Lojistik sektöründe çeyrek asrı geride bırakan Galata Taşımacılık, zor bir yıl olacağı öngörülen 2023’te yatırımdan vazgeçmeyen şirketlerden. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, yurt içinde ekipman ve depo yatırımlarına devam ederken, yurt dışında da düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti verdikleri ülke sayısını artıracaklarını ve Afrika kıtasında varlıklarını güçlendireceklerini söyledi.
Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.
Alışan Lojistik için 2022 yatırım yılı oldu. Depolamada paletleme kapasitesini 490 binin üzerine çıkardıklarını, filoyu 90 adet yeni çekiciyle güçlendirdiklerini, dijitalleşme alanında 2 projelerinin TÜBİTAK tarafından onaylandığını vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, 2023’te de depo, filo ve dijitalleşme yatırımlarına devam edeceklerini söyledi.
2022 yılında demir yoluyla 32 milyon 241 bin 800 ton yük taşındı. 2023’de bunun 33,5 milyon tona ulaşması planlanıyor. Demir yolunun yük taşımacılığı içindeki payının yüzde 5’e ulaştığını belirten TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, “Sanayicimizin rekabet gücünü artırmak için taşıma maliyetlerini düşürerek ekonomik taşıma gerçekleştirmek ve karasal taşımacılık içerisinde demir yolu yük taşımacılığı payını yüzde 11’e yükseltme hedefi doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Globelink Ünimar, 2023’te yeni yatırım ve açılımlarla her alanda payını artırma hedefinde. Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, otuz yıla yaklaşan tecrübeleri ve çizilen gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonu güçlendireceklerini ve paydaşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Çobantur Boltas, yüzde 30 büyümeyle kapattığı 2022 yılında Türkiye-Avrupa hattında ve Avrupa içinde sunduğu demir yolu taşımacılığı çözümlerinde de önemli atılımlara imza attı. Türkiye-Almanya hattındaki gücünü Halkalı-Münih arasında başlattığı blok tren taşımaları ile güçlendiren şirket, Avrupa’daki intermodal hatlarına ise İngiltere’yi ekledi. Çobantur Boltas Türkiye Operasyon Başkanı Cumhur Erzurumluoğlu, “İntermodal ve demir yolu taşımalarımızın payını bu yıl daha da artıracağız” dedi.
Fransız merkezli global lojistik şirketi HBI, üç yıl önce kara, hava, deniz yolu taşımacılığı ve depo-antrepo hizmetleriyle giriş yaptığı Türkiye pazarında kararlı adımlarla büyüyor. Global büyüme hedefleri içinde stratejik öneme sahip olan Türkiye’nin 15 milyar euro ile Fransa’dan sonra en büyük yatırım bütçesine sahip ikinci ülke olduğunu vurgulayan HBI Marmara Bölge Direktörü Ahmet Orman, hedeflerinin 5 bölgede 10 ofise ulaşmak ve yapacakları depo yatırımlarıyla birlikte çalışan sayısını 200’e çıkarmak olduğunu söyledi.
DHL Supply Chain Türkiye, 2023 yılında da Top Employer’s Institute tarafından “En İyi İşveren” ödülüne layık görülerek, ödülü üst üste dördüncü kez kazanmış oldu.