e
Banner

Etiketler: brisa



Tedarik zincirinde 7 yeni trend!



BMY Events tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Lojistik Yatırımları Konferansı, 27 Kasım’da BY Otell İstanbul’da yapıldı. Kamu ve özel sektör temsilcileri ile sanayi üreticilerini aynı platformda buluşturan konferansta, lojistik sektöründeki yatırımlar, yeni düzenlemeler ve projeler, 2023 hedefleri ve tedarik zinciri süreçlerindeki yeni trendler masaya yatırıldı.  
 




Brisa global arenaya multimodal ile çıkıyor


Yayın: 09-04-2016
Kategori: Lastik

Multimodal olarak gerçekleştirdikleri yurtdışı sevkiyatlarında denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını ise %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü Fatih Tunçbilek, yurtiçinde ise karayolunu kullandıklarını söylüyor. Tunçbilek, 2018’de devreye alacakları Aksaray Fabrikası’nda demiryolunu kullanmak üzeri fizibilite çalışması yürüttüklerini açıklıyor. 




Brisa, ihracatını yüzde10 arttırdı


Yayın: 02-11-2017
Kategori: Ticari Araçlar

Bridgestone ve Lassa markaları ile Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, 2017 yılı 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. 




Brisa multimodal ile yol alıyor


Yayın: 30-08-2018
Kategori: Otomotiv

Lassa markasıyla 70 ülkeye ihracat gerçekleştiren Brisa, sevkiyatlarda tercihini multimodal taşımacılıktan yana kullanıyor. Bu taşımalarda denizyolunun oranını %66’ya, demiryolunun oranını %6’ya çıkartırken, karayolunun oranını ise %28’e düşürdüklerini belirten Brisa Lojistik Müdürü Ahmet Günenç, “Özellikle karayoluna alternatif olabilecek demiryolunu, yoğun multimodal taşımalarında belirli bölgelerde artırmaya çalışıyoruz” diyor.  




Brisa akıllı hizmetlere odaklanıyor


Yayın: 01-03-2019
Kategori: Lastik

Ağır ticari lastik pazarında büyümesini sürdüren Brisa, yeni ve kesintisiz yolculuk deneyimleri için katma değerli ürün geliştirmeye ve akıllı hizmetlere odaklanıyor. Akıllı hizmetleriyle Türkiye’deki tüm filolarda 16,6 milyar TL kazanç yaratma potansiyeline sahip olan Brisa, 2019’da sahadaki güçlü varlığı ile müşterileri için sunduğu değeri artırmayı hedefliyor.
 




Brisa tedarik zincirini yeni teknolojilerle besliyor


Yayın: 29-03-2019
Kategori: Otomotiv
Etiketler: brisa

Yıllık 11 milyon lastik üretim kapasitesine sahip olan Birsa, yurtiçi ve yurtdışında yılda yaklaşık 16 bin araçlık sevkiyatı yönetiyor. Tedarik zincirini yeni nesil teknolojilerle sürekli olarak geliştirdiklerini belirten Brisa Tedarik Zinciri Yönetimi Direktörü Murat Hepdurluk, “Gerçekleştirdiğimiz projelerle verimliliği ve kârlılığı artırırken iş süreçlerini yalınlaştırmaya ve değer yaratmaya özen gösteriyoruz” diyor. 




Brisa 231 milyon dolar ile ihracatta rekor kırdı


Yayın: 22-05-2019
Kategori: Lastik
Etiketler: brisa

Kurulduğu günden bu yana 1,5 milyar dolar yatırımı hayata geçiren Brisa, 2018 yılında 231 milyon dolar ile ihracatta rekor kırdı. Şirket, 2019 yılında net satış gelirlerinde -20 aralığında büyüme, ihracatta ise adet bazında %20 artış hedefliyor.
 




Brisa, Covid-19’a rağmen performansını düşürmedi


Yayın: 10-08-2020
Kategori: Lastik

Sabancı Holding ve Bridgestone Corporation iştiraki olan Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, 2020 yılının ilk yarısında COVID-19 küresel salgınının olumsuz etkilerine rağmen güçlü bir finansal performans kaydetti. Şirket, FAVÖK seviyesinde geçen yılın aynı dönemine göre %22 artış elde etti ve şirketin FAVÖK büyüklüğü 328 milyon TL’ye ulaştı. Bunda dengeli işletme sermayesi yönetimi, başarılı kanal ve ürün portföyü yönetimi etkili oldu. Salgın döneminde üretim ve operasyonlarını yüksek standartlarda güvenlik tedbirleri ile sürdüren şirket, yenilikçi hizmetleri ve toplumsal sağlığa yönelik uygulamaları ile yurtiçi cirosunu artırdı. Yurt dışı pazarlarda ise, küresel salgından etkilenen uluslararası satışlara rağmen, 10 ülkede pazar payını artırdı.




Brisa, Dijital Filo ile ilklere imza attı



Ağır ticari ürün grubunda 2020 yılında güçlü bir performans sergileyen Brisa, pazarda her 3 lastikten birinde tercih edildi. Brisa, sektörde mobilite dönüşümüne de öncülük ediyor. Lastiğin ötesinde akıllı ve yenilikçi hizmetlere odaklanan Brisa, 2020 yılında ticari araçlara yönelik geliştirdiği Dijital Filo hizmetleri ile sektörde ilklere imza attı. Brisa’nun sunduğu tüm hizmetlerden faydalanan 100 araçlık bir filonun yıllık ortalama kârı 2 milyon TL oluyor. 
 




Brisa’da Üst Düzey Atama


Yayın: 21-12-2020
Kategori: Lastik

Brisa Pazarlama Direktörü Evren Güzel, yeni oluşturulan Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı.