e
Banner

Etiketler: avrupa



Kombine Taşımacılık geleceğin taşımacılık modeli olacak



Türkiye - Avrupa Birliği mali işbirliği çerçevesinde Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile İspanya Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Türkiye'de İntermodal Taşımacılığının Güçlendirilmesi AB Eşleştirme Projesi" kapanış toplantısı Ankara'da yapıldı.




Pegasus Kargo'ya Avrupa ve Balkanlarda yeni acenta


Yayın: 19-02-2014
Kategori: Havayolu

Pegasus Kargo’nun yeni kargo genel satış acentesi (GSA) olan ABDA Cargo Services LLC; Avusturya, Danimarka, İspanya, Fransa, İsveç ve İsviçre’den sorumlu olacak. Pegasus Kargo’nun yeni acente yapılanmasında Arnavutluk, Bosna, Makedonya, Kosova, Romanya ve Sırbistan içinse Aviation Services hizmet verecek.




Batu’dan Avrupa’ya uçaktan hızlı teslimat


Yayın: 01-06-2015
Kategori: Lojistik

Türkiye-Avrupa hattında havayoluna alternatif olarak devreye aldıkları minivan hizmetinin tekstil sektöründe sıkça tercih edildiğini belirten Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, acil yüklemelerde kapıdan kapıya uçaktan hızlı 36 ila 48 saat arasında teslimat yapabiliyoruz” diyor. Ankara yıl içerisinde askılı araç yatırımı yapacaklarını açıklıyor.




Kaan Gürgenç: Kontrat lojistiğinde global dev olacağız



Balnak’ı satın alarak Türkiye’nin en büyük lojistik şirketlerinden biri haline gelen Borusan Lojistik, şimdi gözünü dünyanın en büyük 10 kontrat lojistiği firmasından biri olmaya dikti. Bu hedefe ulaşmanın yeni satın almalarla mümkün olacağını vurgulayan Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç, “Her ne kadar şirket satın almanın zorluğunu görsek de, Balnak alımı ile önemli bir tecrübe kazandık. Bu anlamda büyüme stratejimiz içerisinde satın almalar önemli bir pay alacak” dedi.




Ekol, yeni Ro-Ro terminaliyle 100 bin treyleri trafikten çekecek



2013’te başlattığı Ro-Ro seferleriyle müşterilerine rekabet gücünü artırmaya yönelik daha verimli, kaliteli ve sürdürülebilir hizmetler sunmayı amaçlayan Ekol Lojistik, yeni yatırımıyla bu alanda önemli bir sıçrama yapacak. Ekol Lojistik Satış & CRM Genel Müdürü Demir Temurboğa, 40 milyon dolarlık yatırımla Yalova’da kuracakları yeni terminal ile 100 bin tırı trafikten çekeceklerini söyledi. 
 




Türk nakliyecisinin KDV alacağı 50 milyon avroya ulaştı


Yayın: 01-02-2016
Kategori: Karayolu

Binlerce kilometre yaparak karayolu ticaretinin yükünü omuzlayan Türk nakliyecisinin Avrupa’dan KDV iadesi alacağı 50 milyon avroya ulaştı. 




Sabiha Gökçen Avrupa birincisi oldu


Yayın: 06-02-2016
Kategori: Havayolu

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yolcu sayısını geçen yıl yüzde 19,7 artırarak 10-25 milyon yolcu kategorisinde Avrupa birincisi oldu.




AB'ye ihracat 79 milyar avro


Yayın: 17-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: avrupa ihracat türkiye

AB ülkeleri, 2015 yılında 79 milyar avroluk ihracat yaptığı Türkiye'den 61,6 milyar avroluk ithalat gerçekleştirdi. Böylece Türkiye, birliğin 5. en büyük ticaret ortağı haline geldi.




AdBlue üreticisi Polisan Kimya, Avrupa’ya yayılacak


Yayın: 23-02-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

Polisan Kimya’nın AdBlue, Antifriz ve Cam Suyu ürünlerini kapsayan Smart Solutions ürün ailesi büyüyor. 




Avrupa-Asya arasında en güçlü halka olacağız



Ahmet ARSLAN / Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı