e
Banner

Etiketler: çevre



Tetra Pak yeşile iş ortaklarıyla birlikte yürüyor


Yayın: 15-09-2012
Kategori: Yeşil Lojistik
Etiketler: çevre tetra pak

Sürdürülebilir ve ekonomik bir geri dönüşüm için paydaşları ile işbirliği içinde çalışan Tetra Pak, son 17 yılda 8 milyardan fazla ambalaj malzemesini geri dönüştürdü. 2005-2010 yılları arasında 340 rüzgar gülü ağırlığında tasarruf sağlayan Tetra Pak'ın, 2020 yılında küresel dönüşüm oranını ikiye katlama hedefi doğrultusunda lojistik çözüm ortaklarına da büyük görevler düşüyor.





DFDS, CO² emisyonlarını %45 oranında azaltacak



Denizcilik ve lojistik alanlarında Avrupa’nın lider firması DFDS, 2020 global sürdürülebilirlik çalışmalarını içeren raporunu açıkladı. DFDS, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda çevresel ayak izini kademeli bir biçimde azaltarak 2050 yılına kadar iklim nötr duruma gelmeyi taahhüt ediyor. DFDS, 2030 yılında CO² emisyonlarını %45 oranında azaltacak.




Konteyner taşımacılığında çevresel duyarlılık talebi arttı


Yayın: 24-01-2022
Kategori: Denizyolu

ShipsGo'nun araştırma bölümü olan “ShipsGo Academy” tarafından global düzeyde yayınlanan çalışma, "Çevresel Duyarlılık - Konteyner Taşımacılığı" adı altında yürütüldü. Raporda, yük sahipleri ve forwarderların konteyner taşıyıcısı seçim ölçütleri kapsamında  öncelikle olarak taşıyıcıların çevresel duyarlılığının olmasına önem verdiği ortaya çıktı. 




Prometeon çevresel performansını yükseltiyor


Yayın: 30-06-2022
Kategori: Lastik

2021 Sürdürülebilirlik Raporunu yayınlayan Prometeon artık daha çevreci. Ham madde tedarikçileri denetlenecek. Çatışma Bölgelerinden Mineraller ve Kobalt Tedarik Politikası oluşturuldu. Sustainalytics, PTG’nin sürdürülebilirlik modelini geliştirme hedefiyle kurumsal sosyal sorumluluğunu değerlendirecek. 




Aras Kargo 16 bin fidana hayat verdi


Yayın: 05-12-2022
Kategori: Kargo

Aras Kargo,” Ormanları Yarına Taşıyoruz” projesi için Ege Orman Vakfı iş birliği ile 16 bin çalışanı adına yaptığı 16 bin adet fidan bağışının dikim törenini İzmit’te gerçekleştirdi.




Çobantur Boltas demir yolu taşımalarının payını artırıyor


Yayın: 17-01-2023
Kategori: Demiryolu

Çobantur Boltas, yüzde 30 büyümeyle kapattığı 2022 yılında Türkiye-Avrupa hattında ve Avrupa içinde sunduğu demir yolu taşımacılığı çözümlerinde de önemli atılımlara imza attı. Türkiye-Almanya hattındaki gücünü Halkalı-Münih arasında başlattığı blok tren taşımaları ile güçlendiren şirket, Avrupa’daki intermodal hatlarına ise İngiltere’yi ekledi. Çobantur Boltas Türkiye Operasyon Başkanı Cumhur Erzurumluoğlu, “İntermodal ve demir yolu taşımalarımızın payını bu yıl daha da artıracağız” dedi. 




Prometeon Türkiye, geri dönüşümü ile %95 enerji tasarrufu sağladığını açıkladı


Yayın: 05-06-2023
Kategori: Lastik

Prometeon Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde atık yönetimi sayesinde 2022 yılında 1955 ağacın kesilmesini önlendiğini, 266.100 metreküp suyu geri kazandığını, 750 ton plastik ve 298 ton metal atık geri kazanımı ile yeni üretime kıyasla %95 enerji tasarrufu yapılmasını sağladığını duyurdu. 




Kolay Gelsin 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşacak


Yayın: 05-06-2023
Kategori: Kargo

Kolay Gelsin, Climate Pledge iklim taahhüdünü imzalayarak 2040 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşmayı taahhüt ettiğini duyurdu. 




Globelink Ünimar, iş modelini sürdürülebilir gelecek üzerine kuruyor



Yeni yatırımlarla yerelde ve globalde lojistik altyapısını güçlendiren Globelink Ünimar, sürdürülebilirliği odağına alıyor. Globelink Ünimar İcra Kurulu Üyesi Koray Çıtak, “Gelecek dönemde özellikle çevre, eğitim ve kadın istihdamı gibi konularda attığımız adımları daha ileri seviyeye taşımak istiyoruz. Uzun vadede ise sürdürülebilirlik perspektifiyle tanınan, bu alanda örnek gösterilen bir marka hâline gelerek ulusal ve uluslararası ölçekte öncü olmayı hedefliyoruz” dedi. 




Renault Trucks “Good Move” belgeseli, üç ödül kazandı


Yayın: 03-04-2024
Kategori: Ticari Araçlar

Renault Trucks ve Alunites ajansı, "The Good Move, Dekarbonizasyon Hedefi" belgesel dizisi ile Fransa'da üç ayrı iletişim ödülü kazandı. Karayolu yük taşımacılığında karbon ayak izini azaltmanın zorluklarını araştıran yedi bölümlük dizi, Marka İletişimi kategorisinde- Şirket Dönüşümü - Grand Prix Stratejileri Etkileşim İletişimi Gümüş Ödülü'ne ve iki TOP/COM GRANDS PRIX ödülüne layık görüldü. Kurumsal dijital iletişim kategorisinde Altın Grand Prix ve Prix Özel anlatım ödülü kazandı.