e
Banner

Etiketler: sürdürülebilirlik



EKOL ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ aldı


Yayın: 06-03-2023
Kategori: Lojistik

Ekol Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından verilen “Yeşil Lojistik Belgesi”ni almaya hak kazandı. 




TET Global Lojistik “Yeşil Lojistik Belgesi” aldı



Lojistik sektörünün öncü firmalarından TET Global Lojistik çevre dostu uygulamaları ve sürdürülebilirlik kapsamındaki faaliyetleri ile “Yeşil Lojistik Belge”si almaya hak kazanarak Türkiye’de bu belgeye sahip sayılı firmalardan biri oldu.




Thermo King’ten yeşil dönüşüm adımları


Yayın: 10-05-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Sürdürülebilirliğe ulaşmak için uzun zamandır çalışmalarını sürdüren Thermo King, Avrupa'daki en eski fabrikası olan Galway fabrikasını tamamen karbon nötr hale getirdi. Bu çalışma depolama alanlarında yılda 230 milyon ton daha az atık anlamına geliyor. 




Ford Otosan 'Tedarikçi Sürdürülebilirlik Manifestosu'nu açıkladı


Yayın: 16-05-2023
Kategori: Ticari Araçlar

“Gelecek Şimdi” vizyonuyla ortaya koyduğu uzun dönemli sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda 300’den fazla tedarikçisini 2035 yılına kadar karbon nötr olmaya hazırlayan Ford Otosan “Tedarikçi Sürdürülebilirlik Manifestosu”nu açıkladı. Otomotiv sektörünün dönüşümüne öncü olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Ford Otosan için sürdürülebilirlik artık tedarikçi seçimlerinde bir kriter olacak. 




Tedarik Zinciri ve Lojistikte Sürdürülebilirlik



Zeynep Aydın – Castrol Türkiye Lojistik Direktörü




Kolay Gelsin 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşacak


Yayın: 05-06-2023
Kategori: Kargo

Kolay Gelsin, Climate Pledge iklim taahhüdünü imzalayarak 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt ettiğini duyurdu. 




Globelink Ünimar, iş modelini sürdürülebilir gelecek üzerine kuruyor



Yeni yatırımlarla yerelde ve globalde lojistik altyapısını güçlendiren Globelink Ünimar, sürdürülebilirliği odağına alıyor. Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi Koray Çıtak, “Gelecek dönemde özellikle çevre, eğitim ve kadın istihdamı gibi konularda attığımız adımları daha ileri seviyeye taşımak istiyoruz. Uzun vadede ise sürdürülebilirlik perspektifiyle tanınan, bu alanda örnek gösterilen bir marka hâline gelerek ulusal ve uluslararası ölçekte öncü olmayı hedefliyoruz” dedi. 




Mars Logistics, geleceğe yeşil ışık yakıyor!


Yayın: 23-10-2023
Kategori: Lojistik

Yurt içi ve yurt dışında 45 lokasyonda 2 bin 600’ün üzerinde çalışanı, 4.000 araçlık filo gücü ve tüm taşımacılık modlarında sunduğu hizmetlerle Türk lojistik sektörünün lider şirketleri arasına yerleşen Mars Logistics, yeni yüzyılda kendine yeşil bir yol çiziyor. Sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda demiryolu ve intermodal taşımacılığa odaklanarak, bu alana güçlü yatırımlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Mars Logistics Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi Müdürü Kader Özal, “Yatırımlarımıza müşterileri beklentilerini ve yeşil lojistiği ön plana koyarak devam edeceğiz” dedi. 




Mars Logistics Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı



2023 yılında gerçekleştirdiği çalışma ve projeler ile sürdürülebilir enerji yönetimi ve verimliliği konusunda önemli adımlar atan, Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. 




Akca Lojistik, sürdürülebilirlik odaklı yatırımlarını hızlandırdı


Yayın: 05-03-2024
Kategori: Lojistik

İş ortaklarına yenilikçi ve kişiselleştirilmiş çözümler sunan Akca Lojistik, yeni yatırımlarla depo sayısını artırmayı, müşteri portföyünü genişletmeyi, istihdam ve teknoloji tarafında daha da güçlenerek büyümeyi hedefliyor. Türkiye’de lojistik denilince akla gelen ilk 3 firmadan biri olma yolunda ilerleyen Akca Lojistik, sürdürülebilirlik alanındaki gelişmeleriyle de sektörün çıtasını yükseltiyor.