e
Banner

Etiketler: otomotiv



Türkiye, otomotiv üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti


Yayın: 15-12-2018
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv Sanayii, iç pazarda yaşanan daralmaya karşılık 2018 yılında üretiminin yüzde 85’ini ihraç etti ve ihracat performansını devam ettirdi.




OMSAN otomotiv sektörünü varış çizgisine taşıyor


Yayın: 19-03-2019
Kategori: Lojistik

OMSAN Lojistik otomotiv endüstrisini, acil ve stok yedek parça taşımacılığı, Milk-Run taşımaları, demiryolu ve havayolu taşımacılığı, PDI hizmeti gibi sunduğu yaratıcı lojistik çözümlerle destekliyor. Araç lojistiğinin şirketin ana iş kollarından biri olduğunu belirten OMSAN Lojistik Genel Müdürü Dr. A.Bülent Sabuncu, “Türkiye’de satılan her üç araçtan birinin, Fas’ta ise satılan her iki araçtan birinin taşımasını OMSAN olarak biz gerçekleştiriyoruz” diyor.  

 

 





Delphi’den 2020 ve sonrası otomotiv öngörüleri


Yayın: 27-03-2020
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv ekipman üreticileri için geleceğe yönelik çözümler sunan Delphi Technologies, hem üreticiye hem de otomotiv satış sonrası çalışanlarına yönelik 2020 ve sonrası için öngörülerini sıraladı. Bu kapsamda 2025 yılına kadar, küresel araç üretiminin yüzde 45'e varan oranda elektrikli olacağını öngören Delphi Technologies, içten yanmalı motorlu araç teknolojisinin ise hibrit bünyesinde varlığını devam ettireceğini işaret ediyor. 




Otomotivin yeni popüler lojistik yolu ‘demiryolu’


Yayın: 01-02-2021
Kategori: Demiryolu

İki yıl önce limanın demiryolu bağlantısına yatırım yapan DP World Yarımca Terminali, geçtiğimiz yıl hem ihracat hem ithalat yüklerine alternatif bir taşıma yöntemi sunarak yük miktarında da artış yakaladı. DP World Yarımca’nın demiryolu bağlantısından yararlanan en önemli sektörlerden biri de otomotiv oldu. 2020’de otomotiv sektörü tüm demiryolu taşımasının yüzde 14'ünü tek başına yaptı.




Martaş Otomotiv’den Antalya’ya yeni lojistik merkezi!


Yayın: 26-03-2021
Kategori: Otomotiv

Geçtiğimiz yıl İstanbul Avrupa Yakası ve Samsun’da iki yeni dağıtım merkezi açan Martaş Otomotiv,  Antalya’da yeni bir dağıtım merkezi daha açtı. Şirket yaptığı son yatırımla birlikte Türkiye genelinde dağıtım merkezi sayısını ise 7’ye çıkardı.
 




Treyler sektörü Tırsan ile zirvede


Yayın: 03-11-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Tırsan, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) açıkladığı İlk 1000 İhracatçı Firma Listesi’nde ilk 100’de yerine alırken, Otomotiv Sektöründe 18. sırada, treyler sektörünü bir kere daha zirveye taşıdı. Güvenilir lider Tırsan, üretim ve Ar-Ge gücü ile 2020 senesinde de ihracat başarılarını sürdürdü.