e
Banner

Etiketler: ihracat



Almanya’ya ihracat rekorunda lojistik etkisi


Yayın: 15-06-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin Almanya’ya ihracatı bu yıl rekorlarla devam ediyor. İlk çeyrekteki rekorların ardından ocak-nisan dönemi de en yüksek seviyeye ulaştı. Yekaş Fides Global Lojistik CEO’su Murat Güler, ihracat artışında lojistik sektörünün kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. 2021 yılının rekorlar ile devam edebileceğini belirten Güler, bu doğrultuda ihracatçıları desteklemeyi sürdüreceklerini ve Almanya’daki yatırımlarına yoğunlaşacaklarını söyledi.




TİM ve THY işbirliğinin kapsamı genişletildi


Yayın: 08-09-2021
Kategori: Havayolu
Etiketler: ihracat işbirliği thy tim

TİM ile THY arasında indirimli kargo taşımacılığına yönelik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişledi. Hava kargo indirim kampanyasında destinasyon sayısı 46'ya yükseltilirken, ürün gamı da genişledi.
 
 




Mercedes-Benz Türk ihracatta ilk 10'da


Yayın: 20-09-2021
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ihracat ilk 10 mercedes tim

Mercedes-Benz Türk, pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında otobüs, kamyon, AR-GE ve diğer alanlardaki hizmet ihracatı ile 2020 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 şirket arasında yer aldı. 




Medlog doğu ve batı yönünde yeni kapılar açıyor


Yayın: 23-09-2021

Medlog Lojistik, Tekirdağ ve Ömerli demiryolu istasyonlarını kullanarak geliştirdiği yeni projelerle hem Kafkaslar ve Orta Asya’ya hem de Balkanlar ve Doğu Avrupa’ya yeni ticaret kapıları açmaya devam ediyor. Bu iki istasyondan Avrupa’ya konteyner ve dorse taşımacılığına başlayacaklarını açıklayan Medlog Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Gonca Alca, “Bu sayede Türk tırları sınır geçişlerini vagon üzerinde gerçekleştirerek hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edecek” dedi. 




Krone, iç pazarda ve ihracatta rekora koşuyor


Yayın: 05-10-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Krone, İzmir Tire’deki fabrikasından 2020 yılında 27 farklı ülkeye toplam 1383 adet treyler ihraç etti. 2021 yılının ilk yedi ayında iç pazarda 1500 adet satış gerçekleştirdiklerini belirten Krone Türkiye CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Akgün, “Yıl sonunda 2300 adete ulaşacağız gibi gözüküyor ki bu da tıpkı ihracatta olduğu gibi iç satışlarımızda da Türkiye’de faaliyete başladığımız 2012 yılından beri ulaştığımız en yüksek adetler olacak” dedi.




Ayşem Ulusoy: Kapıkule'deki bekleme ihracatı zorluyor


Yayın: 07-10-2021
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetler Üretenleri Derneği UTİKAD, Kapıkule’deki bekleme sürelerinin uzamasıyla ilgili yetkililere yeniden çağrıda bulundu. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, pandemi kısıtlamalarının azalmasıyla birlikte ihracatın arttığını ancak sınır kapılarındaki bekleme sürelerinin sektörü zor duruma soktuğunu ifade etti.




Treyler sektörü Tırsan ile zirvede


Yayın: 03-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde ilk 100’de yerine alırken, Otomotiv Sektöründe 18. sırada, treyler sektörünü bir kere daha zirveye taşıdı. Güvenilir lider Tırsan, üretim ve Ar-Ge gücü ile 2020 senesinde de ihracat başarılarını sürdürdü. 




Mercedes-Benz Türk’ün kamyon ihracatı 89.000 adedi aştı


Yayın: 24-12-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’den ihraç edilen her 10 kamyondan 8’ini üreten Mercedes-Benz Türk, Batı ve Doğu Avrupa’da 10’dan fazla uluslararası pazara kamyon ihraç ederek bu alandaki başarısını sürdürüyor. Mercedes-Benz Türk’ün Kasım ayında en fazla ihracat yaptığı 3 ülke Almanya, Polonya ve İspanya oldu. Markanın yaptığı ihracat rakamı da 2001 yılından bu yana 89 bin adedi aştı.




UPS havayoluyla ihracat desteğini karayoluyla perçinliyor


Yayın: 18-04-2022
Kategori: Lojistik

UPS, Türk ihracatçısını dünyayla buluşturmak için hizmet seçeneklerini çoğaltmaya devam ediyor. Kendi uçağıyla haftanın 6 günü İstanbul-Köln arası sefer yapan UPS, Türkiye-Avrupa hattında başlattığı hizmetle karayolunda da alternatif yaratıyor. Şirket ayrıca UPS Smart gibi teknolojik çözümleri ve hızlı, güvenilir ve kapsamlı paketleriyle işleri kolaylaştırıyor. 




Ford Otosan başarı listesine yenilerini ekledi



Ford Otosan, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması’nda ikinci en büyük sanayi kuruluşu olurken İngiltere merkezli marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance listesinde ise Türkiye'nin en değerli 3. markası unvanına erişti.