e
Banner

Etiketler: ticaret



DHL Global Ticaret Barometresi açıklandı


Yayın: 12-12-2019
Kategori: Ekonomi Gündemi
Etiketler: barometre dhl ticaret

  • DHL Global Ticaret Barometresi Endeksi, Kasım 2019 itibarıyla 2 puan gerileyerek 45 oldu.
  • Dünya ticareti yılı büyük olasılıkla ortalama bir seviyede tamamlayacak ama hala büyüme beklentisi olan alanlar mevcut.
  • Değerlendirilen ülkeler arasında Hindistan pozitif büyüme görünümünü geri kazanırken, büyüme görünümü en zayıf ülke Çin oldu.




DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020 açıkladı



DHL ve New York Üniversitesi Stern İşletme Fakültesi, DHL Küresel Bağlantılılık Endeksi 2020’yi yayınladı. Rapora göre küresel ticarette yeniden güçlü bir sıçrama gerçekleşti ve dünya çapında ekonomiler bu sayede ayakta kalabildi. Uluslararası dolaşım gerçekleştiren kişi sayısı dibe vururken “dijital küreselleşme” büyük bir ivme kazandı. Hollanda, Singapur, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri ve İrlanda gibi ülkeler ise bu trende liderlik ediyor.




Zorlu koşullara rağmen ticaret daha hızlı büyüyecek


Yayın: 29-09-2022
Kategori: Lojistik

173 ülkeyi kapsayan ve küresel ticaretteki en önemli trendlerin haritasını çıkaran DHL Ticari Büyüme Atlası, pandemi ve savaş etkisiyle  piyasalarda oluşan kötümserliğe rağmen global ticaretin dirençli olduğuna dair olumlu bir görünüm sunuyor.




Ford Türkiye, Ford Pro ile ticaretin geleceğine yön veriyor



Ford Türkiye, Ford’un yenilikçi global iş modeli Ford Pro’yu gerçekleştirdiği tanıtımla Türkiye’ye taşıdı. Her ölçekten olan profesyonel ticari araç müşterilerinin üretkenliklerini ve verimliliklerini artırmayı hedefleyen Ford Pro iş modeli; araç, şarj, finans, yazılım ve servis gibi tam entegre ve dijital öncelikli çözümleri tek noktadan sunuyor. 




Dünya ticareti için Orta Koridorun önemi ve geleceği


Yayın: 12-01-2024
Kategori: Lojistik

Şerafettin ARAS -UND Yönetim Kurulu Başkanı