e
Banner



Eurotürk Lojistik filosuna 20 adet Tırsan Tenteli


Yayın: 27-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye-İngiltere arasında müşterilerine taşımacılık hizmeti sunan Eurotürk Lojistik, filosuna 20 adet Tırsan Tenteli Perdeli Multi Ride ekledi.




DAF Trucks'a üç ödül


Yayın: 27-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

DAF Trucks, üst üste ikinci kez Londra'daki prestijli 2024 Fleet News Awards'ta "Fleet Manufacturer of the Year" ünvanıyla onurlandırıldı. Ayrıca DAF, dağıtım kamyonları için iki ödüle layık görüldü: Çok yönlü XD ve LF şehir dağıtım kamyonu, sırasıyla 12 tona kadar ve 12 ton üstü kategorilerinde "Best Rigid Truck" ödülünü aldı.




UND, “Taşımacının Başucu Kitabı”nı tanıttı



UND, sektör firmalarını, hukuki durumlar karşısında bilgilendirmek ve yanlarından ayırmayacakları bir kaynak kitap olarak hazırlanan “Taşımacının Başucu Kitabı”nı tanıttı. 10 yıllık birikimle konusunda uzman Avukatlar tarafından hazırlanan kitapta, taşımacıların karşılaştıkları hukuki durumlarda neler yapacakları yer alırken; sözleşme, talimat ve tutanak örnekleri de bulunuyor.  




Dünya e-ticaret pazarının büyüklüğü 2023’de 6 trilyon doları geçti


Yayın: 25-03-2024
Kategori: e-ticaret

Dünya e-ticaret pazar büyüklüğü 2023’de 6 trilyon Doları geçti. Birçok ülkede e-ticaret pazarında yıllık büyüme %20’lerin üzerinde seyrediyor.




Capella Logistics Almanya ve Benelüks ülkelerine taşımalarını yüzde 20 artırdı


Yayın: 25-03-2024
Kategori: Lojistik

TÜİK verilerine göre geçen yıl Türkiye’nin Almanya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg ile ticaret hacmi 71 milyar doları aşarak rekor kırdı. Türkiye-Avrupa hattında lojistik hizmetler sunan Capella Logistics de Almanya ve Benelüks ülkelerine yönelik taşımalarını geçen yıl yüzde 20 artırdı.




Renas Lojistik, Renault Trucks T520 ile yollarda güç gösteriyor


Yayın: 25-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Türkiye’nin en önemli lojistik üslerinden biri olan Mersin’in gıda lojistiği alanında uzman lojistik firmalarından Renas, filosuna 12 adet Renault Trucks T520 çekici kattı. 2023 yılında başlayan alımlarıyla filosunun yaklaşık yüzde 60’ını Renault Trucks çekicilere dönüştüren Renas’ın tüm Renault Trucks araçları 520 beygir gücünde yola çıkıyor. 




Ali Raif İlaç, 50 milyon kutu ilacın lojistik süreçlerini nasıl yönetiyor?


Yayın: 25-03-2024
Kategori: İlaç

Türkiye İlaç Sanayi’nin en köklü kuruluşlarından Ali Raif İlaç, yılda 50 milyon kutu üretim ve 6 milyon kutu ihracat yapıyor. “Tedarik zinciri ve lojistik süreçlerini iyileştirmeye dönük yatırımlar işletmemizin rekabet gücünü artırmak ve operasyonel verimliliğini maksimize etmek için kritik öneme sahiptir” diyen Ali Raif İlaç Tedarik Operasyonları Direktörü Ali Sinan Çelebi, bu alanda özellikle son 2 yılda yeni adımlar attıklarını söyledi. 




IVECO eDAILY 'Yılın Çığır Açan Elektrikli Panelvan' ödülünü kazandı


Yayın: 25-03-2024
Kategori: Ticari Araçlar

eDAILY, eLCV teknolojisindeki yenilikleri ve görev odaklı tasarımıyla etkileyici bir elektrifikasyon sağlayıcısı olarak kabul edildi. Birleşik Krallık'taki kurumsal otomotiv kullanımının en iyilerinin ödüllendirildiği 2024 Fleet News Ödülleri’nden de ödülle döndü. eDAILY, 'Yılın Elektrikli Panelvan Atılımı’ ödülüne layık görüldü.




‘Ramazan döneminde gıda lojistiği önem kazanıyor


Yayın: 25-03-2024
Kategori: Gıda

Ramazan dolayısıyla lojistik alanında hareketlilik yaşandığını ifade eden Akca Lojistik Genel Müdürü Enes Akça, “Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması, sürecin doğru yönetilmesi açısından kritik rol oynuyor. Soğuk zincirle yönetilen bir gıda ürününde zincirin kırıldığı durumlarda gıda ürünün formu bozulur ve tamamen kullanılamaz hale gelir. Bu, ülke ekonomisi adına da büyük bir israf anlamına geliyor" dedi. 




KITA Logistics CEO’su Sevdil Yıldırım: Kadının başarısı DNA’sında gizli


Yayın: 22-03-2024
Kategori: Lojistik

36 yıllık mesleki kariyerinde ekonomi-finans, yatırım bankacılığı, sanayi alanında kamu ve özel sektörde adından söz ettiren işlere imza atan, başarılı kadın yöneticilerden Sevdil Yıldırım, 19 Ocak 2024’ten bu yana KITA Logistics’te CEO’luk görevini yürütüyor. “Kadın, ‘kollektif zeka’nın daha da önemli olduğu günümüz dünyasında çok daha başarılı bir lider olabiliyor; çünkü emekle ve sabırla yeşertmek, büyütmek, kollektifin menfaatini, kendi egosunun önüne koymak gibi ‘soft skill’ denilen yetkinlikleri kendi doğallığı içinde yerine getirebiliyor” diyen Yıldırım, kadınların kariyer yolculuğunun en karakteristik özelliklerini ise mesleki liyakat, yoğun emek ve kararlılık olarak özetledi.