e
Banner

Etiketler: tcdd



Erol Çıtak: Serbestleşmeyle raylarda rekabet makas değiştirecek


Yayın: 16-02-2016
Kategori: Demiryolu

Demiryollarında serbestleşme sürecine yönelik yasal düzenlemelerin 2016 yılı içinde tamamlanacağını belirten Demiryolu Düzenleme Genel Müdürü Erol Çıtak, özel şirketlerin tren ve altyapı işletmeciliği yapmaya başlamasıyla birlikte sektörde adil ve sürdürülebilir bir rekabet ortamının gelişeceğini söyledi. 




Ömer Faruk Bacanlı: Akaryakıt ve ağır yük taşımacılığında demiryolunun önemi



Ömer Faruk Bacanlı / DTD Genel Sekreteri




TCDD'ye yeni genel müdür atandı


Yayın: 16-04-2016
Kategori: Demiryolu

Ulaştırma Denizcilik ve habrleşme Bakanlığı'nda değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız görevi bırakırken yerine İsa Apaydın getirildi.




Demiryollarına 13 yılda 60 milyar TL yatırım yapıldı


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Demiryolu

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, demiryollarında 2003 yılından bu yana hiçbir alan ihmal edilmeden bütünlüklü ve diğer ulaşım modlarıyla entegre bir kalkınma hamlesi sürdürüldüğünü, bu kapsamda konan hedeflerin hayata geçirilmesi için 13 yılda demiryolu sektörü ve raylı sistemlere yapılan yatırımın 60 milyar TL’yi bulduğunu söyledi.




Rail Cargo, Türkiye'de işlettiği tren sayısını arttıracak


Yayın: 13-07-2017
Kategori: Demiryolu

Rail Cargo Avusturya AG Yönetim Kurulu Başkanı Eric Regter ve Rail Cargo Logistic Türkiye Genel Müdürü Murat Hürmen, TCDD Taşımacılık AŞ’yi ziyaret etti. 




2.4 milyon ton akaryakıt demiryoluyla taşınacak



22 milyon ton akaryakıt ve LPG’nin, karayoluyla taşınmasının faturasının 165.000 ton yakıt tüketimi olduğunu vurgulayan Demiryolu Lojistik Genel Müdürü ve TCDD Hareket Dairesi Eski Başkanı Süleyman Yavuz, demiryoluyla taşınan 2 milyon 400 bin ton akaryakıtın ise yaklaşık 18.000 ton tasarruf anlamına geldiğini söylüyor. 




Demiryolu tren işletmecileri için fırsatlar ve zorluklar


Yayın: 29-03-2018
Kategori: Demiryolu

Süleyman YAVUZ  /Demiryolu Lojistik Genel Müdürü / Körfez Ulaştırma A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi




TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük: Yüzde 22 hedefiyle demir ağlar örüyoruz



Demiryollarına son 22 yılda 960 milyar TL’nin üzerinde yatırım yapıldı ve hat uzunluğu 13 bin 919 km’ye çıkarıldı. Demiryolu ağının geliştirilmesi amacıyla doğu-batı ve kuzey-güney yönünde birçok proje yürüttüklerini belirten TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, 2053 Ulusal Ulaştırma Ana Plan hedefleri kapsamında demiryolunun yük taşımacılığı içindeki payı yüzde 21,93’e, hat uzunluğunun 28 bin 590 kilometreye çıkarılacağını söyledi.