e
Banner



DB Schenker, 157 istasyonu için GDP sertifikası aldı


Yayın: 17-04-2024
Kategori: Lojistik

157 istasyonu için GDP sertifikası alan DB Schenker, sağlık sektöründe etki alanını genişletiyor. Şirket, gelecek yıl 180'den fazla istasyonunu sertifikalandırmayı planlıyor.




Şehir içi dağıtımın güçlü oyuncularından: Mercedes-Benz Atego


Yayın: 17-04-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Mercedes-Benz Atego, düşük dönüş yarıçapı ile dar sokaklarda ve sıkışık şehir trafiğinde ustalıkla hareket ederek sürücülere özgürlük ve üstün kontrol hissi sunuyor. Dağıtım sektörünün vazgeçilmezi, kusursuz manevra kabiliyetiyle işleri kolaylaştırıyor, her yolculukta güven veriyor.




DAF çevrimiçi filo yönetimi platformu PACCAR Connect'ı tanıttı


Yayın: 16-04-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Geniş bilgi yelpazesi ve sektör lideri kullanım kolaylığı ile yeni PACCAR Connect, çevrimiçi filo yönetimi platformları için standardı belirliyor. PACCAR Connect'e kolayca erişilebilir ve mevcut üçüncü taraf yazılımlarla çok basit entegrasyona olanak tanır. Tüm yeni DAF XB, XD, XF, XG ve XG+, en az 10 yıllık PACCAR Connect ile birlikte standart olarak sağlanır.




Mars Logistics, 2024'te euro bazında yüzde 15 büyüme hedefliyor


Yayın: 16-04-2024
Kategori: Lojistik

2023 yılını 529,5 milyon euro ciro ile kapatan Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından Mars Logistics, 2024 yılında Euro bazında büyüme hedefliyor.




IFCO'nun lojistik süreçleri CEVA Lojistik'e emanet


Yayın: 16-04-2024
Kategori: Lojistik

CEVA Lojistik, yeniden kullanılabilir ambalaj çözümlerinin önde gelen küresel tedarikçisi IFCO ile Dilovası Tesisi'nden FTL çıkışları ve market dağıtım merkezlerinden kasaların toplanması ve iadesi konusunda işbirliği yaptı.




CMA CGM Lojistik, sadakat programını uygulamaya başladı


Yayın: 16-04-2024
Kategori: Denizyolu

Deniz, kara, hava ve lojistik çözümlerinde küresel bir oyuncu olan CMA CGM, müşterilerine yönelik ilk sadakat programı olan SEA REWARD'ı başlattı. 




DFDS, Ekol'ün uluslararası iş kolunu satın aldı


Yayın: 09-04-2024
Kategori: Lojistik

DFDS, Ekol Lojistik'in Türkiye ile Avrupa'yı birbirine bağlayan uluslararası taşımacılık iş kolunu 260 milyon euroya (1.9 milyar DKK)  satın alarak, DFDS'in Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımacılık koridorundaki operasyon ve hizmet ağını güçlendiriyor. Satın alma işleminin, AB birleşme kontrol onayı alınmasını takiben 2024'ün 4. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. 




Türk Taşımacılar Birliği için adımlar hızlandırıldı



UND’nin hedefleri de arasında yer alan Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin Dernekleri arasında ulaştırma istişare mekanizması ve birliği kurulması yönünde ikinci adım, 03.04.2024 tarihinde UND merkezinde gerçekleşen toplantı ile atıldı.




Arkas 240 milyon dolar yatırımla hem gemilerini hem filosunu büyütüyor


Yayın: 08-04-2024
Kategori: Denizyolu
Etiketler: arkas filo gemi konteyner

Arkas, 240 milyon dolar yatırımla filosuna dört yeni nesil eco-dizayn konteyner gemisi daha ekleyerek gemi sayısını 53’e, TEU kapasitesini ise yüz binin üzerine çıkarıyor. Bu yatırımla filosunu hem büyüten hem de gençleştiren Arkas aynı zamanda sürdürülebilirlik stratejisine paralel adımlar atmaya devam ediyor. 




Yeni döneme hazırlanan Asset GLI, İcra Kurulu'nda yeniliklere gitti


Yayın: 08-04-2024
Kategori: Lojistik

Gümrük sektöründeki 21. yılında işlem sayısı itibari ile ilk 5’e girmeyi başaran Asset GLI, Türkiye ve yurtdışında sürdüren stratejik projelerin artmasıyla birlikte İcra Kurulunda yapılanmaya gitti.