Lojistik sektörün lider kuruluşlarından Alışan Lojistik, uzun vadeli rekabette güç sağlayacak önemli araçlardan biri olan Ar-Ge yatırımları ile dikkat çekiyor. Alışan Lojistik, TURKISHTIME Dergisi’nin hazırladığı 2018 yılı “Ar-Ge250” listesinde 145. sırada yer aldı.
209,6 milyar TL büyüklüğe ulaşan akaryakıt sektörü tehlikeli madde taşımacılığı alanında da önemli bir trafik yaratıyor. Petrol Sanayi Derneği Genel Sekreteri Niyazi İlter, 2018 yılında sadece terminal ve depolardan istasyonlara yaklaşık 2,5 milyon ton benzin, 24 milyon ton motorin ve yine yaklaşık 3,5 milyon ton LPG otogaz taşındığını aktarıyor.
Test, muayene ve belgelendirme işlemlerinin TSE tarafından yapılmaya başlanmasıyla hem ihracatın hem de yurt dışına tehlikeli madde taşımacılığının önü açıldı. Bugüne kadar 2015’ten sonra üretilen 14.000 araca ADR uygunluk belgesi verildiğini aktaran TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin,2005 tarihinden önce üretilen araçların uygunluk belgesi alması için son tarihin 31 Aralık olduğunu hatırlatarak, bugüne kadar 10.000 adet eski araç ve 5.900 adet eski tankın muayene işlemlerinin yapıldığını söyledi.
“TürkTraktör Tedarik Zinciri dijital dönüşüm yolculuğunda bir sonraki adım, ‘Büyük Veri’ ve ‘İş Zekası (BI)’ kavramlarının süreçlere etkin şekilde entegre edilmesi ve stratejilerin bu doğrultuda geliştirilmesi olacaktır. “Büyük Veri” ekonomik etkilere bağlı olarak sürekli değişen satış rakamlarının tahmin edilmesi ve tedarik zinciri faaliyetlerinin en verimli şekilde planlanması için kritik rol oynayacaktır.” / TürkTraktör Tedarik Zinciri Genel Müdür Yardımcısı Ergun Özdamar
Küresel hava kargo sektörünün en hızlı büyüyen markası olan Turkish Cargo’nun, kullanıcı dostu, tüm işlemlerin takibini sağlamaya yardımcı olarak acenteye özel çözümler ve kolaylıklar sunan internetteki fonksiyonel ara yüzü olan web portalı yenilendi.
Tırsan, Kässbohrer STC serisi Tehlikeli Kimyasal Taşıyıcı Paslanmaz Tankerleri, STB serisi Alüminyum Akaryakıt Tankerleri ve SSK ADR serisi Tehlikeli Katı Kimyasal Taşıyıcı Alüminyum Siloları olmak üzere üç ürün gamıyla tehlikeli madde taşıyıcılarının tüm gereksinimlerini karşılıyor. Ürettikleri ürünlerin sınıfının en hafif araçları olduğunu vurgulayan Tırsan Treyler Satış Koordinatörü Ertuğrul Erkoç, “Böylece daha fazla yük, daha az yakıt tüketilerek taşınmaktadır” diyor.
Dökme ve ambalajlı kimyasalların tedariği ve ihracatında güçlü bir oyuncu olan Arkem Kimya, yılda 300.000 ton ürün sevkiyatı gerçekleştiriyor. Çok farklı destinasyonlarda ürün tedariği sağladıkları için neredeyse tüm taşıma modlarını kullandıklarını belirten Arkem Kimya Lojistik Müdürü Can Alkan, hizmet alımında en büyük önceliklerinin güvenlik olduğunun altını çiziyor.
Küresel hava kargo taşıyıcıları arasında en hızlı büyüyen Turkish Cargo, uçuş ağını genişletmeye devam ediyor. Başarılı hava kargo markası, Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur (KUL) ve Hindistan’ın batısında yer alan Ahmedabad’ı (AMD) direkt kargo uçuşu gerçekleştirdiği destinasyonlar arasına ekledi.
Büyüme hedefleri doğrultusunda filo yatırımlarını hız kesmeden sürdüren uluslararası proje taşımacılığının önde gelen firmalarından Eksa Transport, tercihini yine Tırsan kalitesinden yana kullanarak, filosuna 1 adet Kässbohrer K.SLL 2 hidrolik dümenlenebilir Low-Loader daha ekledi.
Ekol, sektöründe öncü rol üstlendiği intermodal taşımacılık modeliyle Sürdürülebilirlik Akademisi’nin düzenlediği Sürdürülebilir İş Ödülleri 2019’da Karbon Yönetimi kategorisinde ödüle layık görüldü.