e
Banner

Etiketler: kargo



DGM’den her riske bir çözüm var



DGM Türkiye, eğitim, danışmanlık ve paketleme operasyonu çözümleriyle sektörünün tehlikeli madde lojistiğine yönelik oluşan hizmet ihtiyacını eksiksiz karşılamayı sürdürüyor. Yılda 800’den fazla kursiyere eğitim verdiklerinin altını çizen DGM Türkiye Genel Müdürü Dinçer Özgür, paketleme ve danışmanlık hizmetleriyle de tehlikeli madde taşımacılığında oluşan riskleri minimize ettiklerini aktarıyor. 




Türk kargo uçağı düştü


Yayın: 16-01-2017
Kategori: Havayolu
Etiketler: act kargo kaza türkiye ucak

Hong Kong Bişkek seferini yapan ACT Havayolları'na ait kargo uçağı Manas Havalimanı yakınlarında yerleşim bölgesine düştü. Kazada 32 kişi hayatını kaybetti.




Bakan Ahmet Arslan: 2017 taşımacılıktan lojistiğe geçiş yılı olacak


Yayın: 21-01-2017
Kategori: Lojistik

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2017 yılında tamamlanacak olan Lojistik Master Planı çalışmasıyla bütün ulaştırma koridorlarında taşımacılıktan lojistiğe geçileceğini söyledi.

zirve_banner

 

 

 





Turkish Cargo’dan otomotiv sektörüne yeni ürün müjdesi


Yayın: 02-05-2017
Kategori: Havayolu

2016’da otomotiv lojistiği alanında 1000 tona yakın kargo taşıması gerçekleştirdiklerini belirten THY Kargo Başkanı Şeref Kazancı, “2017’de yatırımlarımız, yüksek standartlara sahip kargo terminalimiz ve uçmaya başladığımız yeni destinasyonlar sayesinde taşımalarımızı %35 oranında arttırmayı  planlıyoruz. Otomotiv taşımalarına özel geliştirmekte olduğumuz ürünümüzün de çalışmaları devam etmekte ve 2017 yılı içerisinde lansmanının yapılması planlanmakta” diyor. 




Turkish Cargo’dan İzmir – Tel Aviv kargo seferi


Yayın: 04-05-2017
Kategori: Havayolu

Müşterilerine sağladığı geniş network imkanı ile dünyanın 120 ülkesinde hizmet sağlayan öncü marka Turkish Cargo, taze balık taşımaları için İzmir’den Tel Aviv’e  29 Nisan 2017 itibariyle düzenleyeceği tarifeli kargo seferi ile su ürünleri ihracatını desteklemek adına önemli bir hamlede daha bulunuyor.
 




Turkish Cargo Paris’e kargo seferi başlattı


Yayın: 21-06-2017
Kategori: Havayolu

Dünyanın 120 ülkesine hizmet sağlayan Turkish Cargo, Fransa’nın başkenti Paris’e tarifeli kargo seferi başlattı. 21 Haziran’da başlayan seferler Turkish Cargo’nun kargo uçakları ile gerçekleştirilecek.




Lufian kargo entegrasyonuyla verimliliği arttırdı


Yayın: 23-06-2017
Kategori: Tekstil

Tedarik zinciri operasyonlarını daha verimli hale getirmek için kargo entegrasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Lufian Lojistik Grup Müdürü Seyhan Gülhan, bu sayede teslimatları lokasyon ve irsaliye bazında online takip edebildiklerini, sevkiyatlarda oluşan maliyetleri görebildiklerini, teslimat performansını ERP üzerinden analiz edilebildiklerini, merkez ve mağazalar arasındaki teslimat konularıyla ilgili iletişimi minimize ettiklerini söylüyor.  




E-ticarette teslimat modelleri de dönüşümde


Yayın: 28-06-2017

Online alışveriş faktörlerinin satın alma kararı üzerindeki etkisini değerlendiren Positive Kurucu Ortağı Caner Istı, kargoya ilişkin konuların belirleyici olduğunu söyledi. Istı, bu nedenle teslimat modellerinin de bir dönüşüm içine girmeye başladığına dikkat çekti.




İstanbul Yeni Havalimanı’ndan 250 Milyon Euro’luk imza


Yayın: 11-07-2017
Kategori: Havayolu

Küresel havacılık sektöründe oyunun kurallarını değiştirecek İstanbul Yeni Havalimanı; 6 şirket ile Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzaladı. MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehri’nde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise Yer Hizmetleri Kampüsü’nde hizmet verecekler. İşletme süresi boyunca geçerli olacak bu anlaşmalar yaklaşık 250 Milyon Euro tutarında olacak.




DGM Türkiye 3 ayrı çözümle riskleri paketliyor!


Yayın: 25-08-2017
Kategori: Havayolu

DGM Türkiye, eğitim, paketleme ve danışmanlık faaliyetleriyle tehlikeli maddelerin lojistik süreçlerinde oluşan her türlü hizmet ihtiyacını karşılıyor. Paketleme ve danışmanlık konusunda yaklaşık 400’ün üzerinde firmayla çalıştıklarını, yılda yaklaşık 900 kişiye eğitim verdiklerini belirten DGM Türkiye Operasyon Müdürü Mesut Balkan, “Çalıştığımız firmaların elinden risklerini alarak güvenli hale getiriyoruz” diyor.