e
Banner

Etiketler: tır



Madonna Türkiye konserinde lojistik operasyonuyla salladı


Yayın: 21-09-2012
Kategori: Lojistik

Pop müziğin kraliçesi Madonna 19 yıl aradan sonra geldiği İstanbul’u hem görsel şovlarla dolu konseriyle hem de lojistikte yarattığı dev organizasyon ile salladı. Dört adet Boing 747 tipi uçak ve 46 TIR’la İstanbul’a gelen Madonna için Türk Telekom Arena Stadı’na 6 günde dev bir sahne kuruldu. Sadece taşıma operasyonunda 120 kişilik bir ekip çalışırken, malzeme girişleri için Türkiye gümrüklerine ödenen para 100 bin Euro’yu buldu.





Hakkari'de iki TIR yakıldı, şoförler kayıp


Yayın: 04-10-2012

Şemdinli'de karakollara malzeme taşıyan 2 TIR'ı yakan PKK'lıların eyleminin ardından şoförlerden haber alınamıyor.

 




Turkish Cargo’dan Viyana’da kara taşıma ağı


Yayın: 06-10-2012
Kategori: Karayolu

Turkish Cargo birçok bölgede başlattığı karayolu taşımacılık hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.





Volvo, 100 km’de 23,88 litre başarısını kutluyor


Yayın: 11-10-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Volvo Kamyon, kısa bir süre önce kamyon ve çekicilerinin sağladığı yakıt tasarrufunu göstermek için noter huzurunda Bolu - İstanbul arasında bir test sürüşü gerçekleştirdi.





Scania'dan finansman ve takas desteği kampanyası


Yayın: 15-10-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Scania, Finansman ve Takas Desteği kampanyası ile, G420 CA4X2HSA çekicilerinde Eylül ayında başlattığı kampanya ile müşterilerinin talebine göre düşük faizli finansman kredisi veya takas desteği sunarak kaçırılmayacak bir araç alım fırsatı sunuyor.





İki tır arasında muhteşem gösteri (VİDEO)


Yayın: 22-10-2012
Kategori: Ticari Araçlar

İpin üzerindeki kişi, dünyaca ünlü Amerikalı ip cambazı Faith Dickey. Faith, yüksek ve uzun bir ipin üzerinde yürüme sporu, diğer bir deyişle yüksekte ip cambazlığı alanında dünya rekorunun sahibi.

 




Bu TIR görenleri şaşkına çeviriyor


Yayın: 09-11-2012
Kategori: Ticari Araçlar

Özel bir firmanın vereceği eğitimlerde kullanmak amacıyla Bodrum'a getirdiği tır, ilginç şekliyle görenlerin dikkatini çekiyor.





Dorsede ‘yükseklik’ kriz oldu


Yayın: 17-11-2012
Kategori: Karayolu

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde geçen hafta uygulamaya alınan yeni yönetmelik, taşıma yapan TIR’ların kasa yüksekliğinin 30 santim azaltılmasını öngörüyor. İş dünyası, ihracatın bu durumdan ciddi oranda etkileneceğini açıkladı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise geçiş süreci verileceğini bildirdi.





TIR Karnesi’nde Artış!


Yayın: 06-12-2012
Kategori: Karayolu

TOBB’un Uluslararası Karayolu Taşımacılığına İlişkin İstatistiklerine Göre; 2012 yılı Kasım ayında, bir önceki yılın Kasım ayına göre verilen geçiş belgesi sayısında yüzde 6,03’lük, TIR Karnesi sayısında da yüzde 5,52’lik bir artış yaşandığı görülüyor.





Sınır Kapılarında TIR kuyrukları bitecek


Yayın: 12-12-2012
Kategori: Gümrük

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Habur, Gürbulak ve Kapıkule sınır kapılarına yapılacak "tır parkı" alanı ve 'mevsimsel peron yoğunluğu' uygulamasıyla araç kuyrukların biteceğini bildirdi.