e
Banner

Etiketler: kumport



Kumport Limanı, ithalat ve ihracatta ilk sırayı kaptı



Türkiye’nin en büyük üç limanından biri olan Kumport, 2017 yılının 3. çeyreğinde yüzde 125 büyüme gerçekleştirdi. Bu büyüme rakamlarıyla Kumport, Marmara Bölgesi’nin en fazla dolu lokal konteyner elleçleyen limanı oldu.




Limancılık sektörünün ilk Ar-Ge merkezi kuruldu


Yayın: 20-03-2019
Kategori: Denizyolu
Etiketler: ar-ge kumport

Türkiye’nin en büyük üç limanı arasında yer alan Kumport, yaptığı başvurunun Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmasının ardından sektörünün ilk AR-GE merkezine imza attı. 




Kumport 10 yeni dev vinçle hizmet verecek


Yayın: 01-08-2019
Kategori: Denizyolu

Türkiye’nin en büyük üç konteyner limanı arasında yer alan Kumport’un birinci faz büyüme stratejisinin son adımını oluşturan 50 milyon dolarlık yatırımın en önemli halkası liman vinçleri İstanbul’a geldi. Kumport, teslim aldığı 8 adet saha vinci (RTG) ile birlikte 24 sıraya ulaşabilen 2 adet rıhtım vinci (SSG) sayesinde 20 bin TEU ve üzerindeki yeni nesil mega gemilere hizmet verebilecek. Kumport CEO’su Özgür Soy, toplam değeri yaklaşık 30 milyon dolar olan 10 adet vinç ile operasyonel verimliliklerini artırmaya odaklandıklarını söyledi. 




Kumport sıfır atık projesiyle karbon ayak izini azaltacak


Yayın: 20-09-2019
Kategori: Denizyolu
Etiketler: kumport özgür soy

Türkiye’nin en büyük üç konteyner limanı arasında yer alan Kumport, sıfır atık projesini hayata geçiren ilk liman oldu. Çevresel sürdürülebilirlik alanında, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında, karbon ayak izini azaltmak için çalışmalara başladı




KUMPORT’tan Milli Dayanışma Kampanyası'na 1 milyon TL


Yayın: 24-04-2020
Kategori: Lojistik

Türkiye’nin en büyük liman işletmelerinden Kumport, ülke çapında COVID-19 salgınına karşı verilen yoğun mücadele kapsamında T.C. Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” milli dayanışma kampanyasına 1 milyon TL ile destek oldu.




Kumport'tan, Kumport Pusula uygulaması


Yayın: 16-06-2020
Kategori: Denizyolu
Etiketler: kumport kumport pusula

Türkiye’nin en büyük liman işletmelerinden Kumport, hayata geçirdiği Kumport Pusula uygulaması ile limancılık sektöründe bir ilke daha imza attı. Uygulama iş süreçlerini optimize ederken, günlük liman operasyonlarının omurgasını oluşturan tır şoförleri, nakliyeciler ve gümrük müşavirlerinin hayatını kolaylaştırıyor.




Kumport yeşil adımlarla karbon ayak izini azaltıyor


Yayın: 23-10-2023
Kategori: Denizyolu

Kumport elleçleme kapasitesiyle Marmara Bölgesi’ndeki lider terminallerden biri. Karbon azaltımına dönük olarak 2015’ten bu yana yaptıkları çalışmalar ışığında TEU başına yaklaşık yüzde 21 oranında gerileme sağladıklarını vurgulayan Kumport CEO’su Kaan Anul, sürdürülebilirliğin gündemlerindeki en önemli başlık olmaya devam edeceğini söyledi.