e
Banner

Etiketler: türkiye



LogD, operasyon ağını 24 şehre çıkardı



Lojistik tedarik zincirinin sürdürülebilir markası LogD, Türkiye’de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği Milk Run Yönetim Sistemi’nin operasyon ağını kısa sürede 24 şehre çıkardığını duyurdu. 




Renault Trucks Türkiye, 2022 yılını ithal ürünler arasında lider olarak tamamladı



Renault Trucks Türkiye, son yılların en yüksek başarısını sağlayarak hem çekici hem de 16 ton üzeri segmentinde 2022’yi ithal ürünler arasında lider olarak tamamladı.




FIATA’dan Türkiye ve Suriye'ye destek çağrısı


Yayın: 24-02-2023
Kategori: Lojistik

Dünyadaki  freight forwarder ve nakliye derneklerinin çatı örgütü FIATA, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için tüm üye derneklerine çağrıda bulundu.




Navlun fiyatları, Avrupa’da yüzde 40, Türkiye’de yüzde 107 arttı


Yayın: 07-03-2023
Kategori: Karayolu

Türkiye’de ilk defa Navlun Fiyat Endeksi “Tırport’la 2022’ye Bakış” raporunun içinde yayınlandı. Tırport Insights verilerine göre, 2022’de navlun fiyatları bir önceki yıla göre Avrupa’da yüzde 40,  Türkiye’de yüzde 107 arttı.




Irak, Türkiye ile 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısını denetlemek için birim kurdu


Yayın: 28-07-2023
Kategori: Dünyadan

Kalkınma Yolu projesi, Irak'ın güneyindeki Faw Limanı'ndan Türkiye sınırına kadar uzanan geniş bir demiryolu ve karayolu bağlantısının inşasını içeriyor. Irak-Türkiye 17 milyar dolarlık demiryolu bağlantısı projesi için 30 şirket yarışıyor.




NATO uçaklarının desteklediği Türk gemileri Ukrayna'ya yanaştı


Yayın: 01-08-2023
Kategori: Dünyadan
Etiketler: nato rusya türkiye ukrayna

Geçen yıl Karadeniz üzerinden tahıl ihracatının merkezinde yer alan Türkiye, gıda maddelerinin bir kısmının savaştan zarar görmüş ülkeden çıkmasını sağlamak için yeni yollar deniyor gibi görünüyor.




İstanbul’da St. Petersburg buluşması


Yayın: 24-11-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

İstanbul, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nun himayesinde, Roscongress Vakfı temsilcilerinin, hükümet yetkililerinin, sektör derneklerinin ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstanbul Mandarin Hotel’de düzenlenen oturumunun ana konusu “Rusya ve Türkiye arasında gelecek vaat eden iş birliği yollarının genişletilmesi” oldu.




IVECO, 2024'de yenilenen ürün gamı ve yeni logosu ile giriyor


Yayın: 29-11-2023
Kategori: Ticari Araçlar

Geçtiğimiz günlerde ‘Değişimin Kendisi Ol’ mottosuyla Barselona’da gerçekleştirilen ve tüm dünyada ses getiren IVECO 2024 Model Yılı ve Yeni Logo Lansman Etkinliği sonrası basın açıklaması yapan IVECO Türkiye üst yönetim kadrosu, ticari araçlar sektörünü değerlendirdi, 2024 yılı beklentilerini paylaştı. 




Dünya lojistiğinin kalbi Türkiye’den geçiyor


Yayın: 07-02-2024

Türkiye’nin orta koridoru olarak da bilinen İpek Yolu, Türkiye ile Çin’i, Orta Asya ülkeleri ve Hazar Denizi üzerinden bağlıyor. Bu hat, Doğu-Batı ekseninde ekonomik ve güvenli bir güzergah olarak konumlanıyor. 2200 yıllık geçmişiyle “Orta Lojistik Koridoru”, dünya ticaretine damgasını vurmaya devam ediyor. Ne savaşlar, ne doğal afetler, ne ölümcül salgın hastalıklar görse de, tarihi “İpek Yolu” dimdik ayakta duruyor. Bu hat güzergahındaki uygarlıklar, ülkeler değişti ve çağlar birbirini takip etti, ancak Doğu-Batı lojistik rotası aslında hiç şaşmadı.




Belçika merkezli Aprojects, Türkiye pazarına giriş yaptı


Yayın: 05-03-2024
Kategori: Lojistik

Proje lojistiğinde uzmanlaşan Belçika merkezli Aprojects, 17. ofisini İstanbul’da açarak Türkiye pazarına giriş yaptı.