e
Banner

Etiketler: ihracat



Medlog Lojistik, ihracatçıların gümrük süreçlerini hızlandırıyor


Yayın: 26-01-2023
Kategori: Lojistik

MEDLOG Lojistik, ihracatçıların yeni gümrük idaresi, “İzinli Gönderici Tesisleri” ile gümrük süreçlerini kolaylaştırmaya ve lojistik hizmetleriyle fark yaratmaya devam ediyor.




Berrmak rotasını ABD’ye çevirdi


Yayın: 08-05-2023
Kategori: Depolama - Antrepo

Yerli ve milli ürünleriyle kargo, kurye ve lojistik sektöründe Almanya, Avusturya, İspanya, Hollanda ve Güney Afrika başta olmak üzere birçok ülkede otomasyon çözümleri kuran Berrmak, 2022’de 20 milyon Euro ihracat gerçekleştirdi. 2023 yılında ise ABD pazarına açılmayı hedefliyor.




İhracata Turkish Cargo katkısı


Yayın: 22-05-2023
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) arasında Kasım 2022’de yapılan anlaşma kapsamında, Türk ihracatçıları açısından stratejik öneme sahip 31 ülkedeki 40 destinasyon için yüzde 30’a varan indirimler yapılarak Türkiye’nin ihracat seferberliğine ciddi katkı sağlandı. Protokolün yürürlükte kaldığı dört ayda söz konusu lokasyonlara gerçekleştirilen ihracatta yüzde 23 artış oldu.




Fatih Baş: İhracatta yaşanacak artış lojistik sektörüne de olumlu yansıyacak


Yayın: 22-06-2023
Kategori: Lojistik

Ekonomi politikalarındaki değişim rüzgârı dış ticarete ilişkin beklentilerde güncellemeye sebep oldu. İhracatçılar, bir süredir esen olumsuz havanın tersine dönebileceğini düşünürken; Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Fatih Baş, ihracatta yaşanacak artışın lojistik sektörünü de pozitif etkileyeceğini ifade etti.




Turkish Cargo ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi


Yayın: 12-10-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ihracat thy tim

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamaya devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile daha önce yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik iş birliği anlaşmasını yeniledi.




Prometeon Türkiye ihracat başarısını taçlandırdı


Yayın: 24-10-2023
Kategori: Lastik

Prometeon Türkiye, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) düzenlediği “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde Altın İhracatçı Ödülü kazandı. Prometeon Türkiye, MEA, Rusya, CIS Bölgesi Pazarlama Direktörü Faruk Uslu, ödülü OİB Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik’ten aldı.




Ekol Marmaray hattından ilk treyler geçişini yaptı


Yayın: 12-12-2023
Kategori: Demiryolu

İhracatçının hayatını kolaylaştıran çözümler sunan Ekol Lojistik, Marmaray hattından ilk treyler geçişini gerçekleştirdi.  Ekol Lojistik, Rail Cargo iş birliğinde blok tren taşımacılığı ile Anadolu yakasından Avrupa’ya Marmaray Tüneli’ni kullanarak ihracat yönünde dorse trenini ilk defa sefere sokan Ekol Lojistik,  bir süre önce de Avrupa’dan Asya’ya ilk treyler geçişini yaptı. 




TİM Başkanı Mustafa Gültepe: Yeşil dönüşümü fırsata dönüştürebiliriz


Yayın: 19-12-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türk ihracatçısı Cumhuriyetin ikinci yüzyılına Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle giriyor. “Lojistik sektörü ihracatçılarımızın her zaman en büyük takım arkadaşı oldu” diyen TİM Başkanı Mustafa Gültepe, başlattıkları yeşil dönüşüm sürecine bir eylem planıyla lojistik sektörünün de katılması gerektiğini söyledi. Gültepe, “İş birliği ve istişare ile yeşil sürecini fırsata dönüştürerek ihracatta büyük hedeflerimize emin adımlarla ilerleyebiliriz” dedi. 




Akdeniz Bölgesi lojistikte el yükseltiyor


Yayın: 20-12-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

İhracatla yükselen Türkiye vizyonuna güç verdiklerini belirten AKİB Koordinatör Başkanı R. Onur Kılıçer, Akdeniz Bölgesi’nin depoculuktan kara taşımasına, denizyolundan demiryoluna ve yakın zamanda hizmete açılacak uluslararası hava limanıyla dünyanın değişen ve gelişen lojistik rotalarında etkin rol oynamaya devam edeceğini söyledi. 




Kimyacılar yurt dışında depo arıyor!


Yayın: 20-12-2023

2023 yılını 30 milyar doların üzerinde ihracatla kapatmayı hedefleyen kimya sektörünün, lojistik alanda en büyük taleplerinden biri yurt dışında lojistik depoların kurulması. İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, kullanım ömürleri çok uzun olmayan bu ürünlerin yurt dışında uygun şekilde depolanarak dağıtılmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.