e
Banner

Etiketler: ford



Türk mühendisliğinin yeni başarısı: Ford Tourneo Courier



Ford Otosan’ın 2014 yılında üretimine başlayacağı yeni hafif ticari modeli Tourneo Courier’in dünya prömiyeri Cenevre’de yapılıyor.




Ford Otosan’ın yeni gözde taşıma modu intermodal


Yayın: 13-04-2015

Ford Otosan, 2000 yılından itibaren demiryolunu ana taşıma modu haline getirip sektörün gelişmesi ve büyümesine öncülük ederek önemli bir efsane yarattı. 




Ford Otosan şampiyonluk gollerini lojistikle atıyor


Yayın: 28-01-2016
Kategori: Otomotiv

Tüm süreçlerini etkin şekilde yönetilen lojistik süreçler üzerine kurgulayan Ford Otosan, bunun sonuçlarını ise ihracatta yakaladığı şampiyonluklarla alıyor. Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistikten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe, tedarik zinciri süreçlerinde geriye dönük planlama prensibiyle hareket ederek başarıyı yakalarken, birçok alanda avantaj yaratan intermodali ise ana taşıma modu haline getirdiklerini söylüyor. 





CEVA and Ford extend relationship at Louisville Kentucky plant


Yayın: 23-03-2016
Kategori: Dünyadan
Etiketler: ceva ford

CEVA has served Ford LAP as a Manufacturing Support Center (MSC) provider for the past four years. 




Ford Otosan otomotiv lojistiğinde adını ilklere yazdırdı


Yayın: 19-03-2019
Kategori: Otomotiv

Ford Otosan, üretim ve ihracattaki başarısı kadar otomotiv lojistiğinde de imza attığı ilklerle sektörüne öncülük ediyor. Avrupa Türkiye hattında blok tren uygulaması, multimodal taşımacılık, milkrun yönetimi gibi projelerle sektörde birçok ilke imza attıklarına belirten Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Gökşen Töre Sancak, bu alanda önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini dünyanın en değerli tedarik zinciri organizasyonları arasında üst sıralarda yer almak olarak açıklıyor. 




Tedarik Zincirinde Dönüşüm Yolculuğu



Gökşen Töre Sancak - Ford Otosan Malzeme Planlama ve Lojistik Genel Müdür Yardımcısı




Yerli şanzıman Ford Trucks ile dünyaya açılacak


Yayın: 21-10-2021
Kategori: Ticari Araçlar

Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi ve ihracat şampiyonu Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, Ecotorq motor ve arka aksın ardından, 58 Milyon Avro yatırım ve 230 mühendisin emekleri ile geliştirilen “Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı”nı Eskişehir Fabrikası’nda tanıttı. Tasarımından test süreçlerine kadar tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği ilk ve tek yerli şanzıman ile Ford Otosan, motor, şanzıman ve aks olarak tüm aktarma sistemlerini beraber üretebilen dünyanın sayılı otomotiv markaları arasına girdi.




Tarihi yatırımlara liderlik ediyoruz


Yayın: 15-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar
Etiketler: ali koç ford yatırım

Ford’un Romanya’daki Craiova fabrikasını Ford Otosan’ın bünyesine katmak üzere varılan anlaşma, ayrıca Ford Motor Company, SK On Co., Ltd. ve Koç Holding arasında batarya üretimi yatırımına katılmak üzere bağlayıcı olmayan mutabakat anlaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Y. Koç, “Ülkemizin geleceğine olan güçlü inancımızla var gücümüzle çalışıyor, otomotiv endüstrisinin dönüşümüne stratejik hamleler ve  tarihi yatırımlarla liderlik ediyoruz" dedi. 




Yeni tam elektrikli E-Transit Custom ile ticaretin geleceği değişiyor


Yayın: 08-09-2022
Kategori: Ticari Araçlar

E-Transit Custom; 380 kilometreye ulaşan menzili,125 kW hızlı şarj imkanı, sınıfının lideri 2.000 kg çekiş kapasitesi ve 1.100 kilograma varan yük taşıma kapasitesi sunuyor. Araç ve yük güvenliğini artıran yeni teknolojilerine ek olarak, kabin içini bir mobil ofis çalışma ortamına dönüştürebilecek devrimsel çözümler içeriyor. Ford Otosan’ın geçen yıl duyurduğu 2 milyar Avroluk yatırımının en önemli adımlarından biri olan E-Transit Custom’ın üretimine 2023 sonbaharında başlanacak. E-Transit Custom Türkiye’de tam bağlanabilirlikle sunulacak ilk elektrikli model olacak.




Çelikler Holding, inşaat filosunu Ford Trucks ile genişletti


Yayın: 08-12-2022
Kategori: Ticari Araçlar

İnşaat ve taahhüt alanında tüm Türkiye’de faaliyet gösteren, ülkenin en büyük 500 şirketi arasında yer alan Çelikler Holding, filosunu Ford Trucks İnşaat Serisi’nden 110 adet 4142 XHD ile genişletti. Holdingin filosunda bundan önce de 164 adet Ford kamyon bulunuyordu.