldi. 
 




Kılıç Deniz'de ihracatın yüzde 25'i hava kargoda


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

Su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen firmaları arasında bulunan ve 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan Kılıç Deniz, havayolu ihracatında sektörüne öncülük ediyor. 16 yıl önce 10 kg balık ihracatıyla başlattıkları yolculuğun bugün Türkiye su ürünleri sektörü için yılda 20 bin tona ulaştığını vurgulayan Kılıç Deniz Gümrük ve Lojistik Müdürü Ali Sarıman, açılan her yeni destinasyona mutlaka ürün gönderdiklerini ve pazar oluşana kadar sevkiyatların rutin olarak devam ettiğini söylüyor. 




Good Logistics, ABD ihracat taşımalarını yüzde 50 artırdı


Yayın: 28-09-2022
Kategori: Lojistik

190 yıllık geçmişi ile dünyanın en köklü lojistik şirketleri arasında yer alan Good Logistics, bu yılın ilk yarısında Türkiye’den ABD’ye ihracat taşımalarını yüzde 50 artırdı. Şirketin Türkiye Genel Müdürü Levent Aydinç, NVOCC lisansları ve ABD Ulusal Denizcilik Komisyonu’na üye şirketleri sayesinde ihracatçıları ülkenin her noktasına rahatça ulaştırabildiklerini belirtti. 




Globelink Ünimar hizmet kalitesinde çıtayı yükseltiyor



Globelink Ünimar, faaliyet gösterdiği lokasyon sayısını artırmaya, müşteri yelpazesini genişletmeye, hizmet kalitesini yükseltmeye devam ediyor. Bu yıl 100 yeni destinasyonda daha varlık göstermeye başlayan şirket, aldığı Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası (YYS) ile müşterilerine daha hızlı çözümler sunabilmeyi amaçlıyor.




Lima Logistics’ten A’dan Z’ye fuar lojistiği hizmeti


Yayın: 21-12-2022
Kategori: Lojistik

Lima Logistics. fuar lojistiğinde all-in servisiyle Türk ihracatçısının A’dan Z’ye tüm operasyonel süreçlerinde yanında oluyor. Lima Logistics Fuar ve Etkinlik Lojistiği Müdürü Serkan Kes, özel imal ettikleri, zaman ve yer avantajı sağlayan, depolama maliyeti oluşturmayan ‘Expocase’ sandıklarıyla müşterileri için büyük kolaylık sağladıklarını söyledi. 




Lojistikte ihracat hedefi 20 milyar dolar


Yayın: 27-12-2022
Kategori: Lojistik

Türkiye lojistik sektörü, 17 milyar dolar ihracat geliriyle ülke ekonomisine direkt döviz girdisi sağlıyor. Dolaylı olarak mal ihracatına da önemli katkı sağlayan sektör, devlet desteklerin katkısıyla 2023’te 20 milyar dolarlık ihracata ulaşmayı hedefliyor. HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komite Başkanı Murat Baykara, “Hedefimiz, Küresel Lojistik Performansı sıralamasında ülkemizi ilk 25 ülke arasına taşımak” dedi. 




Resesyon krizini fırsata çevirebiliriz


Yayın: 27-12-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

Küresel ekonomilerde resesyon döneminin ardından ihracatta artış yaşanabileceğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Türk ihracatçısının ve lojistikçisinin doğru pazarda doğru zamanda doğru fiyatla hazır olmasıyla krizin fırsata çevrilebileceğini söyledi. 




Tırsan, 2022’de 22 yeni araç ve 50 inovasyonu sektörle buluşturdu


Yayın: 27-12-2022
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ihracat tırsan treyler

Tırsan, 2022 yılında, yetkin Ar-Ge ekipleri ile her hafta bir patent üreterek, Avrupa treyler inovasyon yarışmasında her kategorisinde toplam 9 ödülle geliştirme faaliyetlerini uluslararası tescilledi.  Treyler sektörünü üretim ve ihracatta Türkiye’nin zirvesine taşıdı. Yalnızca bir senede 22 yeni araç ve 50 inovasyonu sektör ile buluşturdu, yatırımlarına devam etti.




MSC GRUBU’na iki kategoride hizmet ihracat şampiyonluğu


Yayın: 03-01-2023
Kategori: Lojistik
Etiketler: asyaport hizmet ihracat msc

Taşımacılık ve lojistik alanında lider MSC Grubu çatısı altındaki şirketlerden MSC Gemi Acenteliği ve Asyaport Limanı, Hizmet İhracatçı Birlikleri (HİB) tarafından geçtiğimiz yıl gösterdikleri başarılı performans ile “2021 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları”nda 2 farklı kategoride ödülün sahibi oldu.




Otokar Atlas'ta garanti süresi 4 yıla çıktı!


Yayın: 16-01-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Geçen yıl kamyon ailesini genişleten Otokar, Atlas'ın garanti süresini 4 yıla çıkardı.