e
Banner

Etiketler: utikad



UTİKAD, Lojistikte sektörel eğitimin önemini artıyor



UTİKAD, sektörde yaşanan gelişim ve değişimlere bağlı olarak sürekli artan eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla eğitim programlarını yeniledi.





Güneydoğu Avrupa Forwarderlar ve Lojistik Operatörleri Kongresi


Yayın: 27-02-2013
Etiketler: utikad

16-17 Mayıs’ta Atina’da düzenlenecek '11. Güneydoğu Avrupa Forwarderlar ve Lojistik Operatörleri Kongresi' sektör paydaşlarını bir araya getirip işbirliği ortamı sağlayacak. Kongre en son 2011 yılında UTİKAD tarafından İstanbul'da düzenlenmişti.




JGS Türkiye-İngiltere hattında rekabeti denize taşıdı



2006’da Punta Denizcilik’e ortak olarak Türkiye pazarına adım atan John Good Shipping (JGS), İngiltere’ye açtığı direkt hat ile iki ülke arasında komple ve parsiyel konteyner taşımaları yapıyor. John Good Shipping Genel Müdürü Levent Aydinç, “İstanbul ve İzmir’den haftalık çıkan direkt parsiyel servisimizde, istenirse yüklerin İngiltere’de gümrük işlemlerini tamamlayıp, palet bazında farklı bölgelere dağıtımını sağlıyoruz. Ya da gümrükten yükleri, vergileri ödeyerek çıkartıp alıcı hiçbir işlemle uğraşmadan, istenilen saatte teslimat yapıyoruz” diyor.




UTİKAD’dan Dünyanın En Büyük Çevre Hareketine Destek


Yayın: 22-03-2013
Kategori: Lojistik

Dünyanın En Büyük Çevre Hareketi olarak kabul edilen “Dünya Saati” kampanyasına ikinci kez destek verecek olan UTİKAD, Türk taşımacılık ve lojistik sektörünü kendi domino etkisini yaratmaya davet ediyor.





Pegasus Kargo Sponsorluğunda Uluslararası Hava Kargo Lojistik Konferansı



Pegasus Kargo, Yeditepe Üniversitesi iş birliği ile tüm sektör ve öğrenciler için “Uluslararası Hava Kargo Lojistik Konferansı” düzenliyor.




Dünya lojistik devleri 2014’de İstanbul’da buluşuyor



Uluslararası Taşıma İşleri Organizatörleri Dernekleri Federasyonu'nun (FIATA) 52. Dünya Kongresi, 13-18 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak.
UTİKAD-Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği, dünyanın alanındaki en büyük taşımacılık ve lojistik organizasyonu olan FIATA Dünya Kongresi’ne ikinci kez ev sahipliği yapacak. 2014 yılında Almanya'da yapılması beklenen Kongre'nin İstanbul'a alınması UTİKAD'ın ve Türkiye'nin dünya lojistik platformundaki gücünün giderek arttığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.




Lojistiğin iki başucu kitabı yenilendi



UTİKAD’ın “Uluslararası Taşımacılık Yönetimi” ve “Lojistik Yönetimi” isimli iki kitaptan oluşan seti genişletilmiş 4.baskısıyla sektörün hizmetine sunuldu.




Lojistik sektörü, e- ticaretin büyüyen sorunlarına çözüm arıyor



E-ticarete konu olan ürünlerin yüzde 85’i İstanbul kaynaklı olması İstanbul’da lojistik trafiğini de artırıyor. Türkiye'de e-ticaretin katlanarak büyümesi ve bu ticaretin lojistik altyapısı tartışılıyor...




Lojistik sektörünün yıldızı parlıyor



Turgut Erkeskin - UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı




FIATA Başkanı: Forwarderların gündeminde neler var?



Türkiye’nin büyümede yakaladığı dinamizm, lojistik alanda sunduğu fırsatlar ve güçlü altyapı yatırımlarıyla yabancı yatırımcılar açısından ilgi odağı haline geldiğini vurgulayan FIATA Başkanı Stanley Lim, “Dünyada bugün herkes ekonomik alanda olduğu gibi lojistik anlamındaki performansıyla da Türkiye’yi konuşuyor” dedi.