e
Banner

Etiketler: türklim



Limancılıktaki sorunlara 5 çözüm önerisi


Yayın: 29-07-2021
Kategori: Denizyolu

Tedarik zincirinin en önemli unsuru olan limanlarda yaşanan sorunların dış ticarette maliyeti yüksek ve giderilmesi uzun zaman alacak darboğazlar yarattığına dikkat çeken Türkiye Liman İşletmecileri Derneği (TÜRKLİM) Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Genç, 25 yıl sonra 1 milyar ton yük elleçlemesi beklenen Türkiye limanlarının ihtiyaçlarını; dijitalleşme, sıfır emisyon, liman otorite modeli, kullanım izin süreleri ve demiryolu bağlantıları olmak üzere 5 ana başlıkta sıraladı. Genç, bu adımlarla limancılık halkasının güçlendirileceğini vurguladı. 




Limancılardan yatırım ve işletme sürelerinin uzatılması çağrısı


Yayın: 19-01-2022
Kategori: Denizyolu

2021 yılını yüzde 5 büyümeyle kapatan limancılık sektörü, 2022 yılında 540 milyon tonun üzerinde yük miktarı bekliyor. Ticaret savaşlarında limanların artık her ülkenin ön cephesi haline geldiğini belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, 2050 hedeflerinin gerçekleşebilmesi için mevcut kapasitesinin 2-3 katına çıkarılması gerektiğini söyledi. Erdemir ayrıca liman işletme sürelerinin acilen uzatılması gerektiğini vurguladı. 




Limanlarda kapasiteyi 2,5 katına çıkarmalıyız


Yayın: 23-06-2022
Kategori: Denizyolu

2050 yılında Türkiye’deki konteyner talebinin 41 milyon TEU’yu, toplam tonajın ise 1,3 milyar tonu geçeceğinin öngörüldüğünü belirten TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erdemir, liman kapasitesinin 2-2,5 kat arttırabilmesi için hem mevcut limanlarda kapasite artışlarına hem de yeni mega limanlara ihtiyaç olduğunu söyledi. 




TÜRKLİM Başkanı Hamdi Erçelik oldu


Yayın: 11-03-2024
Kategori: Denizyolu

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin (TÜRKLİM) Başkanlığı'na Hamdi Erçelik seçildi.