e
Banner

Etiketler: depolama



Dinçer Lojistik “Dark Store” uzmanlığını artırıyor!


Yayın: 29-12-2020
Kategori: Depolama - Antrepo

Yenilik yapma potansiyeli ile Türkiye lojistik sektörüne öncülük eden Dinçer Lojistik, yaygın depo hizmetleri ağı ve güçlü teknolojik altyapısıyla iş dünyasının gelişen ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Dark Store uzmanlığını geliştiriyor. Teknoloji alanındaki yatırımlarını artırarak bu alandaki süreçlerini iyileştirmeye odaklanan şirket, depolama ve dağıtım ağını Dark Store dinamiklerine göre genişletiyor.  
 




Ulusal Lojistik’te kadın istihdamı %40’a ulaştı



Ulusal Lojistik, sektöründe kadınlara alan açarak fark yaratan şirketlerden. Firma olarak kadın erkek eşitliğini önemsediklerini ve desteklediklerini belirten Ulusal Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Gökhan İskender, bu kapsamda kadın istihdam oranını yüzde 40’a çıkardıklarını ve bunu arttırmaya dönük çalışma yürüttüklerini söyledi. 




HAVAŞ’ın ilaç taşımacılığında kalitesi belgelendi


Yayın: 23-06-2021
Kategori: Havayolu

Havaş, aldığı Avrupa Birliği GDP sertifikasıyla soğuk zincir lojistiğinde küresel standartlardaki hizmet kalitesini belgeledi. Bu alana dönük yatırımlarının süreceğini vurgulayan HAVAŞ İşletme Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bozdemir, yurt içinde karayoluyla gerçekleştirdikleri gümrüklü taşımacılık seferlerini artırırken, yurt dışında ise ürünleri İzmir’den ABD’ye iki günde ulaştıracak bir projeye start verdiklerini açıkladı.




Alışan Lojistik, dijitalleşerek yeni iş modeller yaratacak



Kimya lojistiğinde uzmanlaşan Alışan Lojistik, yılı yaklaşık seviyelerinde bir büyümeyle kapatmayı hedefliyor. 2022 yılında da terzi dikimi hizmetler sunmaya; intermodal taşımaya ve katma değerli hizmetlere odaklanmaya devam edeceklerini vurgulayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, dijitalleşmede başlatıkları dönüşümü sürdürerek bu alanda çağın gereklerine uygun yeni çalışma ve iş yapış modülleri tasarlamayı hedeflediklerini söyledi. 




Kargoist fulfillment yatırımıyla uçtan uca çözümler sunacak



Son iki yılı rekor büyümelerle kapatan Kargoist, yatırımda hız kesmiyor. 2022 yılında “fulfillment” ve “last mile” tarafına yapacağı yatırımlarla uçtan uca çözümler sunmaya hazırlanan Kargoist’in gündeminde ayrıca stratejik ortaklıklar var.  Kargoist Kurucuları İshak Temel ve Alim Yazlı Kargosit’i ve sektörü değerlendirdi. 




Kahve Dünyası sevkiyatta bölgesel modele geçecek


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Gıda

2025 yılına kadar Türkiye’de 500, yurt dışında ise 200 mağaza açmayı hedefleyen Kahve Dünyası, tedarik zinciri alanında dijitalleşme, online depo ve elektrikli araç yatırımlarıyla sürdürülebilirlik adına ciddi adımlar atıyor. Birkaç yıl içinde tüm filoyu elektrikli araçlara döndüreceklerini belirten Kahve Dünyası Satın Alma ve Tedarik Zinciri Müdürü Ali Uçur, sevkiyatlarda ise merkezi sistemden bölgesel bazlı modele geçmek için adımlar atacaklarını açıkladı. 




HAVAŞ depolamadaki talebe kapasite artışıyla cevap verecek!


Yayın: 19-08-2022
Kategori: Havayolu

Havaş, yük taşıma ve antrepo hizmetleri alanında büyümesini sürdürüyor. İstanbul Havalimanı’nda 12 milyon avroluk yatırımla kurdukları tesisle kargo kabul ve teslim alanlarını 10 kat, ısı kontrollü bozulabilir kargo depolama alanlarını 4 kat büyüttüklerini belirten Havaş Antrepo Koordinatörü Turhan YEŞİL, bu yıl için tesiste 2019’a göre yüzde 40’lık bir kapasite artışı öngördüklerini aktardı. YEŞİL, dijitalleşme alanında gündemlerinde giyilebilir teknolojiler olduğunu söyledi. 




GAİD’den Güney Anadolu çıkarması



Gümrüklü Antrepo İşletmecileri Derneği (GAİD), sınıra yakın konumu nedeniyle gümrükleme ve lojistik sektörü açısından önem taşıyan Güney Anadolu’da kamu ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi. 




Havaş gıda ihracatının önünü açıyor!


Yayın: 21-08-2023
Kategori: Lojistik

Havaş, kargo kabulünde randevu sistemi, ısı kontrollü depolama çözümleri ve frigorifik araçlarla yapılan taşımalarla gıda lojistiğinde kayıpların önüne geçiyor. Toplam ihracat kapasitelerinin yüzde 15 gibi önemli bir oranını gıda ürünlerinin oluşturduğunu vurgulayan Havaş Antrepo Müdürü Murat Diren, bu başarıda yaptıkları yatırımların, hizmet iyileştirmelerinin ve sundukları imkanların önemli bir etkisi olduğunu söyledi. 




Depolama alanı ihtiyacı 5 yılda 2 kat artacak


Yayın: 27-09-2023
Kategori: Depolama - Antrepo

Türkiye’de gelecek 5 yılda depolama alanı ihtiyacının 2 kat artarak ilave 25 milyon metrekareye daha ihtiyaç olacağı açıklanıyor.