Grupaj’ın sahibi Hakan Akandere vefat etti
Lojistik ve gümrükleme sektörünün köklü firmalarından Grupaj Lojistik’in sahibi, cemiyet hayatının önemli isimlerinden bir olan Hasan Akandere’nin dün akşam Almanya’da yaşamını yitirdi. Bir dostuna ait evde hayatını kaybetmiş halde bulunan Akandere'nin intihar etmiş olabileceğinden şüpheleniliyor.




hakan_akandereYakınlarından edinilen bilgiye göre, mali sıkıntıya giren işadamı Akandere’nin piyasaya 300 milyon lirayı aşkın borcu olduğu belirtiliyor. Başından vurulduğu anlaşılan Akandere’nin intihar ettiğinden şüpheleniliyor.
Alman polisi henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Evli üç çocuk babası olan Akandere’nin cenazesi toprağa verilmek üzere Türkiye’ye getirilecek.
Akandere'nin cenazenin pazartesi günü Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor. İşadamı Akandere'nin cenazesinin getirilmesi için iş adamı dostlarının devreye girdiği öğrenildi. Akandere'yi yakından tanıyan bir isim, "Hasan Bey'in piyasaya ve bankalara borcu var ama bunları karşılayacak mal varlığı da var. Ancak nakde dönüşmeyince ve bankalar filan da üstüne gelince bunalıma girdi" dedi.
Akandere, Almanya'da bir dostuna ait olduğu belirtilen evde kalıyordu. Dün akşam saatlerinde bu evde yaşamına son veren Akandere'nin cesedi, evin sahibi tarafından bulundu.
Akandere'ye ait şirketlerin yaşadığı mali sıkıntının, bir süre önce satın aldıkları yüzlerce TIR'dan kaynaklandığı belirtildi. Akandere'ye ait şirketlerde 600'e yakın kişinin çalıştığı kaydedildi.
Kaynak: Hürriyet. 
 
 



SEKTÖRLER VE LOJİSTİK

  • Otomotiv
  • Enerji
  • Gıda
  • Akaryakıt
  • Tekstil
  • Kimya
  • İnşaat
  • Lastik
  • İhracat