e
Banner

Etiketler: tekstil



LC Waikiki 27 ülkede 35 nakliyeciyle çalışacak


Yayın: 01-08-2014
Kategori: Tekstil

2023 yılında Avrupa’nın en başarılı 3 giyim perakendecisinden biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, bunun altyapısını oluşturmak için adeta global bir lojistik firması gibi çalışıyor. 




DeFacto lojistik yatırımlarıyla Akdeniz Modası’nı dünyada estirecek


Yayın: 02-08-2014
Kategori: Tekstil

10 yılda cirosunu 860 milyon TL’ye, mağaza sayısını da 200’e çıkararak hazır giyim sektöründe 2.’lik koltuğuna oturan DeFacto, küresel marka olma hedefini lojistik yatırımlarıyla destekliyor. 




Deri ve lojistik sektörünün dokusu ihracatta uyuşuyor



2023 yılında 5,2 milyar dolar ihracat hedefleyen Türkiye deri ve deri ürünleri sektörü, rotayı Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Uzakdoğu’ya çevirdi. Sektörün ihracatta lojistik sektörü ile uyum ve işbirliği içinde çalıştığını belirten İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şenocak, hız unsurunda zaman zaman yaşanan gecikmelerin ise ortak çalışmayla aşılabileceğini söylüyor. 




Tekstilde rekabette kazanmanın yolu lojistikten geçiyor



Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması ve artırabilmesinde, hedeflenen pazarlara girebilmesinde lojistik sektörünün ciddi bir rol üstlendiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Cem Negrin, bu nedenle lojistik süreçlerdeki gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle mutlaka asgari seviyeye indirilmesi gerektiğini vurguluyor. 




TGSD: İhracatta çıtayı lojistik sektörüyle birlikte yükseltebiliriz


Yayın: 29-05-2015
Kategori: Tekstil

Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün rekabet üstünlüğünü koruması, artırabilmesi ve pazar geliştirebilmesi için lojistik sektörünü önemsediklerini vurgulayan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Fayat, ancak özellikle ihracat ve ithalat operasyonlarında sevkiyat süreçlerinde karşılaşılan gereksiz masraf ve gecikmelerin kamu ve özel sektör işbirliğiyle asgari seviyeye indirilmesini beklediklerini söylüyor.




ASAV hizmet vitrinini yatırımlarla zenginleştirecek


Yayın: 29-05-2015
Kategori: Lojistik

Tekstil lojistiğinde, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren yatırımlar, hızlı ve uygun maliyetli çözümlerle büyüdüklerini belirten ASAV Uluslararası Taşımacılık Genel Müdürü Melek Karabacak, yurtiçinde gerçekleştirecekleri yeni depo yatırımı ve yurtdışında açacakları yeni ofislerle sektöre katma değerli hizmetler sunmaya devam edeceklerini söylüyor.




Orka Holding know how’ı güçlü lojistikçiler arıyor


Yayın: 29-05-2015
Kategori: Tekstil

Damat, Tween ve D’S Damat markalarıyla moda dünyasında boy gösteren Orka Holding, sektöründe “perakende mühendisliği” ile yakaladığı başarıyı, gelişmiş yazılım-donanımlarla güçlendirdiği lojistik süreçleriyle destekliyor. Orka Holding Lojistik  ve QC Yöneticisi İlyas Salihoğlu, “Lojistik sektörünün de derin süreç analiziyle perakende sektörünün ulaştığı know how’ı yakalaması, geliştirmesi ve bizleri outsource konusunda heveslendirmesi gerekiyor” diyor. 




Galata Taşımacılık’ın her müşteriye özel bir lojistik kreasyonu var



Galata Taşımacılık, tekstil sektöründeki her müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru tespit edip, lojistik hizmetlerde buna uygun bir kreasyon yaratıyor. Hazır giyim ve tekstil sektörünün iş hacimleri ve ciroları içinde ciddi bir paya sahip olduğunu belirten Galata Taşımacılık CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Vittorio Zagaia, “Önümüzdeki süreçte özellikle yurtiçi perakende sektörüne yönelik daha fazla yatırım yapmayı ve müşterilerimize daha hızlı ve rekabetçi çözümler sunmayı hedefliyoruz” diyor.




Colin’s hızlı ve güçlü tedarik ağı modeliyle globalleşecek


Yayın: 01-06-2015
Kategori: Tekstil

38 ülkede 600 mağaza ile faaliyet gösteren Colin's'in hedefi hızlı perakende, hızlı moda ve güçlü bir lojistik ağla dünya markası olmak. İstanbul Hadımköy’de 38 bin m2’lik depo yatırımıyla tedarik zinciri sürecini ciddi anlamda hızlandırdıklarını belirten Colin's Uluslararası Lojistik Müdürü Gökcan Demir, nakliye organizasyonlarında dış kaynak kullanarak rekabet güçlerini artırdıklarını söylüyor.




Boyner merkezi dağıtım projesiyle verimliliği artıracak


Yayın: 04-06-2015
Kategori: Tekstil

Boyner, önümüzdeki 2-3 yılda hayata geçireceği önemli projelerle tedarik zinciri ve lojistik süreçlerinde köklü bir dönüşüm yaratmayı hedefliyor. Operasyon ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sedef Nasuhioğlu, bu projelerden birinin tedarik zinciri süreçlerini daha yalın ve verimli hale getirecek olan merkezi dağıtım projesi olduğunu söylüyor.