Dünya Bankası Grubu kuruluşu Uluslararası Finans Kurumu (IFC) tarafından yapılandırılan toplam 335 milyon dolarlık finansman paketi kapsamında, Arkas Holding, Asian Development Bank (ADB) ve DEG - Deutsche Investitions-und Entwicklungsgesellschaft mbH ile 75 milyon dolarlık kredi anlaşması imzaladı. Türkiye’de ADB’nin ilk özel sektör altyapı finansmanı olma özelliği taşıyan anlaşma, Arkas Holding’in uzun vadeli yatırım planlarına uluslararası ölçekte güçlü destek sağladı.
IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği CEO’su Murat Çiftçi, “Dünya ticaret hacminin %80’den fazlasını oluşturan deniz taşımacılığı, kritik geçiş noktaları, jeopolitik gerilimler, çatışmalar ve iklim değişikliği nedeniyle daha kırılgan hale geldi. Önümüzdeki dönemde sigorta primlerinde çift haneli artışlar en çok jeopolitik riskin yoğunlaştığı bu hatlarda yaşanacak. Savaş riski, politik risk, yük sigortası ve gecikme teminatlarının etkisi görülecek” dedi.
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ile SGS TransitNet arasında, lojistik sektöründe verimliliği artırmak ve üyelere katma değerli hizmet modelleri geliştirmek amacıyla İş Birliği Protokolü imzalandı.
Trieste’den dünyaya uzanan bir asırlık lojistik gücü Samer & Co. Shipping, Türkiye’deki resmi operasyonlarının birinci yılını kutladı. Türkiye’yi global ağının stratejik "hub"ı olarak konumlandıran şirket; denizyolu, havayolu ve yüksek tonajlı proje taşımacılığındaki uzmanlığıyla sektörde yeni bir standart belirliyor.
Renault Trucks, İstanbul Lojistik ile uzun yıllara dayanan iş birliğini yeni bir yatırımla pekiştirerek 20 adet Renault Trucks T480 çekicinin teslimatını gerçekleştirdi.
Türkiye’nin teknoloji, mühendislik ve Ar-Ge yetkinliği uluslararası basına tanıtıldı. Anadolu Isuzu, Fransız basın heyetini Kocaeli Çayırova’daki üretim tesisinde ağırladı. Basın mensupları, Anadolu Isuzu’nun ileri üretim teknolojilerini, mühendislik kabiliyetini ve yenilikçi uygulamalarını yerinde gözlemledi.
IVECO Türkiye, sektörün en önemli iş birliği platformlarından biri olan “Üstyapıcılar Buluşması”nı geçtiğimiz hafta Antalya’da gerçekleştirdi. Etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından 93 üstyapı firmasını temsilen 108 katılımcıyı bir araya getirirken, IVECO’nun iş ekosistemiyle kurduğu güçlü ortaklıkları ve sektördeki köklü konumunu bir kez daha ortaya koydu.
Türkiye, yeni vergi düzenlemesiyle transit ticarette küresel rekabet gücünü artırıyor. İstanbul Finans Merkezi’nde kurumlar vergisi sıfırlanırken, Çobantur Logistics yerli ERP entegrasyonu sayesinde CIS bölgesinde operasyonel maliyetleri düşürerek avantaj sağlıyor.
Hollanda merkezli asırlık lojistik şirketi Raben, Türkiye-Avrupa hattında sunduğu çözümlerine yenisini ekledi, Türkiye-İtalya arasında düzenli kara yolu seferlerinde hızı ön plana aldı. Ro-Ro ve kara yolu bağlantılı standart servisinin yanı sıra, ekspres taşımalar için de 72-96 saatlik özel servis devreye alındı.