e
Banner

Etiketler: tekstil



Tekstil ihracatına hava kargo desteği


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Tekstil

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, hava kargoda maliyetlerin düşmesiyle birlikte AB ve Ortadoğu ülkelerinin yanında, ABD ve Çin gibi uzak ama son derece önemli ülkelerde tekstil ve hazır giyim sektörünün pazar payının artacağına dikkat çekiyor. 




İran’a 38 bin 500 ton tekstil ihracatı


Yayın: 20-07-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ambargonun kalkmasıyla Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları İran’da ciddi bir atağa kalktı. 2016’da İran’a yıllık %313 artışla 38 bin 500 ton hazır giyim ve konfeksiyon ürünü sevk edildiğini vurgulayan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, büyüme ivmesinin artarak devam edeceğini söylüyor. 




Cenk Karapınar: DeFacto'da Dijitalleşme



Cenk Karapınar / DeFacto Tedarik Zinciri Yönetiminden Sorumlu Genel Müdürü Yardımcısı




Batu’nun minivan servisi tekstil sektöründen tam not aldı


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Lojistik

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan servisiyle tekstil sektöründe portföylerini genişlettiklerini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, “Avrupa’nın herhangi bir noktasına 36-48 saat arasında ulaşabiliyoruz. Minivan servisimizle yılda toplamda 420’yi aşkın taşıma operasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi. 




Modada kazananı teslimat hızı belirliyor


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Tekstil

Hazır giyim sektöründe vitrinini en hızlı yenileyen, müşteri talebini geciktirmeden karşılayabilen firmaların rekabette bir adım öne geçtiğini belirten Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Hadi Karasu, “İhracatımızın önümüzdeki 5 yıl içinde 25 milyar dolara çıkacağını öngörüyoruz. İhracatla birlikte doğal olarak lojistiğin yükü artacak. Yeni dönemde sağlıklı bir işbirliği için hazır giyim ve lojistik sektörlerinin bir araya gelerek ortak bir eylem planı oluşturmalarının zorunlu” diyor.




adidas yıllık 10 milyon adet ürünü nasıl yönetiyor?


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Tekstil

Dünyanın önde gelen spor giyim markalarından adidas, lojistikte uzun soluklu işbirliğini tercih ediyor. Kurdukları uzun soluklu, şeffaf ve gelişime dayalı ortaklıklarla başarıyı yakaladıklarını belirten adidas Türkiye Dağıtım ve Satın Alma Müdürü Ahmet Yıkar, aynı zamanda global tecrübelerini iş ortaklıklarıyla paylaştıklarını aktarıyor. 




Hyundai Glovis tekstilin kalbine girdi


Yayın: 20-06-2018
Kategori: Lojistik

Otomotiv lojistiği denilince ilk akla gelen şirketler arasında yer alan Hyundai Glovis Türkiye, tekstil lojistiğinde de iddialı. Üretime hammadde ve aksesuardan başlayarak, sipariş yönetiminden 3.ülkeler transit dahil depolama ve dağıtıma kadar geniş bir yelpazede çözüm sunduklarını belirten Hyundai Glovis Türkiye 3PL Müdürü Mehmet Ali Ak, tekstilin kalbi konumundaki İzmir ve Bursa’ya açtıkları yeni ofislerle sektörün en yakın partneri olmayı hedeflediklerini söylüyor.




COLIN’S sevkiyat oranını 4’e katladı


Yayın: 29-06-2018
Kategori: Tekstil

Entegre Tedarik Zinciri Yönetimi projesi ile süreçlerini uçtan uca dijitalleştirerek yepyeni bir boyuta taşıyan COLIN’S, sevkiyat oranı ise 4 katına çıkarak daha az maliyet ve minimum hata ile 1 milyon 200 bin adede yükseltti. 




LC Waikiki lojistik yatırımlarıyla dünyayı giydirecek


Yayın: 26-07-2018
Kategori: Tekstil

2023’e kadar Avrupa’nın en başarılı üç moda perakendecisinden biri olmayı hedefleyen LC Waikiki, lojistik süreçlerini de buna göre kurguluyor. LC Waikiki Uluslararası Lojistik Strateji ve Süreç Geliştirme Müdürü Ahmet Yağcı, lojistikte belirledikleri yol haritası kapsamında stoklama altyapılarını kurgularken, büyüyen işlem hacmine paralel olarak otomasyon, yazılım ve akıllı sistemlere ciddi yatırımlar yapacaklarını açıklıyor.




Hazır giyimciler lojistik maliyetleri düşürme peşinde


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Tekstil

17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatını 33 milyar dolara çıkarmak için yola çıktıklarını belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır giyim sektörünün hedeflerini gerçekleştirebilmesi için, firmaların rekabet gücüne olumsuz etki yapan unsurların asgariye indirilmesi gerekiyor. Lojistik sektöründen öncelikle maliyetleri azaltma konusunda yaklaşım bekliyoruz” dedi.