e
Banner

Etiketler: kadın



Müge Karahan: Lojistik sektörü kadın istihdamında level atladı



Çobantur Boltas Pazarlama ve Satış Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Müge Karahan, 22 yıl önce çağrı merkezinde işe başladığı lojistik sektöründe iz bırakan yöneticilerden. Lider olarak insanları yönetmeyi değil, yönlendirmeyi tercih eden Karahan, meslek hayatında en çok değişime ayak direyen sistemler ve insanlarla mücadele ettiğini söylüyor. Karahan, günümüzde C level statülerinde kadın rol modellerin varlığının erkek egemen bir sektör olan lojistikte de değişimin göstergesi olduğunu vurguluyor. 




Nil Tunaşar: Kadın ve erkek iş birliği mükemmel sonuçlar doğuruyor


Yayın: 21-03-2023
Kategori: Lojistik

Kadın istihdam oranını yüzde 49’a çıkaran Transorient’te, tüm kararların alındığı 9 kişiden oluşan Strateji Kurulu’nun 7'sini kadınlar oluşturuyor. Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, iş yaşamında eğitim, vizyon, yaratıcılık, yönetim becerileri gibi kriterleri ön planda tutarken, hızlı ve başarılı sonuca ulaşmada kadın ve erkek iş birliğinin mükemmel sonuçlar doğurduğunu söylüyor. Transorient Strateji ve İş Geliştirme Yöneticisi Zeynep Koç ise sektörde başarılı olan kadınların daha fazla görünür olmasının kadın istihdamının artırılmasına katkı sunacağını vurguluyor. 




Globelink Ünimar kadın çalışanların istihdamını destekliyor


Yayın: 21-03-2023
Kategori: Lojistik

İki yıldır üst üste Great Place to Work sertifikası alan Globelink Ünimar’ın çalışanlarının yarısını kadınlar oluşturuyor. Şirket, kız öğrencilere sağladığı burs imkanı ve hayata geçirdiği Unique Steps projesiyle kadın istihdamını ve fırsat eşitliğini destekliyor. Globelink Ünimar’ın büyüme hikayesinde rol üstlenen kadın yöneticilerden İnsan Kaynakları Yönetim Müdürü Burcu Altaş, eşitliğe giden yolda en temel etkenin eğitim olduğunu vurgulayarak, bu alana yoğun mesai harcadıklarını söylüyor. 




Mars Logistics güçlü projeleriyle eşitliğe yol alıyor


Yayın: 22-03-2023
Kategori: Lojistik

İki yıl önce başlattığı “Eşitliğin Cinsiyeti Yoktur” projesi ile şirket içi ve dışında toplumsal cinsiyet eşitliği algısını güçlendirmeyi hedefleyen Mars Logistics, kadın Tır sürücüleriyle sektördeki ön yargıları karıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğini her alanda savunmaya devam edeceklerini vurgulayan Mars Logistics İnsan Kaynakları Direktörü Nihal Kansu, kadın çalışan oranını ise yüzde 50’ye taşıyacaklarını söylüyor. 




'Lojistik, başarılı kadınlarla daha da büyüyecek'


Yayın: 04-03-2024
Kategori: Lojistik

EDS-LOG Global Logistics Kurucu Ortağı Aleyna Işık, “Kadınların en rahat çalıştığı sektörlerden birini lojistik oluşturmaktadır. Lojistik sektöründe kadının adı da yeri de fazlasıyla var” dedi. Lojistik sektörünün başarılı kadınlarla daha büyüyeceğini vurgulayan Işık, kadınların idealleri için çabalamasının şart olduğunu söyledi.




DHL Global Forwarding Türkiye çalışanlarının yüzde 44'ü kadın


Yayın: 06-03-2024
Kategori: Lojistik

Çalışanları için çeşitlilik ve kapsayıcılık odağında, destekleyici ve ilgi çekici bir iş ortamı oluşturan DHL Group'un taşımacılık uzmanı kolu DHL Global Forwarding Türkiye çalışanlarının yüzde 44’ünü ve yönetim ekibinin yüzde 38’ini kadınlar oluşturuyor. Kadınlara yetenekleri doğrultusunda tüm departmanlarında görev veren DHL Global Forwarding staj ve burs programlarında da çeşitlilik ve kapsayıcılığa özen gösteriyor. 2025 yılına kadar kadın yönetici oranını yüzde 35’e çıkarmak için hedef koyan DHL Group; Shift Up A Gear, Women At DGFF, Women in Leadership, Circles, #IAMRemarkable ve LEAD Network gibi girişimlere de destek oluyor.




Nilgün Keleş: Kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir


Yayın: 07-03-2024
Kategori: Lojistik

Lojistik sektörü, geleneksel olarak güçlü bir erkek egemenliğine sahip bir alan olarak öne çıkıyor. Araştırmalara göre Türkiye lojistik sektöründe çalışan kadınların oranı sadece yüzde 9,1. AB ülkelerinde ise bu oran yüzde 22 seviyesinde.  Türkiye, OECD ülkeleri içinde istihdamda kadın-erkek arasındaki farkın en yüksek olduğu ülke konumunda. Sadece sektörde değil, Türkiye genelinde kadın çalışan oranının en fazla olduğu şirketlerden biri olan Sertrans Logistics'in Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Keleş, lojistik sektöründe kadın istihdamının artırılması için yapılması gerekenleri anlatıyor; kadınlar lojistik sektörüne yeni bir ufuk açabilir diyor.




Havacılık sektöründe kadınlar WAI ile güçlenecek


Yayın: 07-03-2024
Kategori: Havayolu
Etiketler: havayolu kadın wai

Uluslararası Havacılıkta Kadın Kuruluşu’nun (Women in Aviation International – WAI) Türkiye lansmanı etkinliği Boeing ev sahipliğinde ve Türk havacılık sektöründen paydaşların katılımı ile İstanbul’da gerçekleşti. Türk havacılık sektöründen çok sayıda kadın yönetici ve profesyonelin Dünya Kadınlar Günü’nü birlikte kutladığı etkinliğin açılış konuşması Boeing Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Ayşem Sargın tarafından yapıldı. 




Mercedes-Benz Türk: Her yerde, her gün kadınların imzası var!


Yayın: 07-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Türk, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başlattığı “Her yerde, her gün kadınların imzası var!” farkındalık kampanyasıyla teknolojiden üretime, operasyondan yönetime, eğitimden spora kadar yaşamın ve iş hayatının her alanında; her yerde, her gün kadınların imzasının olduğunu vurguluyor. Kampanyada Mercedes-Benz Türk’ün kadın çalışanları ve eğitimden spora destek verdiği kadınlar yer alıyor.  




DB Schenker Arkas geleceği eşit fırsatlar üzerine kuruyor


Yayın: 20-03-2024
Kategori: Lojistik

Kariyer hayatında kolay olanı değil doğru olanı yapmayı seçen DB Schenker Arkas Mali İşler Grup Müdürü (CFO) Elif Gamze Görer, “Siz kendinize nasıl bir hayatı layık görüyorsanız bu yönde attığınız her kararlı adımla cam tavanları deler geçersiniz” dedi. DB Schenker Arkas’ta kadın erkek çalışan oranının birbirine çok yakın olduğunu belirten Görer, sundukları eğitimlerle kadınlara daha önce varolmadıkları alanlarda fırsat sunduklarını söyledi.