e
Banner

Etiketler: taşımacılık



Kimya ihracata lojistiğe ağırlığını koydu


Yayın: 21-11-2022
Kategori: Kimya

Yakaladığı performansla ihracatta liderlik koltuğuna oturan Türkiye kimya sektörü, 2030’da 50 milyar dolar ihracat ile küresel pazarda hacmini yüzde birin üzerine çıkarma hedefinde. İhracat başarılarında lojistiğin kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, küresel ölçekte resesyona girildiğini, ancak Türkiye’nin lojistik avantajlarıyla bu süreçten daha az etkilenerek çıkacağını söyledi. 




Resesyon krizini fırsata çevirebiliriz


Yayın: 27-12-2022
Kategori: Ekonomi Gündemi

Küresel ekonomilerde resesyon döneminin ardından ihracatta artış yaşanabileceğine dikkat çeken Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Türk ihracatçısının ve lojistikçisinin doğru pazarda doğru zamanda doğru fiyatla hazır olmasıyla krizin fırsata çevrilebileceğini söyledi. 




Globelink Ünimar 2023’te büyümede hız kesmeyecek


Yayın: 18-01-2023
Kategori: Lojistik

Globelink Ünimar, 2023’te yeni yatırım ve açılımlarla her alanda payını artırma hedefinde. Globelink Ünimar İcra Kurulu Komite Üyesi Koray Çıtak, otuz yıla yaklaşan tecrübeleri ve çizilen gelecek perspektifiyle birlikte yeni yılda da organizasyonu güçlendireceklerini ve paydaşlarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.




Galata Taşımacılık zor yıla yatırımla cevap verecek



Lojistik sektöründe çeyrek asrı geride bırakan Galata Taşımacılık, zor bir yıl olacağı öngörülen 2023’te yatırımdan vazgeçmeyen şirketlerden. Galata Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Vittorio Zagaia, yurt içinde ekipman ve depo yatırımlarına devam ederken, yurt dışında da düzenli parsiyel taşımacılık hizmeti verdikleri ülke sayısını artıracaklarını ve Afrika kıtasında varlıklarını güçlendireceklerini söyledi. 




Seyir Mobil, Bluetooth’lu takip çözümüyle soğuk zincir taşımaları güvence altına alıyor



Yüzde yüz yerli ve milli sermayeli Türkiye’nin yenilikçi araç takip ve filo yönetim sistemleri markası Seyir Mobil, Bluetooth bağlantılı kablosuz takip çözümüyle, soğuk zincir lojistiğinde ürünlerin sürekli olarak izlenebilmesini sağlayarak ve istenmeyen durumlar için anında uyarı sistemi oluşturarak klasik kablolamanın getirdiği riskleri ortadan kaldırıyor. Seyir Mobil Genel Müdürü Yakup Küçük, en yeni teknolojileri müşterileriyle buluşturmaya devam edeceklerini söylüyor. 




Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Süper güç hedefine yeşil yoldan yürüyeceğiz!


Yayın: 20-10-2023
Kategori: Lojistik

Abdulkadir Uraloğlu  - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı