e
Banner

Etiketler: ekonomi



ABD’deki ticari ve lojistik eşikleri Eyalet stratejisi ile aşacağız


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Lojistik

“İhracatta 2023 yılı için 500 milyar dolar hedefini koyduk. ABD, bu hedefi yakalayabilmemiz açısından kritik bir pazar. Bu anlamda bu pazarda hem ihracat hem de dağıtım kanallarımızı güçlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. ABD ile eyalet bazlı çalışma stratejimiz kapsamında New York, Kaliforniya, Teksas, Georgia, İllinois ve Florida’yı hedef eyaletler olarak belirledik.  ABD GSYİH’sının %42’sini, nüfusunun %40’ını oluşturan bu eyaletler aynı zamanda önemli dağıtım merkezlerine ev sahipliği yapıyor.” 

 




Türkiye'nin ihracat yapamadığı tek ülke


Yayın: 12-10-2012

135 Milyar Dolarla Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdıklarını söyleyen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yeni hedeflerinin ihracat yapamadıkları tek ülke olan Kiribati'ye mal satmak olduğunu açıkladı.

 




Büyüme rakamları açıklandı, geçen yıla oranla yüz 5,7 azalma var



Sanayi üretim endeksi, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 azaldı.





'Güvenli liman aranıyor'


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ''Gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlama ve bazılarındaki gerileme sinyalleri, gelişmekte olan ekonomilerin de büyümelerini olumsuz yönde etkiliyor. Büyüme şampiyonu olan Çin'in bile yavaşladığını görüyoruz'' dedi.





Çağlayan: Şubatta ithalatta ezber bozacağız!


Yayın: 03-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 2011 yılı Aralık ayı ve yılın tamamına ilişkin ihracat rakamlarını Ankara'da açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan 'Şubat ayında, ithalat konusunda da ezberleri bozacağız' dedi.





Prof. Dr. Seyfettin Gürsel'den ekonomide 2013 senaryoları



Geçtiğimiz yıl yaklaşık %2,5 gibi düşük bir büyüme kaydeden Türk ekonomisinin daha düşük bir cari açık ve daha yüksek bir büyüme patikasına oturması gerektiğini düşünen Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, “2013’te iç talep büyümeye sınırlı ölçüde katkı yapacak, asıl sorun resmi senaryonun net ihracat boyutu” diyor. Prof. Dr. Seyfettin Gürsel, 2013 için iyi ve kötü senaryolarını ortaya koyarken ‘%2,5’un altında büyüme Türkiye’nin kimyasını bozar’ diyor.





Ekonomist Civelek’ten lojistik sektörüne tavsiyeler


Yayın: 15-07-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türkiye ekonomisinde belirsizlik ve kırılganlığın arttığı, görüş mesafesinin kısaldığı bir döneme girildiğine işaret eden Mehmet Uğur Civelek, son 10 yılda çok büyük yatırımlar yapan lojistik sektörüne iki önemli öneride bulunuyor: Finansman bulabilen şirketler satın almalarla büyüsün, borçlu olmayan firmalar ise yatırım için sisin dağılmasını beklesin…




İhracatta ve lojistikte kazan-kazan dönemi başlamalı


Yayın: 26-03-2014
Kategori: Ekonomi Gündemi

Yaptıkları İhracatçı Eğilim Anketi’ne göre ihracatçıların %75,8’inin uygun maliyet ve ihtiyaca uygun taşıma modu konusunda lojistik firmalarının yönlendirici olmalarını, %40.6’sının kurumsal yapılanma ve %35.4’ünün entegre hizmetler beklediğini söyleyen Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Lojistik firmalarının ihracatçıdan gelen benzeri geri dönüşleri dikkate alarak daha kazan-kazan çözümler geliştirmesini bekliyoruz” dedi. 




Lojistik ve teknolojiye yatırım Türkiye’ye sıçrama yaptırır


Yayın: 18-07-2014
Kategori: Ekonomi Gündemi

Nişantaşı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerem Alkin, Türkiye'nin ekonomik modelini mikro bazda hiç analiz etmediği ve maliyeti azaltacak tedbirler yaratamadığı için ithal hammaddelerin yerli hammadden ortalama 26 km daha kısa mesafede fabrikaya girdiğini söyledi. 




ÇİN’deki yavaşlama lojistikte rekabeti artıracak


Yayın: 15-04-2015
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ekonomi Yazarı Uğur Gürses, 2015’in zorlu bir yıl olacağını söylüyor. Cari açık, enflasyon ve düşük büyümenin önümüzdeki dönemde de sorun olmaya devam edeceğini vurgulayan Gürses, ekonominin büyüme ilacının ise güçlü reformlar olduğunu düşünüyor.