e
Banner

Etiketler: liman



Borusan Limanı bitmiş araç elleçleme kapasitesini 350 bine çıkaracak



Otomotiv lojistiğinde zincirin her halkasında yer alan Borusan Lojistik, özellikle liman hizmetlerinde gerçekleştirdiği yeni yatırımlarla bu alandaki iş hacmini katlayarak büyütmeyi hedefliyor. 




Globelink Ünimar servis ağına yeni limanlar ekleyecek


Yayın: 25-01-2016
Kategori: Denizyolu

Globelink Ünimar Deniz Departmanı Satış Müdürü İlker Alicikoğlu, 2015’i öngördükleri bütçe doğrultusunda, başarılı bir şekilde tamamladıklarını belirtti.




İtalya Ulaştırma Bakanı’ndan U.N. Ro-Ro’ya ziyaret


Yayın: 27-04-2016
Kategori: Denizyolu

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Graziano Delrio, üst düzey bir heyetle birlikte,  İtalya’nın Kuzey Adriyatik bölgesiyle Türkiye arasındaki Ro-Ro seferlerinin ana üssünü oluşturan, işletmesini U.N. Ro-Ro’nun yaptığı Trieste’deki intermodal terminali ziyaret etti. 




Antalya’ya liman yatırımı çağrısı


Yayın: 22-06-2016
Kategori: Denizyolu

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Bekir İnanç Kendiroğlu, Antalya’nın deniz ticaretindeki gücünün artırılması için mutlaka yeni liman yatırımı yapılması gerektiğinin altını çiziyor. 




Toplam yükün % 7.5’i Mersin Limanı’nda elleçleniyor


Yayın: 23-06-2016
Kategori: Denizyolu

“Mersin’i Mersin yapan limanıdır” diyen MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, dünyada ilk 100 liman arasında gösterilen ve 2015’te 30.865.898 ton yük elleçlenen Mersin Limanı’nın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den dünyaya açılan en önemli çıkış kapısı olduğunu söylüyor. Lokmanoğlu, 12 milyon TEU kapasiteye sahip olacak yeni liman yatırımıyla Mersin’in önemli bir hub haline geleceğini vurguluyor.




Safiport Derince’de yeni koordinatör ataması yapıldı


Yayın: 30-05-2017
Kategori: Denizyolu


A. Hakan Akyol, Safiport Derince’de “Intermodal ve Demiryolu Lojistik Hizmetler Koordinatörlüğü” görevine getirildi.




Global operatörler için en güvenli liman Türkiye oldu



Dış ticarette denizyolunun parasal değer olarak payının son 13 yılda %250 artışla 199 milyar dolara yükseldiğini vurgulayan Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli, “Dünyanın önde gelen liman terminal operatörleri Marmara Denizi başta olmak üzere, Mersin, Aliağa ve İzmit Körfezi’nde önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Ayrıca dünyanın sayılı konteyner operatörlerinin uğrak sayılarını arttırmaları, ülkemizin gittikçe bölgesinde bir lojistik ve transit merkezi olduğunun göstergesidir” dedi. Şevli, 2023 için konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU'ya, Türk sahipli deniz ticaret filosunun tonaj bazında 50 milyon DWTye çıkarılması hedefini ise yineledi. 




UECC yılda 1.7 milyon araç taşıyor


Yayın: 28-06-2017
Kategori: Denizyolu

“Short Sea Ro-Ro” taşımacılığı alanında Avrupa’nın lider lojistik hizmet sağlayıcıları arasında yer alan UECC, liner servisleriyle puan topluyor. Yılda 34 farklı Avrupa Limanına 3500 den fazla uğrak yaparak, 1.7 milyon adedin üzerinde araç taşıması gerçekleştiren şirket, filosuna kattığı dünyanın ilk LNG ile çalışan Car Carrier gemileriyle de çevreci kimliğini güçlendiriyor. 




Rodaport’tan 25 milyon USD’lik antrepo


Yayın: 30-06-2017
Kategori: Denizyolu

Güney Marmara’daki Gemlik Körfezi’nde ‘yeni nesil liman’ anlayışıyla faaliyet gösteren genel hizmet limanı Rodaport, lojistik maliyetlerini düşüreceği yeni yatırımı antrepoyu 25 milyon USD ile hayata geçirdi. Firma, özellikle Anadolu’daki işletmelerin fiziksel koşullardan ötürü artan lojistik maliyetlerini düşürerek dış ticarete 50 bin dolar katkı sağlıyor. 




Batıliman yılda 3 milyon ton yük elleçliyor


Yayın: 04-12-2017
Kategori: Denizyolu

Batı Anadolu Grubu, İzmir Aliağa’daki liman işletmesi Batıliman’ın kapasitesini artırmak için yatırıma devam ediyor. Batıliman’ın iskele alanını yaklaşık 2 katına çıkaran Grup, liman alanını büyütmek için de 65 bin metrekarelik yeni bir yatırım yaptı.