e
Banner

Etiketler: gıda



Gıda güvenliği için kısa tedarik zinciri kurulmalı


Yayın: 18-10-2017
Kategori: Gıda

Türkiye’de gıda lojistiğinde en büyük sorunun yaş meyve ve sebze taşımacılığında yaşandığına dikkat çeken Lojistik Derneği (LODER) Başkanı Prof.Dr.Mehmet Tanyaş, “Dağıtım kanalı; üretici – toplayıcı - komisyoncu (üretim yerinde) – nakliyeci- toptancı komisyoncu (tüketim yerinde) – depo – perakendeci – tüketici şeklindedir. Bu uzun süreç kaybı ve hem maliyetleri artırmakta, ürün kalitesini düşürmektedir. Gıda güvenliğinin sağlanması ve kayıpların önlenmesi için kısa tedarik zinciri oluşturulmalıdır” diyor. 




ASCO’dan soğuk zincir taşımalarına Carrier güvencesi



Carrier Transicold’un Türkiye distribütörü ASCO Soğutma, hafif ticari araç, dizel motorlu kamyon ve treyler tipi olmak üzere 3 ayrı kategoriye yönelik soğutucu ürünleriyle hassas ve bozulabilir ürünlerin taşınmasını her adımda destekliyor. Carrier markasını Türkiye pazarında da lider yapmayı hedeflediklerini belirten ASCO Soğutma Genel Müdürü Ünsal Angar, 2017 yılı içinde 2.el cihaz satışlarına başlayacaklarının müjdesini verirken, 2018’de ise yetkili servis sayısını arttıracaklarını söylüyor. 




Şölen lojistik süreçlerini teknolojiyle donattı



100’ü aşkın ülkeyi Türk çikolatasıyla tanıştıran Şölen, yıllık 100 bin ton sevkiyat gerçekleştiriyor. Tedarik zinciri süreçlerini teknoloji yatırımlarla güçlendiren şirket, ürünlerini ilk günkü tazeliğiyle tüketicilerine ulaştırıyor. Gıda firmaların özellikle parsiyel ürün dağıtımlarında ortak platformlar kullanmadan kaçınmalarının, maliyet ve hizmet kalitesini negatif etkilediğine dikkat çeken Şölen Tedarik Zinciri Direktörü Mehmet Ali Aslan “Sektörün kamyonların içerisinde değil raflarda rekabet etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ortak altyapı kullanımının artması, herkes için daha iyi hizmet ve kalite sağlayacaktır” dedi. 
 




Euro Gıda’nın ihracat yükünü denizyolu omuzladı


Yayın: 20-12-2017
Kategori: Gıda

Üretiminin %65’ini Avustralya ve Avrupa Birliği’ndeki 33 ülkeye ihraç eden Euro Gıda, Amerika kıtasına açılmaya hazırlanıyor. Yıllık net 28.500 ton, brüt 38.000 ton ihracat yaptıklarını belirten Euro Gıda Planlama Müdürü Özgür Tuğgan, “Yurtdışı nakliyelerimizin %98’i denizyolu , %2’si karayolu şeklindedir. Door to door ve port to port şeklinde teslimat gerçekleştiriyoruz” diyor. 




CHEP’den tedarik zinciri sürecine sorunsuz destek




Beyaz palet takas sisteminin neden olduğu problemleri ve ekstra maliyetleri ortadan kaldıran CHEP, kullandığı özel yazılımları sayesinde ürün akışının en iyi şekilde nasıl gerçekleşeceğini ve stok elverişliliğinin nasıl geliştirileceğini gösteriyor, paletlerini düzenli olarak inceleyip onarıyor, uyguladığı test programıyla darbe, basınç, titreşim ve çevre simülasyonlarından geçirerek palette ve üründe hasar riskini minimum seviyeye indiriyor.




Turkish Cargo, Umman’a 1 buçuk milyon adet canlı balık taşıdı


Yayın: 21-03-2018
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, 1 buçuk milyon adet canlı balığı İzmir’den Umman’a başarıyla taşıdı.




Soğuk zincirin genç ve dinamik oyuncusu B2 Cargo


Yayın: 21-05-2018
Kategori: Lojistik

B2 Cargo, gıda ve sağlık lojistiğinde hızlı bir şekilde büyüyen genç ve dinamik bir şirket. 18 depo ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline hizmet sunan B2 Cargo, parsiyel taşımalarda aylık 50 bin palet civarında bir hacmi yakalamış durumda.  Bu yıl da büyümesini devam ettirmeyi hedefleyen şirket, yatırımlarını özellikle ilaç lojistiği tarafına yönlendirecek. 




CarrefourSA 1 milyon palet hacminde yükün rotasını çiziyor


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Gıda

Türkiye organize perakende sektörünün öncü markası CarrefourSA, her gün ortalama 450 bin tüketicinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yılda 78.000 sefer ile 22.000.000 km yol kat edip, 240.000 noktaya toplamda 1.100.000 palet hacminde taşıma yaptıklarını belirten CarrefourSA Tedarik Zinciri Direktörü Burçin Çelik, depolama, elleçleme ve nakliye alanında 5 ayrı şirketten hizmet aldıklarını söylüyor. 




B2 Cargo’dan soğuk zincirde uzman çözümler


Yayın: 17-07-2018
Kategori: Karayolu

B2 Cargo, 17 bölge deposu ve çoklu rejim frigorifik özellikli araç filosuyla Türkiye’nin 81 iline soğuk zincir alanında parsiyel taşımacılık hizmeti sunuyor. B2 Cargo Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Altuntaş, üreticilerin fabrika-depolarından ürünlerini teslim alarak, taşıtmak istedikleri son noktaya kadar teslimatlarını gerçekleştirdiklerini aktarıyor. 




Batu soğuk zincire yatırım yapıyor



Gıdanın iş hacmi içindeki payını %25’e çıkarmayı hedefleyen Batu International Logistics, Almanya’da iki yeni depo yatırımı yapmaya ve filosundaki frigorifik araç sayısını arttırmaya hazırlanıyor. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, gıda ihracatçısına her pazarda destek sunmaya hazır olduklarını söylüyor.