e
Banner

Etiketler: utikad



Taşımacılık ve lojistik sektörü yeni şuradan neler bekliyor?



2009 yılında “Hedef 2023” sloganıyla gerçekleştirilen 10. Ulaştırma Şurası’nda belirlenen 100 iddialı hedef kapsamında geçen 4 yıllık süreçte taşımacılık ve lojistik sektörü alanında önemli birçok adımın atıldığını belirten sektör temsilcileri, yeni şura için öncelikli gündem maddelerini ise, lojistik master planının çıkarılması, intermodal taşımacılık sistemlerin geliştirilmesi ve Ar-Ge, inovasyon ve eğitim konusunda teşviklerin artırılması olarak sıralıyor.




UTİKAD’dan ‘KDV İstisnası’na iki önemli çözüm önerisi


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Lojistik

UTİKAD, taşıma işleri organizatörlerinin kabusu haline gelen “KDV istisnası” sorununun kökten çözümü için “Yeni KDV Tebliği”nde iki önemli değişiklik bekliyor: KDV istisna beyanı sırasında, ağır iş yükü ve zaman kaybı yaratan evrakların gözden geçirilmesi ve lojistik firmalarının kendi bünyelerinde üretilen evraklar yerine, başka muhataplardan temini zorunlu evrak isteminin yapılmaması.




10. Kalkınma Planı’nda hedef: Türkiye’yi bölgesel lojistik üs yapmak


Yayın: 16-07-2013

Turgut Erkeskin / UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




UTİKAD Başkanı Erkeskin:Havalimanları Serbest Bölge Olmalı



7. Uluslararası Logitrans Transport Fuarı’nda, “Türk Hava Kargo Sektöründeki Fırsatlar ve Tehditler” konulu panelde konuşan UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, Türk hava kargo taşımacılığında yaşanan kapasite artışına rağmen ciddi bir altyapı sorunu ve kapasite yetersizliği yaşandığına dikkat çekerek,” Türkiye’nin  ‘Bölgesel  Hub’ olabilmesi için havalimanları kargo tesislerinin serbest bölge olarak yapılandırılması gerektiğini söyledi.




Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak



Türkiye - Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'de İntermodal Taşımacılığının Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi" kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.




Hava kargo taşımacılığında elektronik konşimento dönemi



Hava kargo taşımacılığında verimlilik ve hız artışı yaratacak E-AWB uygulamasına geçilmesi sürecinde yürütülen çalışmalar hız kazandı.




Türk lojistik sektörü global kulvarda daha hızlı koşacak


Yayın: 14-01-2014
Kategori: Lojistik

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, taşımacılık ve lojistik sektörünün 2013’te yakaladığı %6-7 büyüme oranıyla ekonominin üzerinde bir performans gösterdiğini söyledi. 2014’te de bunun devam edeceğini belirten Erkeskin, “Yurtiçi ve yurtdışında artan filo, depo, altyapı ve bilgi teknolojileri yatırımlarının küresel lojistik pazarında Türk şirketlerinin şansını daha da artıracaktır” dedi. 
 




Lojistik Sektörü ‘Yabancı Sermaye’ Bekliyor



Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu, Lojistik Uygulamaları ve Araştırmaları Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre 2014’ün ilk 3 ayında lojistik yöneticileri sektörde yabancı sermaye yatırımlarının artacağını öngörüyor.  




Samsun Karadeniz’in Lojistik Üssü Olacak



Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Samsun’a iki günlük inceleme gezisi gerçekleştirilen UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin, bölgenin avantajları ve yapılan yatırımlarla Samsun’un Karadeniz’ de önemli bir lojistik üssü haline geleceğini söyledi.




UTİKAD, Türkiye’yi FIATA’da gündeme taşıdı


Yayın: 26-03-2014
Kategori: Lojistik
Etiketler: fiata utikad

Her yıl İsviçre’nin Zürih kentinde yapılan FIATA yıllık Merkez Toplantısı 20-23 Mart 2014  tarihleri arasında gerçekleştirildi. FIATA bünyesinde görev yapan enstitü, danışma kurulu ve çalışma gruplarında sektörün farklı alanlarındaki güncel konuları ve sorunlarına çözüm arandı.