e
Banner

Etiketler: karid



KARİD Başkanı Aslan Kut: PTT imtiyazları kalkmalı


Yayın: 21-06-2013
Kategori: Karayolu

Mayıs ayında çıkarılan yeni Posta Kanunu’nda serbest rekabeti engelleyen maddelerin bulunduğuna dikkat çeken Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri (KARİD) Derneği Başkanı Aslan Kut, Türkiye’nin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi rekabete açık bir posta sektörüne sahip olması için tekelin kırılıp serbest rekabet ortamının sağlanması ve PTT’nin özelleşmesi gerektiğini söyledi.




Kargoculardan koronavirüs önlemleri


Yayın: 27-03-2020
Kategori: Karayolu
Etiketler: aslan kut karid

Türkiye Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği (KARİD) Başkanı Aslan Kut, “dünyada etkisini sürdüren Covid-19’a ilişkin üye kurum ve kuruluşlarımız eylem planlarını hazırlamış ve ekonomik sürekliliği sağlamak adına kesintisiz hizmet sunmanın sorumluluğunu taşımaktadırlar” diye konuştu.




Kargo sektörü bir yılda 10 milyar TL yatırım yaptı


Yayın: 21-02-2022
Kategori: Kargo

Kargo sektörünün 5 yılda gerçekleştirmeyi planladığı dijital dönüşüm projelerini, pandeminin etkisiyle 1 yıllık bir süreçte gerçekleştirdiğini ve 10 milyar TL’yi aşan yatırımla süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirten KARİD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Önyol, 2022’de de yatırımların devam ettirilerek, ticari faaliyetlerin destekçisi olmayı sürdüreceklerini söyledi. 




Kargo sektörü 2023'te 7 milyar 660 milyon paket dağıtacak


Yayın: 28-04-2023
Kategori: Kargo

Kargo sektörü, 2022 yılında e-ticaretten kaynaklı 4 milyar 787 milyon siparişi tüketicilerle buluşturdu. Sektör, 2023 yılında 7 milyar 660 milyon e-alışveriş paketini dağıtmayı hedefliyor. E-ticaretteki büyüme trendinin önemli bileşeni olan kargo sektörü, bu dönüşüme uyum sağlayacak kısa ve orta vadedeki hedeflerini 2. Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı - PPSE’de masaya yatıracak.




Kargo sektörü hacmini 2 katına çıkarabilir


Yayın: 05-05-2023
Kategori: Kargo

2022 yılında 1,7 milyar adet posta gönderisini dağıtan ve hacmini iki katına çıkarabilecek yatırımları devreye alan kargo ve posta işletmecileri, Kargo, Kurye, Lojistik Zirvesi ve Fuarı’nda buluştu.