e
Banner

Etiketler: suriye



Doğuda navlunlar fırladı, kriz Ro-Ro hatlarıyla aşılacak


Yayın: 20-09-2012
Kategori: Karayolu

Türkiye ile Suriye arasında son olarak üç sınır kapısının geçici olarak askıya alınmasıyla derinleşen kriz, ihracat ve taşımaları durma noktasına getirdi. Suriye ile ticaret hacmi 2 milyar dolardan 366 milyon dolara gerilerken, bölgeye taşıma yapan lojistik şirketleri alternatif güzergah aramaya yöneldi.




Suriye gerginliği dolar ve faizi tetikledi


Yayın: 04-10-2012
Etiketler: dolar faiz suriye

Türkiye ile Suriye arasında artan gerilim piyasalarda da etkisini gösteriyor. Suriye tarafından Akçakale'ye atılan bir top mermisine Türkiye'nin de karşılık vermesiyle gerginliğin daha da artabileceği endişeleri yatırımcıları rahatsız etti.




Türk tırlarının Ortadoğu’daki yeni güzergahı belirlendi


Yayın: 22-10-2012
Kategori: Karayolu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Körfez ülkelerine mal taşımada Suriye'yi by-pass edecek yeni güzergahı açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı yazılı açıklamada, “Türk tırlarının Ro-Ro taşımacılığıyla Mısır üzerinden Körfez ülkelerine geçişinin sağlanması için müzakerelerin tamamlandığını” bildirdi.

 




Gümrük Sorunu Çözülüyor...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye'de yaşanan karışıklıklar nedeniyle yeni gümrük kapılarının açılması için çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Derecik, Üzümlü, Gülyazı ve Aktepe'de gümrük müdürlükleri kurulması için çalışmalar sürdürülmektedi

 




FIATA’dan Türkiye ve Suriye'ye destek çağrısı


Yayın: 24-02-2023
Kategori: Lojistik

Dünyadaki  freight forwarder ve nakliye derneklerinin çatı örgütü FIATA, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım için tüm üye derneklerine çağrıda bulundu.