e
Banner

Etiketler: ihkib



REKABETTE EN BÜYÜK KOZUMUZ LOJİSTİK



Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü için lojistiğin rekabette en büyük kozlarından biri olduğunu belirten İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, sektör olarak bu alandaki maliyetleri aşağı çekebilmek için ise ‘Ortak Satın Alma Platformu’ oluşturmaya başladıklarını söylüyor.




İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi’den Lojistik Çözüm Reçetesi



Moda, marka ve tasarım anlamında son yıllarda önemli gelişmeler kaydeden hazır giyim sektörü, ticarette organizatör ülke olma hedefi için lojistik paydaşlarından da destek bekliyor.





İHKİB’den lojistik sektörüne Ortak Eylem Planı Çağrısı


Yayın: 22-06-2017
Kategori: Tekstil

Hazır giyim sektörü büyüdükçe lojistik sektörünün de yükünün aynı oranda artacağına dikkat çeken İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, “Hazır giyim sektörü ile lojistik sektörünün yeni dönemin yol haritasını birlikte çizmelerinin zorunlu olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede yeni trendleri de dikkate alarak bir eylem planı oluşturulması gerekiyor” diyor. 




İran’a 38 bin 500 ton tekstil ihracatı


Yayın: 20-07-2017
Kategori: Ekonomi Gündemi

Ambargonun kalkmasıyla Türkiye hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları İran’da ciddi bir atağa kalktı. 2016’da İran’a yıllık %313 artışla 38 bin 500 ton hazır giyim ve konfeksiyon ürünü sevk edildiğini vurgulayan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, büyüme ivmesinin artarak devam edeceğini söylüyor. 




Hazır giyimciler lojistik maliyetleri düşürme peşinde


Yayın: 27-07-2018
Kategori: Tekstil

17 milyar dolar olan hazır giyim ihracatını 33 milyar dolara çıkarmak için yola çıktıklarını belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, “Hazır giyim sektörünün hedeflerini gerçekleştirebilmesi için, firmaların rekabet gücüne olumsuz etki yapan unsurların asgariye indirilmesi gerekiyor. Lojistik sektöründen öncelikle maliyetleri azaltma konusunda yaklaşım bekliyoruz” dedi.