e
Banner

Etiketler: türkiye



Turkish Cargo “Kybele” heykelini Türkiye’ye taşıdı


Yayın: 14-12-2020
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, 1970’li yıllarda yurt dışına kaçırılan, milattan sonra 3’üncü yüzyıla tarihlendirilen ana tanrıça ‘’Kybele’’ Heykelini ait olduğu topraklara geri getirdi.




Renault Trucks’ın tasarım yarışmasında Türkiye, ilk beş finalist arasında


Yayın: 03-05-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks’ın yeni araç lansmanı kapsamında dünya genelinde düzenlediği tasarım yarışmasında Türkiye’den Enes Bolat, ilk beş finalist arasında yer almayı başardı. Açık oylama ile belirlenecek En İyi Tasarım, gerçek bir çekici üzerinde sergilenecek. 




Castrol'den Gemlik’e 30 milyon dolar yatırım


Yayın: 15-10-2021

Dünyanın önde gelen motor yağı üreticilerinden Castrol, Türkiye’de atağa kalktı. Pandemi sonrasında elde ettiği büyüme ile 2021’nin ilk yarısında Türkiye’de çok dereceli motor yağı pazar payını yüzde 31’e çıkaran Castrol, Çin’den sonra en fazla büyüyen ülke oldu. Castrol’ün Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal, “Gelecek beş yılda Gemlik fabrikamızı 30 milyon dolarlık yatırımla büyüteceğiz” dedi. 




Gebrüder Weiss, Türkiye ağını genişletiyor


Yayın: 28-03-2022
Kategori: Lojistik

Avusturya merkezli uluslararası lojistik şirketi Gebrüder Weiss, Türkiye'deki üçüncü şubesini Mersin'de hizmete aldı.




Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş ücreti kaldırıldı


Yayın: 30-03-2022
Kategori: Karayolu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1 Mayıs’tan itibaren Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş belgesi ve transit geçiş ücreti uygulamasının kalktığını açıkladı.




Blue Water Shipping'den Türkiye'ye yatırım



Danimarka merkezli uluslararası lojistik şirketi Blue Water Shipping, Türkiye’ye yatırım kararı almasının ardından pazara hızlı bir giriş yaparak İstanbul ve İzmir’de iki ofisiyle servis sunmaya başladı. 




Cathy O’Brien, UPS’in Heathcare Birimi’ni Türkiye’de de büyütecek


Yayın: 30-09-2022
Kategori: Lojistik
Etiketler: türkiye ups

UPS, Cathy O’Brien’ın UPS Healthcare’in yeni Uluslararası Satış Başkan Yardımcısı olarak atandığını duyurdu. Cathy, farmasötik, tıbbi cihaz, laboratuvar ve dental segmentleri desteklemeye özel uçtan uca tedarik zinciri hizmetine yönelik olarak Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa, AMEA ve Latin Amerika bölgelerinde büyümeyi yönetmekten sorumlu olacak.




HİPER Lojistik 3. ülke taşımalarında payını artıracak



Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya hattında ithalat, ihracat ve transit yükler için parsiyel ve komple karayolu taşımacılığı hizmeti sunan Hiper Lojistik, minivan araçlarla sunduğu ekspres yük taşımacılığıyla alternatif yaratıyor. Dubai’deki ofis yatırımıyla Ortadoğu pazarındaki konumunu güçlendiren şirket, 3. ülke taşımalarında daha fazla pay almayı, yurt dışında acente ve şube sayısını artırmayı planlıyor. 




Geodis Turkey’in Ülke Genel Müdürü Ozan Karabay oldu


Yayın: 28-12-2022
Kategori: Lojistik

Dünya çapındaki toplam 48 bin çalışanı ile 60’dan fazla ülkede doğrudan faaliyet gösteren Fransa merkezli lojistik firması Geodis, Türkiye’de ülke genel müdürlüğü görevine Ozan Karabay’ı getirdi. 




Blue Water Shipping, 3 ayda 2 bine yakın kara yolu taşıması gerçekleştirdi


Yayın: 05-01-2023
Kategori: Karayolu

Eylül ayında İstanbul ve İzmir’de açtığı ofislerle Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapan Danimarka merkezli global lojistik şirketi Blue Water Shipping, geçen kısa sürede kara yolunda 2 bin taşımaya ulaştı.