e
Banner

Etiketler: kpmg



Lojistik sektörünün sınavı dönüşüm


Yayın: 20-09-2021
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye, pandeminin etkisiyle geçen yıl tarihinin en kötü dönemini yaşayan taşımacılık ve lojistik sektörünü inceledi. Uzun vadedeki güçlü potansiyelini koruyan sektör için kısa vadeli sorunlar aşılamayacak nitelikte değil. Ancak yeni iş modellerine adapte olmak, kalıcı ve sürdürülebilir hizmet kalitesinin artışı için her sektör oyuncusunun önemli yatırım ve dönüşümlere imza atması gerekiyor.




Lojistikte güven 2022'nin ilk çeyreğinde gücünü koruyor


Yayın: 20-04-2022
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Lojistik Güven Endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde 2021 yılının son çeyreğine kıyasla yüzde 2'lik küçük bir düşüş kaydederek 125,47 olarak ölçüldü ve pozitif görünümünü korudu. 




KPMG ve TIRPORT'tan lojistik sektörünün geleceği için dev iş birliği


Yayın: 01-07-2022

KPMG ve TIRPORT tüm üreticileri, lojistik firmaları ve KOBİ'leri yüksek teknolojiyle buluşturacak önemli bir iş birliğine imza attı.




KPMG Türkiye ve Zer'den stratejik iş birliği



Denetim, vergi ve danışmanlık alanında hizmetler sunan KPMG Türkiye ve Türkiye'nin lider satın alma ve tedarik zinciri yönetimi şirketi Zer, stratejik bir iş birliğine imza attı. Anlaşmayla, her iki şirketin oluşturacağı ortak güç ile satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin yeniden şekillendirilmesi ve Zer'in sunduğu dijital platformların kullanımının yaygınlaştırılarak, etkin maliyet ve operasyon yönetiminde şirketler için değer yaratılması hedefleniyor.




Taşımacılıkta teknolojik dönüşümün bugünü ve yarını


Yayın: 18-08-2022

M. Yavuz Öner - KPMG Türkiye Taşımacılık Sektör Lideri




Lojistik sektörü pozitif görünümünü koruyor


Yayın: 26-08-2022
Kategori: Lojistik

KPMG Türkiye ve İstanbul Üniversitesi iş birliği ile hazırlanan Lojistik Güven Endeksi, 2022 yılının ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6'lık hafif bir düşüş kaydetse de 118,08 olarak ölçülerek pozitif görünümünü sürdürdü.




Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik raporu yayımlandı


Yayın: 02-01-2023

KPMG Türkiye'nin Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) ile ortak çalışması sonucu, Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) tarafından hazırlanan “Blokzincirinde Tedarik Zinciri ve Sürdürülebilirlik” raporunda, blokzincir teknolojisine ilişkin güncel konular ve kullanım alanları değerlendiriliyor.




Tedarik zincirinde beş yıl içinde odaklanması gereken altı alan


Yayın: 27-09-2023
Kategori: Ekonomi Gündemi

KPMG'nin hazırladığı rapora göre tedarik zincirindeki liderlerin kısa vadede sürdürülebilir tedarik zincirine, gelişmiş robotik ve otomasyona, geleceğin iş gücüne üç ila beş yıllık dönemde ise dağıtık defter teknolojileri ve dijital paralara, sektörel dönüşümlere ve metaverse dünyasına odaklanması gerekiyor.