e
Banner

Etiketler: utikad



UTİKAD’da bayrak değişimi


Yayın: 24-11-2016

Kuruluşunun 30. yılını kutlayan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) 34. Olağan Genel Kurulu 23 Kasım'da İstanbul Marriott Hotel'de gerçekleştirildi. Seçimli genel kurulda 6 yıldır UTİKAD Başkanlığını yürüten Turgut Erkeskin görevi Emre Eldener'e devretti. 
 




UTİKAD Başkanı Eldener, 2017’de lojistik sektörüne dair beklentileri anlattı


Yayın: 03-01-2017
Kategori: Lojistik

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD Yönetim Kurulu üyeleri 3 Ocak 2017 Salı günü basın mensupları ile bir araya geldi. InterContinental İstanbul Otel’de düzenlenen basın toplantısında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, Türk lojistik sektörüne ilişkin değerlendirmelerini basın mensupları ile paylaştı.




UTİKAD ve THY Kargo ortak çalıştay düzenleyecek


Yayın: 19-01-2017
Kategori: Havayolu

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaretinin ardından 5 Ocak 2017 Perşembe günü THY Kargodan Sorumlu Genel Müdür
Yardımcısı olarak atanan Turhan Özen’i de makamında ziyaret etti.




Paranın ve yükün pusulası: 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi



Kamu- reel sektör - lojistik sektörü üçlüsünü bu yıl yeniden bir araya getiren Türkiye'nin en büyük çaplı organizasyonu 2. Ekonomi ve Lojistik Zirvesi'nde 600'ün üzerinde sektör profesyoneli; paranın ve yükün yolunu aradığı global ekonomideki rekabetçi ortamda; Türkiye ve şirketler açısından bir adım öne çıkmanın formülleri arandı, çözüm önerileri tartışıldı. Zirve kapsamında düzenlenen "Yılın Lojistikte Başarı Ödülleri Töreni" ile lojistiği iyi yöneten ve yönlendiren isimler ve şirketler ödüllerine kavuştu. 
 
 




Turkish Cargo ile UTİKAD güçbirliği yapacak


Yayın: 18-05-2017
Kategori: Havayolu

Turkish Cargo, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) ve üyeleri ile İstanbul’ daki kargo tesislerinde bir araya geldi.




UTİKAD ve Turkish Cargo işbirliği ile e-AWB Çalıştayı düzenlendi


Yayın: 05-06-2017
Kategori: Havayolu

IATA önderliğinde acentelerin e-awb oranlarını artırmak için UTIKAD’ın yaptığı  e-awb bilgilendirme çalıştayı 24 Mayıs 2017 tarihinde Turkish Cargo binasında gerçekleştirildi.




UTİKAD uluslararası yük teslim süreci ve ordino tartışmalarına açıklık getirdi


Yayın: 20-11-2017
Kategori: Karayolu

UTİKAD, son dönemde basında yer alan bazı demeçlerde ve haberlerde, uluslararası taşımacılık işinin bir parçası olan yük teslim süreci ve ordino belgesi ile ilgili bazı ifadelerin yanlış anlaşılmalara, dolayısıyla yanlış uygulamalara ve uluslararası platformda olumsuz sonuçlara yol açabileceği endişesiyle konuyla ilgili olarak bilgilendirme yapılması ihtiyacı duyulduğunu açıkladı. İşte UTİKAD’ın açıklaması:




UTİKAD'dan ordino belgesi için yeni açıklama


Yayın: 05-12-2017
Kategori: Lojistik
Etiketler: açıklama ordino utikad

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, uluslararası taşımacılık işinin ayrılmaz parçası olan yük teslim süreci ve ordino/yük teslim belgesi ile ilgili eksik bilgi ve yanlış yorumlara dayanan ifadelerin yanlış anlaşılmalara ve uygulamalara yol açabileceği endişesiyle yeniden harekete geçti.




Turgut Erkeskin: Lojistikte her başarı sınırları aşıyor


Yayın: 19-12-2017
Kategori: Lojistik

FIATA Başkanlık Divanı'na seçilen Turgut Erkeskin, lojistikte bölgesinde güçlü bir yapıya sahip olan Türkiye’nin tüm dünya ile entegre olması, iyi örneklerden istifade etmesi, kendi iyi örneklerini de dünyaya tanıtması, yeni iş modellerine ve iş yapış şekillerine adapte olması gerektiğine dikkat çekerek,  “Bu da her zaman her yerde karar alma mekanizmalarına yakın, hatta içinde olmakla gerçekleşiyor” dedi. 




UTİKAD Taşıma İşleri Organizatörleri Taslak Yönetmeliği’ni 9 başlıkta değerlendirdi


Yayın: 10-01-2018
Kategori: Lojistik

Sektörün ve kamunun görüşlerine sunulan Taşıma İşleri Organizatörleri Taslak Yönetmeliği Derneğimizce titizlikle incelenmiş olup, taslakta yer alan bazı temel hususların hali hazırda büyük bir istihdam yükü üstlenen taşımacılık ve lojistik sektörünün yatırım ortamını bozacağı, bunun sonucunda sektörün hizmet verdiği sanayi ve dış ticaret firmalarının da olumsuz etkileneceği değerlendirilmektedir.