e
Banner

Etiketler: lastik



Pirelli çevresel sürdürülebilirlik vaad ediyor


Yayın: 16-09-2012
Kategori: Lastik

Lastik sektöründe ‘Yeşil Performans’ stratejisine öncülük eden Pirelli, çevre dostu ürünler için Ar-Ge yatırımlarını sürdürüyor. Ağır vasıta alanındaki 100. yılları olan 2011’de filolara çevresel sürdürülebilirlik ve düşük maliyet avantajı sunan 01 serilerini pazara sunduklarını aktaran Türk Pirelli Ağır Vasıta Pazarlama Koordinatörü Oktay Ginalli, yapısında aromatik yağ barındırmayan ürünlerin zararlı maddelerin çevreye yayılmasını da engellediğini iletiyor.





Lastik Adam’dan yakıt tasarrufu tüyoları



Michelin’in Lastik Adamı daha temiz çevre ve daha ekonomik sürüş deneyimi için yakıt tüketimi ve enerji tasarrufuyla ilgili ipuçları veriyor. Sadece lastiğinizin hava basıncını kontrol ederek bile yakıt tasarrufu sağlamanız mümkün çünkü yakıt tüketiminin % 20’si lastikten kaynaklanıyor…




LASDER’de görev değişimi


Yayın: 18-04-2013
Kategori: Lastik
Etiketler: korhan ul lasder lastik

LASDER Genel Sekreterliği ve İktisadi İşletme Genel Müdürlüğü görevine lastik dünyasının deneyimli isimlerinden Korhan UL atandı.




Goodyear, kamyon şoförleriyle buluştu


Yayın: 20-04-2013
Kategori: Lastik

Kamyon şoförlerinin yol arkadaşı Goodyear, “Dünyanın yükünü birlikte çekmeye geliyoruz!” diyerek bu yıl yine Türkiye yollarına çıktı. Goodyear, Edirne’de kamyon şoförleriyle bir araya geldi.




Brisa, 2020 yılını 539,9 milyon TL net kâr ile kapattı


Yayın: 22-02-2021
Kategori: Lastik

2020 yılında güçlü bir performans sergileyen Brisa, geçen yıla göre göre net kârını, 4,7 katına çıkardı. Şirketin 2020 yıl sonu net kârı, 539,9 milyon TL’ye ulaştı. Üretim ve operasyonlarını yüksek standartlarda güvenlik tedbirleriyle sürdüren şirket, yurtiçinde Pazar payı kazanarak liderliğini devam ettirdi. Şirketin toplam cirosu geçen yıla göre ,9 artışla 4,2 milyar TL’ye ulaştı.




Çobantur, lastiklerini Prometeon'a emanet etti


Yayın: 06-08-2021
Kategori: Lastik

Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon, Türkiye’de filo iş birliklerini büyütmeye devam ediyor. Prometeon Türkiye şimdi de uluslararası nakliye sektörünün köklü ve referans firmalarından Çobantur ile 525 aracın lastik yönetimi ve hizmetleri için anlaşma imzaladı.




Prometeon’dan 15 milyon dolarlık Ar-Ge merkezi yatırımı


Yayın: 10-09-2021
Kategori: Lastik

Prometeon Tyre Group Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon’un, Türkiye’nin ilk lastik fabrikası Kocaeli üretim tesisinde yer alan ve yaklaşık 15 milyon dolar yatırım yapılan yeni Ar-Ge Merkezi, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı.
 




Prometeon ve Frigo Nevnak Lojistik’ten 170 araçlık iş birliği


Yayın: 19-11-2021
Kategori: Lastik

Dünyanın endüstriyel lastik odaklı tek şirketi Prometeon, Türkiye’de filo iş birliklerini büyütmeye devam ediyor. Prometeon Türkiye şimdi de uluslararası nakliye sektörüne 1976’dan beri hizmet veren, sektörün köklü ve öncü firmalardan Frigo Nevnak Lojistik ile filo iş birliğine imza attı.




Prometeon’dan damperli kamyonlar için yeni lastik


Yayın: 04-08-2022
Kategori: Lastik

Pirelli marka endüstriyel ve ticari lastiklerin lisanslı üreticisi Prometeon, G02 PRO Multiaxle Plus ile damperli kamyonlar için yolda ve zorlu şantiye koşullarında üstün performans sağlıyor. Prometeon mühendisliği ile geliştirilen G02 PRO Multiaxle Plus, en son tasarım ve malzeme yenilikleri sayesinde yeni nesil performansı mümkün hale getiriyor.




Goodyear, Adapazarı Fabrikasına güneş duvarı kuruyor


Yayın: 07-09-2022
Kategori: Lastik

Goodyear, fabrikalarında yenilenebilir enerji odaklı dönüşümler konusunda önemli gelişmeler kaydediyor. Goodyear, Adapazarı’ndaki tesisinde yeni bir güneş duvarı kurarak sürdürülebilir bir dünyaya yönelik önemli bir adım atıyor. Proje, enerji yönetimine esneklik ve güç kazandırmanın yanı sıra fabrikanın çevresel ayak izini küçültmeye de yardımcı olacak.