e
Banner

Etiketler: utikad



Yük taşıma projesi Cargoloop heyecan uyandırdı


Yayın: 14-01-2021
Kategori: Lojistik

Dijitalleşmenin sektörlerin kaderini belirleyeceğinin her platformda altını çizen Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından yürütülmekte olan çığır açıcı Cargoloop Projesi’nde İTÜ ile iş birliği yapacak.




Pandeminin yıldızı lojistik sektörü ve çalışanları oldu



Pandemi sürecinde lojistik sektörünün tüm bileşenleriyle olağanüstü bir başarıya imza attığını belirten DEİK Lojistik Konseyi Başkanı ve FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı Turgut Erkeskin, “Bu dönemde sektörümüzün dünyada olduğu gibi, Türkiye için de hayati önemde olduğunu gördük. Önümüzdeki 10 yıl içinde ülkemizin en büyük hizmet ihracatçısı sektörü olacak lojistik sektörüne sahip çıkmalı, gelişmesine, büyümesine, kendisini yenilemesine imkan verecek destek ve piyasa koşullarını yaratmalıyız" diye konuştu. Lojistik sektörünün güncel konularıyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Erkeskin, yaklaşan UTİKAD seçimlerini de değerlendirdi.




Yeniay 2021’de yüzde 25 büyüme hedefliyor



Yeniay 2021 yılı için büyüme hedefini yüzde 25 olarak belirledi. Gerçekleştirdikleri yatırımlarla 2021’e hazır olduklarını belirten Yeniay Lojistik’in kurucu ortaklarından Nermin Önder, Türkiye’de ilk 10 acente içinde yer aldıkları hava kargoda büyümeye devam edeceklerini, denizyolunda atılım yapacaklarını, mikro ihracat alanında ise adımlarını hızlandıracaklarını söyledi. 




Lojistik sektörü 2021'den umutlu


Yayın: 17-03-2021
Kategori: Lojistik

"Lojistik Eğilimler ve Beklentiler Araştırması" sonuçları açıklandı. Türkiye’nin önde gelen 477 lojistik şirketinin %70’i gelecek altı ayda yatrım planlıyor. Sektör büyüme ve yabancı sermaye konularına ise 2019 yılına göre daha iyimser bakıyor.




Denizyolundaki navlun artışı karayoluna talebi arttırdı


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Lojistik

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener; denizyolu konteyner taşımacılığında Avrupa yönüne ihracat taşımalarında yaşanan navlun artışı nedeniyle, Avrupa yönlü konteyner taşıma taleplerinin karayoluna yöneldiği ve karayolu taşıma taleplerinin artmakta olduğunu dile getirdi ve konuyla ilgili alınması gereken önlemlerin altını çizdi.




UTİKAD'da bayrağı Ayşem Ulusoy devraldı


Yayın: 16-09-2021

UTİKAD 38. Seçimli Olağan Genel Kurulu 15 Eylül'de Hilton İstanbul Bomonti Otel'de gerçekleşti. 168 oy alan Önce UTİKAD ekibi seçimi kazandı. Ayşem Ulusoy, UTİKAD'In yeni başkanı oldu. 




Ayşem Ulusoy: Kapıkule'deki bekleme ihracatı zorluyor


Yayın: 07-10-2021
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetler Üretenleri Derneği UTİKAD, Kapıkule’deki bekleme sürelerinin uzamasıyla ilgili yetkililere yeniden çağrıda bulundu. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy, pandemi kısıtlamalarının azalmasıyla birlikte ihracatın arttığını ancak sınır kapılarındaki bekleme sürelerinin sektörü zor duruma soktuğunu ifade etti.




UTİKAD'dan Kapıkule çağrısı


Yayın: 29-11-2021
Kategori: Karayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmetler Üretenleri Derneği UTİKAD, Kapıkule’deki bekleme sürelerinin uzamasıyla ilgili yetkililere çağrıda bulunuyor.




UTİKAD Mersin'de üyeleriyle buluştu


Yayın: 03-12-2021
Kategori: Lojistik
Etiketler: lojistik mersin utikad

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, üye buluşmalarının ikincisini Mersin’de gerçekleştirdi. UTİKAD Heyeti, 30 Kasım 2021 Salı günü Mersin HiltonSA’da üyeleriyle bir araya geldi.
 




FIATA Yönetimi'ne UTİKAD damgası


Yayın: 13-12-2021
Kategori: Lojistik

FIATA'nın seçimli Genel Kurul toplantısında Turgut Erkeskin FIATA Kıdemli Başkan Yardımcısı, Emre Eldener FIATA Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.