e
Banner

Etiketler: mersin



Lojistik sektörünün profesyonelleri Mersin’de buluşacak


Yayın: 13-09-2012
Etiketler: lojistik fuarı mersin

Taşımacılık ve lojistik sektörü profesyonelleri bu yıl beşincisi düzenlenecek Mersin Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı’nda buluşacak.





Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı bugün başlıyor



Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Deniz Ticaret Odası işbirliği ile 04 – 07 Ekim 2012 tarihleri arasında Yenişehir Fuar Merkezi’nde “Mersin 5. Uluslararası Lojistik ve Transport Fuarı” organize edilecek.

 




'Mersin'in lojistik konusunda Singapur'dan eksiği yok'



Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in lojistik üs olmada Singapur, Amsterdam ve Rotterdam'dan bir eksiğinin bulunmadığını hatta fazlasının ve önceliğinin olduğunu belirtti.





Mersin çevre ülkeler içinde lojistik merkez



Mersin Nakliyeciler Sitesinde esnafla bir araya gelen Mersin Valisi, Mersin Nakliyeciler Sitesinin sadece Mersin ve Türkiye'de değil çevre ülkeler içinde bir Lojistik merkezi olduğunu vurguladı.





Yeni Ro-Ro seferleri nakliyeciler için umut oldu



UND Yönetim Kurulu Üyesi Şanverdi: "Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapatılmasının ardından İskenderun ilçesinde ve Mersin'de başlatılan ro-ro seferleri nakliyecilerimiz için umut oldu"





Mersin Doğu Akdeniz’in lojistik üssü olacak



Mersin’e kurulması planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı projesinin tamamlanmasıyla yıllık 12 milyon TEU ilave kapasite yaratılmış olunacağını belirten Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Türkiye ve Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle ilerleyen Mersin’e yapılacak bu ve benzeri yatırımların yalnızca denizciliğe değil, denizcilikle bağlantılı lojistik vb tüm sektörlere ivme kazandıracağını söylüyor.




Konteyner elleçleme kapasitesi 32 milyon TEU’ya çıkacak



 Deniz Ticareti Genel Müdür Vekili Mustafa Çalışkan, toplamda 4,3 milyar dolar yatırım yapılması planlanan Çandarlı, Mersin ve Filyos’ta dahil planlanan yeni liman projeleri tamamlandığında konteyner elleçleme kapasitesinin 32 milyon TEU’ya ulaşacağını söyledi. 




Toplam yükün % 7.5’i Mersin Limanı’nda elleçleniyor


Yayın: 23-06-2016
Kategori: Denizyolu

“Mersin’i Mersin yapan limanıdır” diyen MDTO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, dünyada ilk 100 liman arasında gösterilen ve 2015’te 30.865.898 ton yük elleçlenen Mersin Limanı’nın Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den dünyaya açılan en önemli çıkış kapısı olduğunu söylüyor. Lokmanoğlu, 12 milyon TEU kapasiteye sahip olacak yeni liman yatırımıyla Mersin’in önemli bir hub haline geleceğini vurguluyor.




Renault Trucks T 520 ile Mersin’de lojistik buluşması gerçekleştirildi


Yayın: 27-12-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks, Mersin merkezli lojistik firmaları ile bir araya geldi. Renault T serisi çekicilerin sergilendiği organizasyonda, Mersin’in Türkiye uluslararası ve yurtiçi taşımacılık sektöründeki önemi de masaya yatırıldı. 




Konteyner taşımalarının yüzde 17'sine Mersin ev sahipliği yapıyor


Yayın: 28-08-2019
Kategori: Denizyolu

Mersin, Akdeniz’de seyreden her üç konteyner gemisinden birine, Türkiye’de toplam konteyner taşımalarının ise yaklaşık ’sine ev sahipliği yapıyor. Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu, Doğu Akdeniz’de ana liman-lojistik üs olma hedefiyle ilerleyen Mersin’e yapılacak liman, lojistik merkez ve bölgesel havalimanı gibi yatırımların yalnızca denizciliğe değil, denizcilikle bağlantılı tüm sektörlere ivme kazandıracağını söylüyor.