e
Banner

Etiketler: thy



THY, Çinli Dev ZTO ve Hong Konglu PAL Air ile büyük bir ortaklığa imza atıyor


Yayın: 11-06-2018
Kategori: Havayolu

Türk Hava Yolları’nın kargo taşımacılığında Türkiye’yi tüm dünyada başarıyla temsil eden hava kargo markası Turkish Cargo ile Çinli ekspres kargo devi ZTO ve Hong Konglu PAL Air’in hayata geçireceği yeni ortaklığın duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısı ve imza töreni bugün İstanbul’da gerçekleşti. 




İstanbul Havalimanı’ndan ilk kargo taşıması gerçekleştirildi


Yayın: 07-02-2019

Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı’ndan ilk kargo taşımasını gerçekleştirdi. 




Hava kargo sektörünün en’leri belirlendi


Yayın: 05-04-2019
Kategori: Havayolu
Etiketler: thy

Turkish Cargo, bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Acente Ödül Töreni’ kapsamında hava kargo sektörünün ileri gelenlerini ve Türkiye’de faaliyet gösteren birçok acenteyi bir araya getirdi. Sektörün önde gelen sivil toplum kuruluşlarından olan Utikad’ın ve İstanbul Havalimanı işletmesi üst düzey yöneticilerinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleşen acente ödül töreninde, Turkish Cargo’ya katkıları dolayısıyla acentelere 17 dalda ödül takdim edildi. 




TİM ve THY işbirliğinin kapsamı genişletildi


Yayın: 08-09-2021
Kategori: Havayolu
Etiketler: ihracat işbirliği thy tim

TİM ile THY arasında indirimli kargo taşımacılığına yönelik işbirliği anlaşmasının kapsamı genişledi. Hava kargo indirim kampanyasında destinasyon sayısı 46'ya yükseltilirken, ürün gamı da genişledi.
 
 




Turkish Cargo 2021'de 335 milyon doz Kovid-19 aşısı taşıdı


Yayın: 06-04-2022
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, aşı taşımalarıyla önemli bir başarıya imza attı. Pandeminin olumsuz etkilerinin sürdüğü 2021 yılında dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo taşıyıcısı olan marka, 61 ülkeye taşıdığı 335 milyon doz Kovid-19 aşısı ile dünyanın eski güzel günlerine kavuşmasına katkı sağladı.




THY ile Vietnam Hava Yolları arasında iş birliği mutabakatı


Yayın: 20-07-2022
Kategori: Havayolu
Etiketler: işbirliği thy vietnam

Türk Hava Yolları (THY) ile Vietnam Hava Yolları arasında iş birliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat bildirisi imzalandı.




Türk Hava Yolları Avustralya Uçuşlarına Başlayacak mı?


Yayın: 26-07-2023
Kategori: Dünyadan
Etiketler: avustralya thy

Avustralya Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Catherine King, Türk Hava Yolları'nın Avustralya seferlerinin başlamasının havayolunun planlarını gözden geçirmesi nedeniyle ertelendiğini söyledi. Türk Hava Yolları 130. varış havalimanı olarak Melbourne'ü seçeceği açıklanmıştı.




Turkish Cargo ile TİM arasında "indirimli kargo" protokolü yenilendi


Yayın: 12-10-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: ihracat thy tim

Türk Hava Yolları’nın hava kargo markası Turkish Cargo, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamaya devam ediyor. Bayrak taşıyıcı, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) ile daha önce yapmış olduğu indirimli kargo taşımacılığına yönelik iş birliği anlaşmasını yeniledi.




Turkish Cargo, 2033’te 3,9 milyon ton kargoyu uçuracak


Yayın: 20-10-2023
Kategori: Havayolu
Etiketler: 2023 hava kargo hedef thy

Son 20 yılda dünyanın zirvesine çıkan Turkish Cargo, gelecek 10 yıla ilişkin yol haritasını belirledi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bolat, hedeflerinin dünyada ilk 3 havayolu markası içinde yer almak, özel kargoların kargo gelirleri içindeki payını yüzde 55’e yükseltmek, taşıdıkları kargo miktarını 3,9 milyon tona çıkarmak ve oluşturacakları kargo ekosistemiyle 9,6 milyar dolarlık kargo gelirine ulaşmak olduğunu söyledi. 




Ali Türk, THY'de Kargodan Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu


Yayın: 02-01-2024
Kategori: Havayolu

THY'den yapılan açıklamada, 7 Ekim 2016'dan buyana Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Turhan Özen'in yerine 1 Ocak 2024 itibarıyla Ali Türk’ün atandığını duyuruldu.