e
Banner

Etiketler: asyaport



Dev konteyner limanı 10 ay sonra hizmete giriyor


Yayın: 15-01-2013
Kategori: Denizyolu

Tekirdağ’da inşa edilen Avrupa’nın üçüncü büyük konteyner limanı Asyaport, 10 ay sonra hizmete girecek.





Turgut Erkeskin: Asyaport Türkiye için önemli bir kazanım


Yayın: 04-03-2016
Kategori: Denizyolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, Mart ayı yönetim kurulu toplantısını Asyaport’ta gerçekleştirdi. 




Türkiye'nin ilk Ecoport Pers sertifikalı limanı Asyaport


Yayın: 25-03-2016
Kategori: Denizyolu
Etiketler: asyaport ecoport

Avrupa Limanları Organizasyonu ESPO “Europian Sea Ports Organisation” tarafından Lloyd's Register işbirliği ile verilen, liman sektörüne özgü Avrupa’nın en itibarlı Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası PERS “The Port Environmental Review System (Liman Çevresel İnceleme Sistemi)” Türkiye’de ilk kez ASYAPORT’a verildi.




MSC Oscar Asyaport'a demir attı


Yayın: 22-05-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: asyaport msc msc oscar

19 Mayıs arifesinde Çanakkale Boğazı’ndan geçerek ülkemize giriş yapan dünyanın en büyük konteyner gemilerinden MSC Oscar 22 Mayıs’ta, Türkiye’nin en büyük transit limanı Asyaport’a yanaştı.
 




Anadolu'nun ana limanı Asyaport oldu


Yayın: 29-05-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: asyaport medlog msc

Marmaray’ın, Anadolu’yu Trakya’ya bağlaması, Türkiye’ye yeni bir dış ticaret kapısı daha açtı. Artık yükler demiryolu ile Tekirdağ Asyaport üzerinden dünyanın her noktasına ulaşıyor.
 




Bor madeni Asyaport üzerinden Çin'e ulaştırılıyor


Yayın: 16-06-2020
Kategori: Denizyolu

Dünyada %73’lük rezerv payı ile en çok ülkemizde bulunan bor madeni, Marmaray ile Asyaport üzerinden Çin’e ihraç ediliyor. Mayıs ayında başlayan ilk yük treni geçişinin ardından Trakya-Anadolu arasında taşınan yük her geçen gün artıyor.
 




Eskişehir’in yeni limanı Asyaport


Yayın: 22-03-2021
Kategori: Denizyolu

Eskişehir’in Çukurhisar Demiryolu İstasyonu’nunda hizmet veren Medlog Lojistik, bölgenin seramik yüklerini Tekirdağ-Asyaport’a demiryolu ile aktarmasız taşıyarak dünyanın 500 limanına erişim imkanı sağlıyor. Ekim 2020’de Medlog’un, Çukurhisar İstasyonu’unda faaliyete geçmesi ile birlikte taşımalarına başlanan ve bugün 600. konteyner yüklemesini gerçekleştiren VitrA Karo için firmanın yetkililerinin katıldığı bir tören düzenlendi.




MSC, ithalat ve ihracatçılarla Asyaport Limanı'nda buluşturdu


Yayın: 31-10-2022
Kategori: Denizyolu

MSC, TIGER SERVİSİ özelinde bir etkinlik düzenledi. Bu serviste hizmet veren 19.000 TEU kapasiteli Oscar sınıfı MSC REEF gemisini Tekirdağ Asyaport Limanı’nda müşterileri ile birlikte karşıladı. 




MSC GRUBU’na iki kategoride hizmet ihracat şampiyonluğu


Yayın: 03-01-2023
Kategori: Lojistik
Etiketler: asyaport hizmet ihracat msc

Taşımacılık ve lojistik alanında lider MSC Grubu çatısı altındaki şirketlerden MSC Gemi Acenteliği ve Asyaport Limanı, Hizmet İhracatçı Birlikleri (HİB) tarafından geçtiğimiz yıl gösterdikleri başarılı performans ile “2021 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları”nda 2 farklı kategoride ödülün sahibi oldu.




Asyaport, Dünya Gümrük Gününü etkinlikle kutladı


Yayın: 27-01-2023
Kategori: Denizyolu

26 Ocak Dünya Gümrük Günü, Türkiye’nin ilk ve en büyük transit konteyner limanı Asyaport’ta kutlandı. Etkinliğe Batı Marmara Gümrük ve Ticaret Müdürü Akif Ertekin, Tekirdağ Gümrük Müdürü Muhamber Kılıçarslan, Tekirdağ Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Tahir Demir, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri Zeliha Şafak Yılmaz, gümrük muhafaza memurları ve liman çalışanları katıldı.