e
Banner

Etiketler: tüsiad



Kimya sektörü 6 hedefle büyüyecek


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Kimya

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Kimya Sektörü Strateji Belgesi’nde 6 hedef belirlediklerini açıkladı.




'Güvenli liman aranıyor'


Yayın: 26-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, ''Gelişmiş ekonomilerdeki yavaşlama ve bazılarındaki gerileme sinyalleri, gelişmekte olan ekonomilerin de büyümelerini olumsuz yönde etkiliyor. Büyüme şampiyonu olan Çin'in bile yavaşladığını görüyoruz'' dedi.





Yerli otomobil için 'Babayiğit' Çorum'dan çıktı!



Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD'da aradığı babayiğit MÜSİAD'dan çıktı. Toyota'nın en büyük bayisi Derindere Otomotiv, aracı 1 Şubat'ta tanıtacak. Otomobili Başbakan Erdoğan da test etti





Çin-Türkiye hattı karayoluyla güçlenecek


Yayın: 27-02-2019
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin Çin ile yapılan karayolu anlaşmasıyla Batı ülkelerinin Çin ile arasında yapacağı taşımaları üstlenme konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken TÜSİAD Çin Network Başkanı Korhan Kurdoğlu, transit süre anlamında denizyoluna göre daha avantajlı olan karayolu opsiyonun kullanılarak iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin daha da güçlendirileceğini söyledi. 




E-ticaret lojistiği pazarında büyüme hız kesmeyecek


Yayın: 08-02-2022
Kategori: e-ticaret

TÜSİAD - Deloitte Digital iş birliği ile kapsamlı bir e-Ticaret Raporu hazırlandı ve bugün gerçekleşen online bir toplantı ile raporun tanıtımı yapıldı. Rapora göre küresel e-ticaret lojistik pazarı, 2020'de yüzde 27.3 oranında büyüdü. Bu pazarın 2020-2025 yılları arasında yüzde 8.6 oranında birleşik büyüme göstermesi bekleniyor. Piyasanın aynı zamanda 2025 yılına kadar 557 milyar euroya ulaşacağı düşünülüyor.