e
Banner

Etiketler: otomotiv



Otomotiv pazarı 2012'de küçüldü


Yayın: 09-01-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarının 2012 yılında yüzde 10 küçüldüğünü ve 777 bin 761 adet satış gerçekleştiğini belirtti.





Gefco artık Dubai’de


Yayın: 02-03-2013
Kategori: Dünyadan

Fransız lojistik devi Gefco, Dubai’deki ofisinin açılmasından sonra Suudi Arabistan ve Umman’da ofis açma, Katar’da da işbirliği imkanları arayışına gireceğini açıkladı.





Otomotivde BRIC’in Avrupa kapısı Türkiye mi olacak?


Yayın: 03-03-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi

KPMG Türkiye 2013 Otomotiv Yöneticileri Araştırması, BRIC ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin) otomotiv üreticilerinin 6 yıl içinde Avrupa pazarına girmesinin beklendiğini ortaya koydu. Bu noktada Türkiye’nin rolünü ise uluslararası yöneticiler ile Türk yöneticiler farklı değerlendiriyor.





Otomotivin 2023 hedefleri lojistikle desteklenmeli


Yayın: 16-07-2013
Kategori: Otomotiv

2023 yılında üretimde dünyada ilk 10, AB’de ilk 3, Ar-Ge’de ise ilk 5 içine girmeyi hedefleyen Türkiye otomotiv sanayi, bu hedeflere ulaşmada lojistik sektörüne stratejik bir rol biçiyor. “Lojistik planlaması sanayimizin karşı karşıya bulunduğu önemli bir sorun olarak algılanmaktadır” diyen Otomotiv Sanayii Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ercan Tezer, sektöre yönelik talep listesini ise şöyle sıralıyor: Kombine taşımacılık, zamanında teslimat, sıfır stok, verimlilik ve düşük maliyet.




Dünya otomotiv pazarı 2023’te 131,5 milyona ulaşacak


Yayın: 18-07-2013
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: hayri ece odd otomotiv

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD), akademisyenlerle işbirliği yaparak hazırladığı ‘Otomotiv Ticaretinde Yol Haritası Talep Tahminleri’ raporu ile otomotiv sektörünün önümüzdeki 4 yıllık falına baktı. Yüksek oranlı vergilerin, özellikle de ÖTV oranlarının talep artışını engellediği belirtilen raporda, ÖTV'nin oranında uygulanması halinde toplam otomobil satışlarının 2016'da 1 milyon 16 bin 168 adede, %27'ye düşürülmesi durumunda ise 1 milyon 326 bin 966 adede ulaşacağı öngörülüyor.





Otomotivin yeni pazarlardaki kılavuzu lojistik olacak



AB ülkelerinde yaşanan daralmanın otomotiv sektörünü Amerika, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler gibi yeni pazarlara yönelttiğine dikkat çeken Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, endüstriyi bu pazarlarda başarıya taşıyacak olanın, altyapısı modernize edilmiş ve güçlü bir lojistik sektörü olduğunu vurguluyor.





Mercedes-Benz Türk sürdürülebilir çevre ilkesini lojistik süreçlerine de taşıyor


Yayın: 08-08-2014
Kategori: Otomotiv

46. yıllık tarihine önemli rekorlar sığdıran Mercedes-Benz Türk A.Ş., lojistik operasyonlarında da sürdürülebilir çevre ilkesinden taviz vermiyor. 




Otomotivde üretim ve ihracat rekoru kırıldı


Yayın: 14-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: otomotiv

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), yaptığı açıklamada, geçen yıl otomotiv sanayisinin üretimde çok önemli büyüme elde ederek tarihi bir rekora imza attığını belirterek, "Üretilen her 100 aracın 73'ünü yurt dışına göndererek ihracat rekorunu da kırmış oldu" değerlendirmesini yaptı.




Borusan Limanı bitmiş araç elleçleme kapasitesini 350 bine çıkaracak



Otomotiv lojistiğinde zincirin her halkasında yer alan Borusan Lojistik, özellikle liman hizmetlerinde gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla bu alandaki iş hacmini katlayarak büyütmeyi hedefliyor. 




Otomotiv Tedarik Sanayi 2016 hedeflerini belirledi


Yayın: 20-01-2016
Kategori: Ekonomi Gündemi

TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, otomotiv sanayisinin ülkenin en yüksek ihracat payına sahip sektörlerinden biri olduğuna vurgu yaparak tedarik sanayisinin 2016 yılında ana sanayi ve devlet temsilcileriyle uyum içinde çalışarak rekabet gücünü ve verimliliği arttıracak projelerini sürdüreceğini söyledi.