e
Banner

Etiketler: eğitim



Sertrans CEO'su Nilgün Keleş gönüllü eğitmen oldu


Yayın: 15-12-2018
Kategori: Lojistik

Ulusal ve uluslararası müşterilerine tedarik zinciri yönetiminde katma değerli lojistik hizmetler veren Sertans Logistics CEO’su Nilgün Keleş, Etik Değerler Merkezi Derneği tarafından düzenlenen Etik Lider Akademisi’ne “gönüllü eğitmen” olarak katıldı. EDMER tarafından ETİKA 2017 Türkiye’nin En Etik Şirketleri ödülüne de layık görülen Keleş, 4 farklı üniversitede yüzlerce öğrenciye etik eğitimi verdi.




Alışan Lojistik fırsat eşitliğini şirket politikası ile destekliyor


Yayın: 19-03-2020
Kategori: Lojistik

Kadınların iş yaşamında karşı karşıya kaldığı sorunlara yönelik Toplumsal Cinsiyet Politikası, Fırsat Eşitliği Politikası ve  Şiddete Sıfır Tolerans Politikası ile Alışan Lojistik’te uzun süreden bu yana bir şirket politikası oluşturduklarını belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, Birleşmiş Milletlerin küresel bazda yürüttüğü Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne imza atan ve onları rehber edinen tek lojistik şirketi olduklarını söyledi.






Kadınlara yönelik önyargılar kalktığında şartlar eşitlenecektir


Yayın: 20-03-2020
Kategori: Lojistik

İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olan Batı Nakliyat Genel Müdür Yardımcısı Ebru Metinoğlu Demirel, “Kadınların iletişim, problem çözme ve stres yönetimi gibi yetkinliklerinin yüksekliğinden dolayı lojistik sektöründe çok başarılı olduklarını” söylüyor. Demirel, bilgi, sorumluluk, adalet ve liyakatin değerlendirildiği bir iş ortamında yöneticinin ya da çalışanın cinsiyetinin ikinci planda kalacağını vurguluyor.




Sorunları cinsiyet ayrımcılığı ile değil akıl yolu ile çözmeliyiz


Yayın: 21-03-2020
Kategori: Lojistik

Dachser Türkiye’nin Genel Müdürü Gökçen Atalayer, lojistiğin erkek-kadın ayrımı kabul etmeyen, sektörün her alanında oyunun kuralına göre oynanması ilkesine dayalı bir meslek olduğunu belirterek, “Kadınlar zor çalışma koşullarına rağmen işlerini titizlikle yapıyorlar ve bence her sektöre olduğu gibi lojistik sektörüne de çalışanlarımın tabiriyle “Kadın Eli” değmesi gerekiyor.“ diye konuştu.




Lojistik sektörünün dinamizmi beni cezbetti


Yayın: 23-03-2020
Kategori: Lojistik

Tıp mı, hukuk mu mimarlık mı derken kendini lojistik sektöründe bulan Transorient Yönetici Ortağı Nil Tunaşar, “Fırsatlar ve koşullar bu sektöre girişimi sağladı. Ancak lojistik sektörünün dinamizmi ve geniş çalışma alanı beni cezbetti. Lojistik sektöründe mutfağınızda malzeme olarak tüm dış ticaret, alan olarak ise tüm dünya var. İyi bir aşçı iseniz orijinal ve lezzetli sonuçlar çıkartmak için sonu gelmez fırsatlar elde ediyorsunuz.” diye konuştu.




SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya: Hayalim başarılı bir yönetici olmaktı



Lojistik sektöründeki kariyerine UND’de başlayan SGS TransitNet Genel Müdürü Mine Kaya, “Benim ilk çalışmaya başladığım 2001 yılında sektör kadın çalışana bu kadar alışkın değildi. Bunu hissedebiliyordunuz. Ama hiçbir zaman büyük bir dezavantajını yaşamadım.” diye konuştu. Kaya, kariyer yolculuğunda özellikle kadın çalışanlara konu ile ilgili daha fazla şey öğrenmelerini, daha sıkı çalışmalarını ve daha araştırmacı olmalarını önerdiğini söyledi.




EKOL, eğitimleriyle çalışanlarına değer katıyor


Yayın: 10-07-2020
Kategori: Lojistik
Etiketler: eğitim ekol

Ekol, pandemi sürecinde çalışanlarının bedensel ve ruhsal ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, Türkiye’nin en geniş kapsamlı wellbeing (bütünsel sağlık) seminerini alan ilk şirket olarak bir ilke imza attı. Ekol çalışanlarına özel gerçekleştirilen online “İş & Yaşam Dengesi ve Wellbeing” semineri, geniş katılımcı sayısıyla Türkiye’de bir ilk oldu. Seminer, 13 hafta boyunca 23 seans ile 3 binden fazla kişinin katılımıyla yapıldı.




Mercedes-Benz gençlere desteğini sürdürüyor



Mercedes-Benz, kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle, 2020 yılında da Türkiye’nin geleceği olan gençleri desteklemeyi sürdürdü. Şirket, 16 yıldır “Her Kızımız Bir Yıldız”, 6 yıldır “EML’miz Geleceğin Yıldızı” ve 7 yıldır “MobileKids” projeleriyle toplumun farklı alanındaki ihtiyaçlara katkı sağlıyor. 




Sertrans Akademinin birinci dönem mezunları sertifikalarını aldı


Yayın: 19-10-2021
Kategori: Lojistik

Sertrans Logistics, İstanbul Üniversitesi işbirliğiyle lojistik sektörüne daha bilgili ve tecrübeli bireyler kazandırmayı hedeflediği Sertrans Akademi'yi hayata geçirdi. E-Lojistik Uygulamaları ve Pratikleri sertifika programıyla başlayan akademinin ilk dönem mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.




GAİD eğitimlerinde ikinci dönem başladı


Yayın: 28-01-2022
Kategori: Depolama - Antrepo

Antrepo İşletmecileri Derneği’nin (GAİD), sektör çalışanlarının bilgi ve birikimlerini artırmak amacıyla düzenlediği eğitim faaliyetlerinin ikincisi Neta Art konferans salonunda yapıldı. Antrepolardaki gümrük süreçlerinin ayrıntılı bir şekilde incelendiği eğitim programı, sektör çalışanlarının yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleştirildi.