e
Banner

Etiketler: und



Macaristan’dan Türk tırlarına vergi şoku


Yayın: 19-07-2013
Kategori: Karayolu

Türk araçlarına ayrımcılık yapan Avusturya’dan sonra Macaristan da başlattığı yeni uygulama ile Türk araçlarından her geçişte 675 Euro tutarında “Deli Dumrul” vergisi alıyor.




UND’den sektöre Patronati modeli



Türk Lojistik Sektörüne “Koruyucu Melek” getiriyoruz” diyen UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, İtalyan  Patronati Modeli’nin kamu-özel sektör sinerjisini bir adım öteye taşıyacağını söyledi. Nuhoğlu Patronati modeliyle ilgili şu açıklamalarda bulundu:




BULGARİSTAN TÜRKİYE’NİN KARAYOLU TİCARETİNE GÖZ DİKTİ


Yayın: 06-02-2014
Kategori: Karayolu

Batu Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan'ın uyguladığı yaptırımı, Türkiye'deki lojistik sektöründen pay alma çalışması olarak nitelendirdi. 




"Bu engeller, Türk sanayicisini de lojistik sektörünü de durduramaz"


Yayın: 06-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan'ın Türk tırlarının geçişine yönelik egnellemeleri lojistik sektörünün tepkisini çekiyor. Sertrans Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Keleş, Türk tırlarının Bulgaristan sınırında bekletilmesini "uluslar arası anlaşmalarla tanımlanmış dış ticaret hakkımızın ihlalidir" diye niteleyerek,  bu sorunun sadece lojistik sektörünün değil Türkiye ekonomisinin sorunu olduğunu söyledi. Keleş'in açıklamaları:




Bulgaristan sınırı kapattı, AB ticareti durdu


Yayın: 11-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan taşımacıları tarafından 10.02.2014 tarihi itibari ile Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızın Bulgaristan karşılığı olan Kapitan Andreevo ve Lesovo Sınır Kapıları Bulgar Taşımacılar tarafından tüm giriş ve çıkışlara kapatıldı. Bulgar taşımacılarının bu korsan eylemi ile Türkiye’den Bulgaristan’a hiçbir ülke aracı giremezken, tüm TIR girişleri durdurulmuş oldu.




UND, ITF UBAK sisteminden çıkmak için başvurdu


Yayın: 11-02-2014
Kategori: Karayolu

Bulgaristan'ın  Çok Taraflı Geçişlere yönelik yasaklayıcı uygulamaları nedeni ile UND, UBAK Sisteminden çıkmak için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvurdu. UND'nin konu ile ilgili basın açıklaması: 




Bulgaristan geçiş belgelerini verdi!


Yayın: 13-02-2014
Kategori: Karayolu

UND, Bulgaristan'ın geçiş belgelerini Bakanlığa teslim ettiğini ve geçişlerin başladığını açıkladı.




Bulgaristan’dan Sonra Avusturya Engeli


Yayın: 19-02-2014
Kategori: Karayolu
Etiketler: avusturya und

Türk taşımacıları Bulgaristan krizinin ardından Avusturya'da da soru yaşıyor. Kota nedeniyle Türk tırlarının Ro-La'ya mecbur bırakıldığını belirten UND, yaşanan sorunun çözümü için çağrıda bulundu.




Taşımacılara şimdi de İran Engeli


Yayın: 24-02-2014
Kategori: Karayolu
Etiketler: iran und

Türk taşımacılarının İran'da haksız uygulamalara maruz kaldığını açıklayan UND, yapılan haksız uygulamayı kamuoyuyla paylaştı. İşte açıklama:




UND, UN RO-RO'nun satışına ne diyor?


Yayın: 08-08-2014
Kategori: Denizyolu

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu, UN RO-RO'ye Esas Holding'in talip olmasıyla ilgili olrak bir açıklama yaptı. RO-RO'nun karayolunun rakibi değil alternatifi olduğunu belirten Nuhoğlu, UN RO-RO'ya bir Türk firmasının talip olmasını olumlu bulduklarını açıkladı.