Banner

Etiketler: utikad



Doğuda navlunlar fırladı, kriz Ro-Ro hatlarıyla aşılacak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.




3. Lojistik Ödülleri Yarışmasına başvurular uzatıldı



Lojistik ödülleri için son başvuru tarihi 12 Ekim 2012'ye uzatıldı              





UTİKAD’dan Sektörel Eğitim Atağı!


Yayın: 16-10-2012
Kategori: Eğitim

Türk Lojistik sektörünün hızla artan nitelikli işgücü talebine katkıda bulunarak, şirketlerin uluslararası standartlarda hizmet vermesini sağlamak amacıyla, eğitim programını yenileyen ve zenginleştiren UTİKAD, yeni dönemde yüzlerce sektör çalışanının mesleki gelişimine destek olmayı hedefliyor.

 




Lojistik devleri bugün İstanbul'da bir araya geliyor



Ekonomik büyüklüğü, çevre ekonomiler üzerindeki etkisi ve gücü, hızlı gelişme potansiyeli ve coğrafi konumuyla geleceğin küresel lojistik üs adayı olan Türkiye, 10-12 trilyon dolarlık büyüklüğe sahip küresel lojistik pazarındaki payını arttırmayı hedefliyor.

 




Lojistikte ticari riskleri azaltacak işbirliği



UTİKAD yürüttüğü “Risk Yönetimi Projesi” çerçevesinde stratejik ortaklıklarına bir yenisini daha ekledi.





UTİKAD 30. Genel Kurulu Toplantısı yapılıyor



UTİKAD-Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin 30.Olağan Genel Kurulu, 29 Kasım 2012 Perşembe günü gerçekleştiriliyor.





UTİKAD’ın yeni yönetimi belirlendi


Yayın: 30-11-2012

Taşımacılık ve lojistik sektörünün en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan UTİKAD- Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin 30. Olağan Genel Kurulu Novotel’de yapıldı.





Lütfi Aygüler'den UTİKAD ve UND ile ilgili çarpıcı açıklama


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Lojistik

Dünya Gazetesi yazarlarından İbrahim Ekinci bugünkü köşesinde yer verdiği yazıda UTİKAD eski başkanlarından Lütfi Aygüler ile yaptığı bir konuşmayı kaleme aldı. 





Lojistik sektörü başarılı işbirlikleriyle önyargıları kırdı!


Yayın: 18-12-2012
Kategori: Lojistik

2012 yılında önemli projeleri birbiri ardına hayata geçiren UTİKAD için, Kasım ayı önemli bir gelişmeye daha sahne oldu.





UTİKAD, DEİK’in Kurucu Kuruluşu Oldu


Yayın: 20-12-2012
Kategori: Lojistik
Etiketler: deik utikad utikad deik

Türk taşımacılık ve lojistik sektörünün mesleki örgütü UTİKAD, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu-DEİK’in kurucu kuruluşları arasına dahil oldu.