e
Banner

Etiketler: hubtic



Hubtic’ten deniz yolu taşımalarında firmalara özel teklif avantajı


Yayın: 21-08-2023

Firmalar en fazla ABD, İsrail, Kuzey Afrika ve Orta Doğu’daki limanlardan özel fiyat talep ediyor...




Hubtic’ten hava yoluna alternatif hızlı çözüm


Yayın: 17-10-2023
Kategori: Lojistik

Dijital lojistik şirketi Hubtic, Türkiye-Avrupa arasında hızlı gönderilmesi gereken düşük tonajlı ithalat ve ihracat yükleri için minivan hizmeti sunmaya başladı. Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, minivan taşımacılığının düşük tonajlı yüklerde hava yolu taşımacılığına göre hız ve maliyet avantajı sağladığını söyledi. 




Hubtic şirketlerin lojistik kaynaklı emisyonlarını ölçüp raporlayacak



Dijital lojistik şirketi Hubtic, şirketlerin lojistik faaliyetlerinden kaynaklanan karbon emisyonlarının izlenmesi, ölçülmesi ve raporlanması için İngiltere merkezli teknoloji şirketi Pledge ile iş birliği yaptı. Kara yolu, deniz yolu ve Ro-Ro taşımacılıkta bu hizmeti sunmaya başladıklarını söyleyen Hubtic CEO’su Abdullah Cansu, “Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında şirketler artık sürdürülebilirliği odağına alan ve bu alandaki faaliyetlerini raporlayabilen tedarikçileri tercih edecek. Biz de bu iş birliği ile şirketleri hem çevreci taşımacılık tiplerine yönlendiriyoruz hem de Kapsam 3 emisyonları sürecini onlar adına yönetiyoruz” dedi.  




2024 yılında lojistik sektörünün ana gündemi ‘gelişmiş görünürlük’ olacak



Geçtiğimiz yıl 10 trilyon doları aşan ve Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD) 2022 raporuna göre 2032 yılına kadar 18,2 trilyon dolara ulaşacağı öngörülen küresel lojistik pazarı büyüdükçe, sektör teknoloji odaklı çözümlere daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bu çözümlerden biri de yüklerin olduğu aracın yalnızca konum takibini yapmanın ötesine geçen ‘gelişmiş görünürlük’. Dijital lojistik şirketi Hubtic’in CEO’su Abdullah Cansu, gelişmiş görünürlük konusunun 2024 yılında lojistik sektörünün en kritik konularından biri olacağını söyledi.