e
Banner

Etiketler: tekstil



Bursa'nın tekstil-konfeksiyon ihracatı 1 milyar doları aştı


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Tekstil
Etiketler: bursa ihracat kar tekstil

Yılın ilk 7 ayında yapılan ihracat, hazır giyim ve konfeksiyonda yüzde 7,64 düşerken, tekstilde yüzde 8,37'lik artış kaydetti.

 




Tekstilci yatırımda ödediği KDV'nin farkını geri istiyor


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Tekstil

İTHİB Başkanı İsmail Gülle, "Sektörün 2006 yılından bu yana alacağı KDV iadesi birkaç milyar lirayı buluyor" diye konuştu.

 




Lojistik firmalarını rekabette öne taşıyacak 3 öneri


Yayın: 29-09-2012
Kategori: Tekstil

Tekstil sektörünün 2011 yılında gerçekleştirdiği 8 milyar dolar ihracatla 2023 hedefleriyle örtüşen önemli bir psikolojik sınırı aştığını belirten İstanbul Tekstil ve Hammadde İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, “Hız, maliyet, esneklik, sektör olarak bizim de rekabette kullandığımız üç önemli kavram. Hızlıyız, maliyetlerimiz kalitemizle uyumlu ve müşterimiz için esnek çözümler sunuyoruz. Başarımızın kaynağı budur. Lojistik sektöründen de bunları bekleriz” diyor.





Sertrans depolamada bir adım öne taşıyor


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Depolama - Antrepo

Yurtiçinde ve yurtdışında toplam 200 bin m2 açık ve 50 bin m2 kapalı alana sahip depolarıyla tekstil, otomotiv ve perakende sektörü başta olmak üzere birçok sektöre hizmet verdiklerini belirten Sertrans İhracat Direktörü Cengiz Ceylandağ,  depolarını müşterilerinin talep ve ihtiyaçlarına göre modelleyerek sektörlerinde fark yarattıklarını söylüyor.

 




Almanya ve İngiltere tekstilde can simidi oldu


Yayın: 04-10-2012
Kategori: Tekstil

TGSD Başkanı Cem Negrin, “Pek çok ülkeye yapılan ihracat düşerken İngiltere’de yakaladığımız artış trendi ve sektörümüzün kalesi konumundaki Almanya pazarının korunması, yüzde 4’lük düşük büyüme ortamında sektöre soluk aldırdı” dedi.




Kimya Fuarı 11-14 Ekim 2012’de



İhracat rekorları kıran Kimya Sanayi, 11-14 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Turkchem Chem Show Eurasia’da buluşuyor.





BATU Logıstıcs, tekstil sektörünü buluşturuyor!



Tekstil Sektörü Batu Logistics genel sponsorluğunda 16 Ekim 2012 Salı günü Marriott Asia Hotel Istanbul'da buluşuyor.

 




Bursa'dan tekstil ihracatının 10 gözde ülkesi


Yayın: 07-11-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: bursa ihracat tekstil

Yılın 10 ayında Bursa'dan yapılan tekstil ihracatı yüzde 7,88'lik artışla 1 milyar 784 bin doları bulurken, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı yüzde 8,04'lük düşüşle 406 milyon 3 bin dolar olarak gerçekleşti.





Tekstilin ihracat kapısı Merter olacak


Yayın: 13-12-2012
Kategori: Ekonomi Gündemi

Rusya’nın yıkılması ve Doğu Bloku’nun dağılmasından sonra bu bölgelere yapılan tekstil ihracatının kapısı İstanbul Laleli semti oldu.





Uludağlı tekstilciler Asya-Pasifik yolcusu



Son yıllarda gerçekleştirdiği Ar-Ge projeleriyle ve uluslararası fuar organizasyonlarıyla Türk tekstil sektörünün dünyadaki ekonomik krizlerden fazla etkilenmeden gelişmesini sağlayan Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği Avrasya ve Asya- Pasifik ülkelerine yönelik çalışmalarının meyvesini aldı. Bu ülkelerle çeşitli stratejik ortaklık çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden UTİB Başkanı İbrahim Burkay, Birlik olarak 2013 hedeflerini 1,4 milyar dolar ihracat olarak açıklıyor.